njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

15. feb. 2014

Zbog odumiranja bioskopa zaljubljeni parovi primorani da se vataju po parkovima

"Klupe u parkovima su manje udobne nego u bioskopima"

“Klupe u parkovima su manje udobne nego u bioskopima”

BEOGRAD, 15. februar 2014, (Njuz) – Masovno gašenje bioskopa koje je usledilo nakon privatizacije nateralo je mlade parove da se presele u parkove kako bi mogli da razmenjuju nežnosti. Tradicija koja postoji od kada postoje i bioskopi je ovako prekinuta, a po svemu sudeći teško će ikada i biti oživljena.

– Nekad se znalo da na jedan od prvih sudara vodite devojku u „Kozaru“, „Balkan“ ili neki drugi bioskop kako bi mogli da se “po'vatate” na miru – priča Janko Jović iz Beograda – Gašenje ovih bioskopa je sve zakomplikovalo i otežalo. Klupe po parkovima su užasno neudobne, ljudi šetaju okolo, pa je teško opustiti se i uživati. Ova zima je srećom bila blaga pa sam nekako i izdržao, ali daleko je sve to od udobnosti koje pruža bioskop – kaže razočarani Janko.

On priznaje da zavidi starijim generacijama koje su u mladosti imale privilegiju da u Beogradu radi dosta bioskopa u koje su mogle da odu sa svojim partnerom i tamo dožive nezaboravna ljubavna iskustva.

Predstavnici firme koja je kupila pa preprodala beogradske bioskope ne slažu se sa mišljenjem da su na ovaj način oštetili kulturni i emotivni život mladih.

– Parkovi su, po mnogo čemu, bolja mesta za ljubav. Ništa nije tako romantično kao zvezdano nebo iznad vas. Jedan od razloga zbog kojih smo ugasili bioskope je bila i želja da pomognemo mladima koji sada mogu da uštede novac jer ne plaćaju skupe bioskopske karte. Tako ušteđen novac mogu potrošiti u nekom od tržnih centara koji će nići na mestu bioskopa-rekao nam je jedan od zaposlenih u ovoj firmi. On tvrdi da mladi parovi mogu biti mirni jer ova firma nema nameru da privatizuje beogradske parkove, bar dok njen vlasnik ne bude pušten iz zatvora.

Bojan Savić

 1. Zoin Mihailo kaže:

  Neko se vata, a neko i gleda filmove. Ljubavnom paru koji je izlazio iz bioskopa, nakon projekcije u 21 čas, poklonjen komplet ulaznica za februar 2014. godine jer su znali šta su gledali.

 2. Ja sam kaže:

  U vreme bioskopa narocito su bila na ceni zadnja sedista.
  Ta tradicija se kasnije prenela na automobile.

 3. scoby kaže:

  Ne znam zasto SPC nesto ne preduzme po ovom pitanju, stalno kukaju kako pada natalitet i ne radja se dovoljno male srbcadi, a nekadasnji bioskopi su bili idealna mesta za uvodne radnje tog zahtevnog procesa.
  Umesto sto zidaju crkve u svakom selu i zaseoku, a nisu se nesto pretrgli ni sa narodnim kuhinjama, od svog “koliko date” nameta, bi trebalo da podizu bioskope i vrate mlade na pravi put.

 4. Tom@ kaže:

  Mene zabrinjava ako se nedaj boze pocnu gasiti javne institucije i skupstina pa se poslanici i ostala kompanija presele u parkove

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *