njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. okt. 2021

Zbog otkazivanja Sajma knjiga prodavci pljeskavica protestuju ispred vlade

BEOGRAD, 8. oktobar 2021, (Njuz) – Otkazivanje ovogodišnjeg Sajma knjiga, rastužilo je mnoge ljubitelje pisane reči, a najviše je razbesnelo prodavce pljeskavica sa Sajma.

Oni su se jutros okupili ispred zgrade Vlade Srbije, blokirajuči saobraćaj i noseći transparente “Knjige bez pljeskavica su kao pljeskavice bez luka!”, “I Ivo Andrić je jeo pljeke!” i sl.

– Od Sajma hranim decu. Svako ko je istinski ljubitelj knjige, posle 3 sata šetanja između onih silnih štandova sa gomilom knjižurina doći će kod nas na pljeskavicu. Ko prođe pored nas, a ne uzme nešto da prezalogaji, taj ne voli ni knjige ni kulturu – rekao je Petar Janković, jedan od vlasnika kioska kod Sajma.

– Pljeke bez knjiga, nije to to. Zahtevamo da se barem u jednoj hali vrate makar stripovi ili slikovnice. Ako treba, davaćemo besplatan urnebes uz svaku pljeskavicu” – predložio je ovaj prodavac brze hrane.

Prolaznici koje smo pitali šta misle o otkazivanju Sajma knjiga, listom se slažu da to može biti pogubno za njihov stomak kad se gladni vraćaju sa Sajma.

– Ne mogu da zamislim Sajam knjiga bez da se završi ukusnom pljekom sa lukom i senfom. Sećam se da sam jedne godine stigao do kioska sa hranom kad su ih već zatvorili i da sam se onesvestio od gladi. Srećom da je jedna načitana gospođa upravo završavala svoju pljeskavicu i da mi je dala zalogaj da me vrati u život.

Prodavci pljeskavica kao kompromisno rešenje nude da se štandovi sa knjigama prebace napolju gde je epidemiološka situacija povoljnija, a da se hale Sajma pretvore u restorane brze hrane.

Miroslav Vujović

  1. Јакша kaže:

    Ево решенјаааа…. Уз сваку онлајн књигу Глово ти доноси и пљеку. Кад може Андрић може и просечна Србенда. Књига уз пљеку на кајмаку.

  2. voya montoya kaže:

    Dole plesko-nostaglicari iz doba SFRJ…!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *