njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

06. aug. 2013

Zbog očuvanja tradicije Er Srbija još neko vreme zadržava prepozatljivo Jatovo osoblje i hranu

U avionima će i dalje moći da se vide stjuardese starije od 70 godina

BEOGRAD, 6. avgust 2013, (Njuz) – Džejms Hogan, direktor kompanije Etihad, obećao je prilikom potpisivanja sporazuma sa Jatom da će, u cilju očuvanja tradicije i postepenog privikavanja putnika na novu kompaniju, na letovima Er Srbije povremeno moći videti stjuarti i stjuardese starije od 70 godina, ali i da će se još neko vreme služiti bajati sendviči i suva šljiva prelivena čokoladom.

Hogan je objasnio da su putnici Jata tokom proteklih godina navikli na određen kvalitet usluge i da bi nagli prelaz na drugačije standard mogao izazvati šok i negodovanje putnika.

Umesto toga, povremeno će i dalje moći da računaju na pomeren red letenja i druge sitnice koje su ih u poslovanju Jata redovno iritirale.

– Mi ćemo se potruditi da i letovi sa „Er Srbijom“ budu podjednaki uzbudljivi i zanimljivi, kao što su bili letovi avionima Jata. Nove avione nećemo odmah uvoditi u flotu, a stare ćemo koristiti još neko vreme i selektivno ih zamenjivati kako bi se putnici lagano privikli – poručio je Hogan prilikom potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu Jata i Etihada.

– U cilju očuvanja tradicije rešili smo i da do kraja godine zaposlimo 300 radnika koji će predstavljati višak i za koje nećemo imati ni jasan plan ni socijalni program. Osim toga, želimo da primerci “Jat revije”, koje ćemo još neko vreme deliti putnicima tokom leta, obavezno budu izgužvani bar 40 odsto – rekao je direktor kompanije Etihad.

Hogan je istakao i da zbog generacijskog jaza novo osoblje neće činiti mladi ljudi.

– Novo osoblje će upotpuniti postojeće osoblje Jata, ali ćemo insistirati da na tome da to ne budu ljudi sa manje od 25 godina iskustva jer ne želimo da stvaramo generacijski jaz i nerazumevanje među našim zaposlenima. Putnici su ionako navikli da posadu Jatovih aviona čini iskusno osoblje koje uliva poverenje i daje sigurnost – izjavio je on.

Džejms Hogan je dodao i da je planirano da prvi avion Er Srbija za Abu Dabi poleti u oktobru ove godine, a da će tačan termin leta i dužina njegovog odlaganja putnicima biti saopšteni na licu mesta.

Soko Sokolović

Nenad Milosavljević

 1. Premijer iz Senke kaže:

  Toliko nezaposlenih penzionera ceka na posao, odmah ih zaposliti, Krkobabciu reaguj.
  Licna molba drugu Hoganu – sacuvajte onaj bajati sendvich sa curetinom, bez njega let nece biti isti.

 2. Rogre kaže:

  Keve iz JAT-a su šmekeri. Ako si dobar dobiješ još jedan sendvič i soka za poneti gajbi. Ako nisi dobar i nastupiš potcenjivački, jer tvoja fina guza najviše voli da se vozi luftranzom – tu nivo dolazi do izražaja, onda te tako ošine jezičinom preko snobovske njuške da nosiš trag tri nedelje.

  1. celtic kaže:

   To je zato što kod nas firma uvijek pobijedi, na zapadu korisnik usluge smije uraditi sve ako je nezadovoljan i uzeti milion odštete zbog bilo koje sitnice koju si obećao, a nisi ispunio. Za istu cijenu IMAŠ pravo tražiti ama baš istu uslugu svuda i to uz galamu. Dakle, to će sahraniti sve nepismene gazde i guzonje koji drmaju, i misle da će drmati i ubuduće.

   1. aleksandar kaže:

    mislim da bi bilo jos bolje da su na avion napisali Etihad Serbia, pa da ceo svet vidi da smo islamska republika, sto i onako misli….

   2. Rogre kaže:

    Nema veze stjuardesa sa vrstom sendviča u avionu, sa udobnošću sedišta ili što od novina ima samo 24 sata. Imaš službu reklamacija, idi pa galami.
    A korisnici usluge koji po ceo dan sede za kompom i žale se ne bi li namakli koji $, ili im je takav lajf stajl su još jedno dostignuće zapada na koje se popišam.

 3. buki kaže:

  Pod obavezno treba organizovati i lažne kvarove na novim avionima tokom poletanja, jer uz neopisiv adrenalin, pruža i izuzetno zadovoljstvo obilaska Beograda iz vazduha!

  1. Mladjan Dinkic kaže:

   treba na svaki let staviti Ivicu Dacica da kaze da je podmetnuta bomba pickin dim i da se on ne boji

 4. Momo Kaplar kaže:

  Niste objavili kompletnu izjavu. Gosn Hogan je takođe istakao i kako će Jatova Revija i ubuduće biti prevođena na engleski od strane učenika 4. razreda osnovne, i da će nam i dalje donositi za strance veoma korisne tekstove o uspesima srpske juniorske reprezentacije u boćanju koja je osvojila srebrnu medalju na prvenstvu Balkana.

 5. Soko slobodni kaže:

  Pomeren let letenja…hahaha, a tek osoblje starije od 70 godina. Genijalno.

 6. himalajac kaže:

  uh, dobro je, taman sam se uplassio da ce mozda sluziti tokom leta ribu, ili mi dolivati pice sve vreme…bilo bi dobro da se aktiviraju i ona cetiri aviona DC 10 iz ‘83. kako bi duh slavnog JAT-a i dalje ziveo, a putnici uzivali

 7. Mareejah kaže:

  Viktore, reci im da se kažu šljivcige :)

 8. Ana Savatijević kaže:

  Ovo nije smešno naročito stjuardesama koje imaju 50 god., moja komšinica ne zna šta će, izdržava majku i sad kad je otpuste ko će da je zaposli. Ona pristojno izgleda ali se ipak vidi da ima preko 45. Od otpremnine ne može da uplati staž koji joj nedostaje a i ne bi jer za to vreme treba da živi od nečeg. Traže im znanje arapskog a ona ga nezna, zna engleski i nemački. Inače svuda više gledaju na izgled, nego što razmišljaju da se avionom voze i supruge onih koji bi mlade stjuardese.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *