njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. jul. 2012

Zbog nedostatka stručnih kadrova nekoliko ministarstava neće imati ministre

Ministarstva bez pojedinih ministara, delovalo kao bolja opcija od vlade bez nekih ministarstava

BEOGRAD, 11. jul 2012, (Njuz) – Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i koalicija oko Socijalističke partije Srbije dogovorili su se oko podele resora, ali će nekoliko ministarstava, pre svega onih koja pripadaju naprednjacima, za početak biti bez ministra jer SNS-u nedostaju stručni kadrovi, saznaje Njuz.

Koalicioni partneri su se na ovaj korak odlučili ne želeći da rizikuju da li će vlada biti formirana u zakonom predviđenmo roku, jer manje neozbiljno deluje vlada bez nekoliko ministara nego bez nekoliko važnih ministarstava.

– Nismo računali na ovakav razvoj situacije, odnosno da nas „ispale“ pojedini ljudi za koje smo verovali da su po svom karakteru preletači. Pošto svi već govore da je prošlo puno vremena od izbora, a vlada još nije formirana, rešilo smo da je formiramo bez nekoliko ministara koje ćemo naknadno izabrati – otkriva izvor Njuza iz buduće vlade.

Na pitanje Njuza, da li je tačno da je jedna od opcija bila i da se ministarstva za koje nemaju dovoljno kvalitetne ljude ne formiraju, naš izvor odgovorio je potvrdno.

– To jeste bila opcija o kojoj se ozbiljno razmišljalo. Tako bismo dobili vladu ne veću od deset ministarstava i pokazali da se ne grabimo za fotelje. Međutim, onda smo shvatili da bismo stvorili lošu sliku o nama ako nemamo neka ključna ministarstva o kojima smo u kampanji govorili – kaže naš sagovornik.

Bane Grković

Inspiracija: SNS nudi fotelje i kadrovima DS

 1. scoby kaže:

  Sigurno im fali stručan ministar za Ministarstvo za Pariguz(Resnik). A i Ministarstvo glupog hoda (Monti Pajton) će ostati bez čelnika.

 2. Slavisha kaže:

  Nema dovoljno stručnih kadrova? Ako Velja Ilić ima farmu, pa može kao dobar domaćin da bude ministar, da li to znači da u Srbiji nema više ni dobrih domaćina? Naravno da ne znači, nego se stranke nisu dovoljno potrudile.
  Ako SNS ima problem sa kadrovima, treba da zaređa po selima i da traži dobre domaćine. Čim vidi nekog, u njivi, štali ili kod kazana, odma’ u limuzinu i pravac Nemanjina!

 3. mamamimi kaže:

  Kako nema kadrova? Pa zar nisu svi oni KADRI stići (na podelu plena) i uteći (od odgovornosti) i na strašnom mestu postojati (na splavu prepunom polugolih manekenkica i da ne nabrajam dalje) ?

 4. drLaki kaže:

  I dalje navijam da Velja bude ministar poljoprivrede.Onda `ladno moze da kaze nekom : govedo jedno !

 5. snezana kaže:

  nepotizam doo

 6. Bane kaže:

  A što mora da bude stručan? Ministar prosvete u prošloj vladi se potpisivao palcem.

 7. sanak kaže:

  Jbg, dileri diploma na zasluženom god.odmoru, pa mora malkice da se čekne.

 8. stevica kaže:

  sve sve ali vucic ministar odbrane auuuuu…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *