njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

02. apr. 2014

Zbog nemogućnosti da se zaposle u struci rođaci političara prinuđeni da rade u diplomatiji

...

BEOGRAD, 2. april 2014, (Njuz) – O teškoj privrednoj situaciji u Srbiji svedoči i činjenica da su brojni rođaci viskih državnih funkcionera bili primorani da uhlebljenje potraže u našim diplomatskim predstavništvima širom planete, a ne u struci za koju su se godinama školovali, saznaje Njuz.

– Čim sam završio fakultet, pun optimizma, krenuo sam da tražim posao – priča jedan od ovih diplomata koji insistira na anonimnosti – Javljao sam se na konkurse, slao CV na razne adrese, ali odgovora nije bilo. Možete misliti koliko je situacija teška kada ni moj otac preko svojih političkih veza nije uspeo da me zaposli. Na kraju sam bio prinuđen da krenem u inostranstvo, trbuhom za kruhom, i zaposlim se u našoj ambasadi u jednoj zapadnoj zemlji – kaže on i dodaje da i pored odlične zarade i lagodnog života koje je ovako stekao žali za domovinom i nada se da će doći vreme kada će se vratiti i naći posao u svojoj struci.Vladislav Jovanović, bivši ambasador Srbije pri Ujedinjenim nacijama priznaje da će mu teško pasti razdvojenost od sina koji se sprema za rad u našoj ambasadi u Ženevi.

– Država mora pod hitno nešto da uradi kako bi se zaustavio trend odlaska mladih stručnjaka u inostranstvo – kaže on – Naša diplomatska predstavništva su puna dece mojih kolega i poznanika jer u ovakvoj Srbiji nema posla za njih. Moj sin Danko će uskoro krenuti njihovim stopama jer ovde nema perspektive za stručnjaka njegovog profila. Da li smo se za to borlili, da li smo za to školovali našu decu, pitam ja vas – rezignirano završava Jovanović

Bojan Savić

 

 1. Slobodan Milosevic kaže:

  Kud Marka ne poslah na vreme u ambasadu, da se dete ne muchi sa gajbicama… :(

 2. himalajac kaže:

  Kako god bilo, iz laze i padinjaka su podrzali inicijativu msp-a, jar, kako kazu, smestaja u njihovim ustanovama je jaako malo, pa je dobro sto ce mnogi njihovi pacijenti biti na sigurnom,po ambasadama sirom sveta, sto je sigurno i za gradjane u zamlji..

  1. arko kaže:

   Odakle samo izlaze i iZpadaju toliki rodjaci?

   1. Jelena kaže:

    Srbija je to, ovde je i svastikine prije deveričić mnogo blizak rod.

 3. Džoni kaže:

  Mislim da je jedino logično i funkcionalno rešenje da se otvori još radnih mesta koja se finansiraju iz budžeta. Da se deca ne pate u toj diplomatiji.

 4. aleksandar kaže:

  Ako i oni kojima je najbolje, koji vode cirkus u mordoru, kontaju da im je za decu bolje da pobegnu bilo gde drugde, mozete izvesti nekakve zakljucke…

 5. scoby kaže:

  Najgore tek dolazi, otici ce cela Bajcetina u diplomatiju (na celu sa tastom), opustece ovaj slavni Region (nije mladjin), nece biti nijednog srbskog domacina da ispece rakiju!

 6. celtic kaže:

  Najljepši detalj u ovoj vijesti je stari ‘Jaguar’ na slici.

 7. viganj kaže:

  s obzirom da pate za domovinom, treba im dati plate ovde, kao da su tamo…. to bi bilo naj pravednije rešenje… ne bi patili, a imali bi sigurnu platu…

 8. patrijota bez iskustva kaže:

  Kakve patrijote. Oni su prolivali, krv, znoj i suze, a sad su i njihova deca na braniku otadžbine.

 9. deda Dragan kaže:

  Ne`š zete da mi ‘beš dete,već diži guzicu i kod Guzonje po diplomatsku putovnicu.

 10. pups kaže:

  Moj čukun je bio doktor kineskog baruta u izgubljenom ratu protiv Turaka, i ja se po nasledstvu često dinamitom bavim.
  Moj učitelj Jose Brozić je bio doktor bravarskog zanata, pa i ja dinamitom sve brave otvaram i sve kvake lomim.
  Moj doktor futbala je bio čuveni Srbin Jusufi, zbog koga i ja volim da se naduvam kao lopta.
  Moj doktor nauka je bio Amerikanac ”Tesla Morors”, i ja se njegovom selu u ‘Rvatskoj divim.
  Moj ujak Krko Babić ima naučni doktorat trostrukih penzija u jedan džep, čime se i ja iz nasledstva bavim.

  Zakon divlje šume je moj zakon.

  1. celtic kaže:

   Kakav jezgrovit komentar.

 11. pups kaže:

  Novosročena srpska Vlada je zapovedila ministru Tvrdosprdiću da uvede vize stranim investitorima iz EU na graničnim ulazima Kaluđerica-Stari Dušanovac i 200 metara niže. I dalekovidljivi ministar Murad Pašalučić je priznao nove srpske granice.
  Glavni grad Vojvodine i precednik Orban-Turban su zamolili neoporezivu taksu na kineskom mostiću Borča-Zemun do austro-hungarske granice.

  1. Slobodan kaže:

   Baš se pate u diplomatiji,suze prolivaju za Srbiju.Samo ne rekoše koje to škole završili,Grehota božja gde ćeš,šta ćeš pa u diplomatiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *