"Pomoć" će pomoći svim građanima do kojih bude mogla da se probije
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

30. okt. 2017

Zbog radova u Beogradu “Hitna pomoć” menja ime u “Pomoć”

BEOGRAD, 30. oktobar 2017, (Njuz) – Na vanrednoj sednici upravnog odbora beogradske “Hitne pomoći” doneta je odluka da se, zbog radova na rekonstrukciji ulica u Beogradu, usvoji predlog da se od 1. novembra “Hitna pomoć” preimenuje u “Pomoć”, saznaje Njuz.

– Pored toga što smo u deficitu sa brojem ekipa, a tokom perioda ovakih vremenskih promena, kada je obim posla drastično povećan, nemoguće je da budemo hitno na licu mesta – rekla je dr Nada Macura na TV Pink tokom redovnog uključenja u okviru kog bi obično pozvala građane da se oblače slojevito  – Ideja je da se iz našeg naziva izbaci “Hitna”, jer je u poslednje vreme jednostavno nemoguće da stignemo hitno.

Ona je rekla da svakog dana neki novi radovi iznenade sve vozače, pa i one koji voze sanitetska vozila. Snalaženje na gradskim ulicama je nemoguće, ma koliko god dobro poznavali grad.

– Nema smisla građane dovoditi u zabludu da je nešto moguće uraditi hitno, kada to jednostavno nije – objasnila je dr Macura.

Na pitanje novinara šta da građani rade ukoliko im je zaista potrebna hitna pomoć, doktorka je objasnila da je Srbija sekularna država, te da svako od građana ima pravo da se obrati svom Bogu za hitnu pomoć, bez obzira na to kojoj religiji pripada.

– Mi zaista pomognemo. Samo što to odavno nije hitno, a sada, kada je ceo Beograd raskopan, pogotovu. Onim urgentnim slučajevima, kada je bitna brzina, Bog je jedino logično rešenje koje može biti u pomoći. Ako on odradi primarnu sanaciju, naše ekipe rešavaju problem. Mali je broj onih koji imaju lekara u kući i opremu za hitnu pomoć kao što su defibrilator, anti šok terapija i sličnop. Građani ne treba da budu u strahu, već da nastave da unose dovoljnu količinu tečnosti – zaključila je.

Uroš Bogdanović

 1. ariela kaže:

  Bravo dr Nado!…svaka ti ka u “Njegosa”…samo bi ja oprosti sto se mesam obezbedila kategorje pomoci u npr…”pomoc”…normalna kao kad eto ides normalno kod nekog u posetu…”spora pomoc”…idem pa kad stignem….I “bozja pomoc”…samo on moze da odredi dal da uopste krecete mislim dzaba trosenja goriva…hm mislim ako…inace ste me odusevili idejom za ovo nazivanje vase usluge…ja sam videla vasu muku pre par nedelja kad sam mamu koja je pala I slomila kuk morala privatno da platim transport…oni se nekako snalaze po beogradskim ulicama al prvo moras da pokazes pare jel…I “vuci siti I ovce na broju”

 2. Ja sam kaže:

  Tokom noci, kada grobari beograskih ulica odmaraju, vozila Hitne pomoci jos i stignu da pomognu pojedinim pacijentima.
  Preko dana kombi vozila Hitne pomoci rade kao ispomoc gradskim grobljima pa vecinu svojih ,,pacijenata” voze direktno do hladnjaca pomenutih sahranilista.

 3. Zoran kaže:

  Blago vama kad ai dalje vidite sarkazam u Srbiji.

 4. scoby kaže:

  Još je davno na Radikalskim Talasima obznanjeno da je Bog stvorio čoveka prema šešelju. Ovo što sad imamo na sceni, je evolucioni skok, originalni šešeljoidni gen je modifikovan I unapređen u skladu sa evropskim standardima. Nažalost, prisustvujemo poslednjim trzajima ovog neuspešnog eksperimenta, jer se (biračko) telo sprema da odbaci ovu neprirodnu modifikaciju…

 5. Malo mnogo kaže:

  Pošto mu se naš vođa stalno petljao u nadležnosti Bog je davno digao ruke od nas.Eventualnu pomoć,novog Božanstva medicinsku ili materijalnu mogu očekivati samo članovi Srpske Napredne Sekte.

 6. Bobetko kaže:

  Bugari svoju pomoc zvanicno zovu SKORA POMOC

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *