njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. jan. 2013

Zbog obeležavanja godine Milanskog edikta Vlada Srbije proglašava 2013. neradnom

Vlada izašla u susret građanima koji su želeli da proslave ovu godinu

BEOGRAD, 21. januar 2013, (Njuz) – Vlada Srbije proglasila je 2013. godinu neradnom zbog obeležavanja godine Milanskog edikta, objavljeno je u poslednjem broju Službenog glasnika.

U zaključku Vlade Srbije stoji da su državni organi, privredna društva i drugi poslodavci dužni da omoguće zaposlenima da tokom 2013. odsustvuju sa posla, pod uslovima i na način kao i za vreme državnih i verskih praznika koji se u Srbiji praznuju kao neradni dani.

Navodi se i da firme koje zbog prirode delatnosti moraju da rade neprekidno, ovu odluku Vlade realizuju tako da obezbede neprekidno obavljanje delatnosti odnosno usluga, kako ne bi nastale štetne posledice za građane i druge subjekte.

Ekonomista Aleksandar Simić smatra da ova odluka Vlade Srbije neće bitno uticati na privredu naše države, ali i ističe jedno upozorenje.

– Jedna neradna godina ne može da poremeti privredna kretanja u Srbiji. Međutim, znajući naš mentalitet i navike, ne bi bilo dobro da se desi da spajamo neradne godine. To već ne bi bilo dobro – navodi Simić.

Bane Grković

 1. Ja sam kaže:

  Trebalo bi, ipak, ostaviti radne dane kada su poslovni ruckovi, kolektivni doceci Nove godine, ispracaji u penziju, radnicke sportske igre, treci dan slave, dan preduzeca, rodjendani, seminari, sluzbena putovanja…

 2. Shumsky kaže:

  a taman sam pomislio da sam pogresio sto sam glasao za smenu onih sto su “voleli” da rade

 3. premijer iz senke kaže:

  Kad moja vlada iz senke dodje na vlast, spojicemo nekoliko neradnih godina izmedju dva vikenda!

 4. čika lo kaže:

  2013 treba spojiti sa 2389. Privreda bi sigurno manje gubila kad niko ne bi radio

 5. scoby kaže:

  E, za ovo cu, kao drzavni sluzbenik da vas tuzim! Moj odstetni zahtev je milijardu necega (vi izaberite cega)!

 6. coa kaže:

  Pa koja je nashoj Vladi pa radna godina?!

 7. Goran kaže:

  Zbog obeležavanja godine Milanskog edikta, Vlada Srbije će se potruditi da najveći krvnik i satrap ondašnjeg sveta Konstantin, bude dostojno obrađen. Predviđa se nabijanje glogovog koca u njegovo grešno telo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *