Ministar je istakao da je zdravlje prodavaca diploma i budućih diplomaca na prvom mestu
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. sep. 2021

Zbog situacije sa koronom Ministarstvo prosvete preporučilo online kupovinu diploma

BEOGRAD, 21. septembar 2021, (Njuz) – Ministarstvo prosvete donelo je danas preporuku da se, zbog pogoršane epidemiološke situacije, sve diplome kupuju isključivo online. Kako navodi Branko Ružić, ministar prosvete, ova preporuka se odnosi i na kupovinu svih vrsta seminarskih, diplomskih, magistarskih i doktorskih radova.

– Apelujemo na sve one koji kupuju diplome da budu odgovorni i da to urade online, ako su mogućnosti. Preporuka se odnosi na celu teritoriju Srbije jer se situacija sa koronom pogoršava i ne želimo da ugrozimo zdravlje ni prodavaca diploma, ni budućih diplomaca. Razmatrali smo još neke modele kupovina diplome, ali smatramo da je ovo najefikasniji način u ovim okolnostima – izjavio je Ružić.

– Ministarstvo prosvete će u ponedeljak objaviti spisak svih ovlašćenih prodavaca diploma, sa mejl adresama i cenama, kako bismo svima olakšali proces online kupovine diploma. Ukoliko neko nije u mogućnosti da tu transakciju obavi online, apelujemo da se prilikom kupovine diplome vodi računa o distanci i da se obavezno nosi maska. Svi oni koji kupe diplomu bez maske biće kažnjeni – istakao je ministar prosvete.

Ružić je dodao i da bi bilo dobro da se svi dogovori oko plagiranja doktorata takođe odvijaju online.
– Naša je preporuka da se to radi preko zuma jer se najbolje pokazao, ali nije obvezno – rekao je on.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *