Nova služba za zapošljavanje biće otvorena na jesen
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

05. jun. 2015

Zbog povećanja obima posla Srbija otvara još jedan biro za nezaposlene

BEOGRAD, 5. jun 2015, (Njuz) – Zbog povećanja obima posla Srbija će uskoro otvoriti još jednu Nacionalnu službu za zapošljavanje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako navode u Vladi, nova Nacionalna služba za zapošljavanje počeće da radi najkasnije na jesen.

– Odmah da izbijem iz ruku argument dežurnim kritizerima, nova Nacionalna služba za zapošljavanje neće uvećati državni aparat jer će u njenom radu biti angaživani oni koji se sada vode kao višak u drugim državnim službama – rekao je Aleksandar Vulin, ministar rada zapošljavanja i socijalne politike.

On je naveo da će nova služba ispuniti dvostruku funkciju.

– Prvo, oni koji su višak u državnoj službi neće ostati na ulici, neće ostati nezaposleni i tako ćemo sprečiti povećanje broja nezaposlenih. I drugo, otvaranjem nove službe nezaposleni će dobiti bolju i kvalitetniju uslugu – istakao je ministar Vulin.

Vulin je dodao da će se proširenjem kapaciteta Nacionalne službe za zapošljavanje značajno smanjiti vreme čekanja nezaposlenih na šalterima NSZ-a.

– Neće više biti nepotrebne nervoze, nezaposleni će biti brže evidentirani, brže će dobijati ponude za radna mesta za koja su prekvalifikovani… Sve u svemu, nezaposleni će se tu kraće zadržavati, zbog čega će imati više vremena da sami eventualno pronađu neki posao – rekao je Vulin.

Bane Grković

Bojan Savić

 

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ministar je dodao I da ce centar nove sluzbe biti u gradu koji ima velike resurse za rad ove sluzbe (nezaposlene). Pomenuo je Krusevac, kao vodeci na listi, ali kako vlada naporno radi svakodnevno, moguce je da neki drugi gradovi postanu atraktivniji!

 2. aleksandar kaže:

  Mogli bi da samo promene ime u “nova nacionalna sluzba za zaposljavanje” i nezaposleni im pohrle u nadi da se radi o necemu novom….

 3. zoran kaže:

  Дивно!!! тј. сплендид!!! Сада моу да узмем отпремнину у старој националној служби за запошљавање и пређем у новоотворену, чак на боље радно место, боље плаћено због искуства које сам стекао док сам заједно са својим агентом за запошљавање тражио себи посао…Искрено говорећи, већу иницијативу и способност сам ја показао иако се агент водио као запослен, али таква су нам радна места била – од њега се тражило да седи и ништа не дира…Полажем наду да ће исти такав стручњак бити и у новој служби за запошљавање – тим који побеђује не ваља мењати…Спреман сам да своју отпремнину уложим у запошљавање једног агента за тражење посла у служби за запошљавање, а на влади Србије да уложи у напор у
  проналажењу бар петорице незапослених (новонезапослених), који би радили заједно са поменутим агентом за запошљавање…

  1. zoran kaže:

   Уредништво, могу ли се надати да ће баш на Вашем сајту “процурити” рајдер листа иване јордан за спектакуларан солистички концерт ове ванредне уметнице и суперстара
   Да ли је истина да је тражила да јој предгрупа буде мало познати тинејџерски састав из Крагујевца “Смак”, а постгрупа анонимна “Рибља чорба” из Београда? Да ли је, такође, истина да поменута звезда неће изводити своје највеће хитове, те ће спектакл уместо најављених 6 минута, трајати 360 секунди?
   Уздам се у Вашу обавештеност и ексклузивност…

 4. Jan kaže:

  Trebalo bi u tom novom birou zaposliti radnike , koji su radili u Nemačkim biroima za zapošljavanje i koji bi zaposlili sve ljude u Srbiji , jer je Nemačka zbog male nezaposlenosti zatvorila svoje biroe za zapošljavanje .

 5. Snezana kaže:

  Joooj Boze slatko se nasmejah…….toliko nezaposlenih u drzavi da se mora otvarati jos jedna sluzba….hahahhaha……ajoooj i jos da sami pronadjemo neki posao….aaajoooj Srbijo jadna li si…..bas ti ministre hvala na ovome slatkome smehu…..ne smejem se od muke nego tebi ministre kako mislis na svoj narod…..pametni nas ministar….ko te to placa…ma ko sve vas placa?Zasto nemate i vi platu od 300 eura….eto udarih u kukanje,e bas sam neka….samo mogu da ti pozelim gospodin Vuline da i ti dozivis cekanje u redu…

 6. Bojana kaže:

  Ja do sada ne čuh da je bilo ko našao posao preko službe za zapošljavanje. Shvatila sam da se ova nova otvara samo da bi preraspodelili već zaposlene u nekoj drugom državnom organu. Ali zašto baš služba za zapošljavanje, kad ona i ovako ne služi ničemu!? Verovatno baš zato je i osnivaju. Mogu da naprave još 5-6 i eto rešenja za sve viškove zaposlenih u državnoj upravi.

  1. Marko Zecevic kaže:

   Jasno ti je da je ovo njuz net.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *