njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. mar. 2022

Zbog nestašice goriva babe u Nemačkoj prestale da voze automobile do pijace i nazad

BEOGRAD, 30. mart (Njuz) – Zbog izuzetno teške ekonomske situacije u Nemačkoj, izazvane ratom u Ukrajini, ponuda polovnih automobila u Srbiji doživljava pravi procvat, saznaje Njuz na auto pijaci u Bubanj Potoku. Naime, nestašica goriva primorala je tamošnje vlasnike automobila da ih gotovo uopšte ne voze, pa se nemački polovnjaci sada prodaju u izuzetnom stanju i sa veoma malo pređenih kilometara.

– Nemci nemaju goriva na pumpama pa nemačke babe kolima više ne idu ni do pijace i nazad. Svoje četvorotočkaše drže u garažama, a u nabavku idu pešice ili na električnim trotinetima. Pogledajte samo ovog golfa “peticu”, juče uvezen, skoro uopšte nije vožen. Bivša vlasnica je samo ulazila unutra da obriše prašinu – kaže Zoran Mandić Kiza, preprodavac polovnih automobila iz Šapca.

Mandićeve reči potvrđuje i njegov kolega Janko Rašić Jare iz okoline Požarevca, koji kaže da u ponudi ima audija A4, koji mu je gospođa iz Frankfurta plačući nudila da kupi.

– Ljudi u Švabiji izbacuju automobile na ulicu kao stari nameštaj. Gorivo je toliko poskupelo da niko više ništa ne vozi. Zato je ovaj audi prešao samo četrdeset hiljada kilometara iako je petnaest godina star. Pogledajte ga, očuvan kao čaša, vozila ga gospođa Helga samo do…pardon, nije ga vozila nigde – objašnjava Jare.

Prodavci polovnih automobile u Srbiji kažu da jedini problem sa nemačkim kolima imaju što odmah posle uvoza moraju da ih voze na dubinsko pranje, jer u gepeku i zadnjim sedištima gotovo svi imaju fleke i ostatke od brašna, ulja, šećara i soli, koje Nemci u supermarketima panično kupuju na veliko praveći kućne zalihe.

Bojan Ljubenović

  1. voya montoya kaže:

    Eeee pa sad mi je jasno zasto u Srbiji poskupljuju polovnjaci…

  2. Ja sam kaže:

    Francuzi gorivo čuvaju u vitrina, upakovano u boce od šampanjca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *