njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

07. maj. 2019

Zbog pada temperature Beograd vraća novogodišnje ukrase

BEOGRAD, 7. maj 2019, (Njuz) – Skupština grada Beograda donela je jutros na vanrednom zasedanju odluku o hitnom vraćanju novogodišnjih ukrasa, zbog veoma niskih temperatura za ovo doba godine.

Kako saznaje Njuz, na ovakvu odluku gradski čelnici su se odlučili nakon brojnih pritužbi građana, koji su ih poslednja dva dana zvali da ih pitaju zašto još uvek nema nikakvih novogodišnjih ukrasa i “da li su oni normalni da se smrzavamo dok šetamo, a nigde nema lampica i Deda Mrazeva”.

– Grad Beograd je još jednom pokazao da nas nijedna situacija neće dočekati nespremne. Jutros od šest vredni ljudi iz komunalnih službi rade na postavljanju novogodišnjih ukrasa u ulicama prvog prioriteta, a odmah zatim o ostalim ulicama u širem centru grada – izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je napomenuo da bi postavljanje rasvete išlo mnogo brže da centrar grada nije potpuno raskopan.

On je naglasio da će do kraja dana sve lampice i ukrasi biti postavljeni, jedino će građani morati da se malo strpe za novogodišnju jelku.

– Prošlogodišnja jelka od 83.000 evra je već viđena i na vanrednom tenderu koju smo jutros raspisali za nabavku nove novogodišnje jelke, pobedila je firma “Keep light”, koji će obezbediti jelku u naredna dva dana. Imali smo sreću što kupujemo jelku van sezone kad im cena padne, tako da ćemo za svega 110.000 evra kupiti jelku čije je realna cena između 120 i 125 hiljada evra – napomenuo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika apeluje na građane da ovih dana budu tolerantni zbog gužvi koje će se stvarati u saobraćaju, jer je samo od juče do danas više od 20 hiljada bugarskih turista uplatilo aranžman u Beogradu.

Marko Dražić

  1. Funny kaže:

    Ima li uopšte kraja ludilu? Bolje bi bilo da hitno vrate ukunute tramvajske i autobuske linije u gradu gde je saobraćajni haos .

  2. scoby kaže:

    Šteta što zbog daljinskog grejanja unapređeni šešeljoidi ne mogu da se vade na prethodnu vlast jer Odluka o trajanju grejne sezone datira još iz vremena ”Titovih lopova”, koji nisu mogli da predvide globalne klimatske promene, a ni dolazak na vlast takvog nekog kao što je AV. Ma koliko se trudio da bude Titov omladinac, u ono vreme, nebi mogao da bude ni politički komesar na radnoj akciji…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *