nazad na vrh

Zbog situacije sa koronom Ministarstvo prosvete preporučilo online kupovinu diploma

Ministar je istakao da je zdravlje prodavaca diploma i budućih diplomaca na prvom mestu

BEOGRAD, 21. septembar 2021, (Njuz) – Ministarstvo prosvete donelo je danas preporuku da se, zbog pogoršane epidemiološke situacije, sve diplome kupuju isključivo online. Kako navodi Branko Ružić, ministar prosvete, ova preporuka se odnosi i na kupovinu svih vrsta seminarskih, diplomskih, magistarskih i doktorskih radova.

– Apelujemo na sve one koji kupuju diplome da budu odgovorni i da to urade online, ako su mogućnosti. Preporuka se odnosi na celu teritoriju Srbije jer se situacija sa koronom pogoršava i ne želimo da ugrozimo zdravlje ni prodavaca diploma, ni budućih diplomaca. Razmatrali smo još neke modele kupovina diplome, ali smatramo da je ovo najefikasniji način u ovim okolnostima – izjavio je Ružić.

– Ministarstvo prosvete će u ponedeljak objaviti spisak svih ovlašćenih prodavaca diploma, sa mejl adresama i cenama, kako bismo svima olakšali proces online kupovine diploma. Ukoliko neko nije u mogućnosti da tu transakciju obavi online, apelujemo da se prilikom kupovine diplome vodi računa o distanci i da se obavezno nosi maska. Svi oni koji kupe diplomu bez maske biće kažnjeni – istakao je ministar prosvete.

Ružić je dodao i da bi bilo dobro da se svi dogovori oko plagiranja doktorata takođe odvijaju online.
– Naša je preporuka da se to radi preko zuma jer se najbolje pokazao, ali nije obvezno – rekao je on.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix