nazad na vrh

Zbog ulaska Srba u Haradinajevu Vladu Srbija na tri meseca prekinula diplomatske odnose sa sobom

BEOGRAD, 7. septembar 2017, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku da u naredna tri meseca u potpunosti bojkotuje i prekine sve diplomatske odnose sa sobom zbog ulaska predstavnika Srpslke liste na Kosovu u Vladu Ramuša Haradinaj.

Kako Njuz saznaje, Vlada Srbije naložila je svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti u Srbiji.

– Ovim potezom Vlada Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom su pokazali doslednost politike koju Srbija vodi prema Kosovu i Metohiji, kao i da ne menja svoj stav prema onima koji su osumnjičeni da su počinili najteže ratne zločine – kaže Marko Đurić, direktor  Kancelarije za KiM.

On je dodao i da naredna tri meseca neće putovati na Kosovi i Metohiju jer se ova odluka Vlade odnosi na celu teritoriju Srbije čiji je Kosovo neotuđivi deo.

– Znam da će najveći teret ove odluke pasti na naš narod na Kosovu i Metohiji, ali ih ja pozivam da izdrže i poručujem im da se vidimo za tri meseca – rekao je Đurić.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Odavno su zvanicnici Srbije prekinuli svu saradnju sa sobom.

 2. Jadan vulin – kako će sad da funkcioniše? (Ne da je do sad funkcionisao ispravno al….)!

 3. Oni kao grešni pop Makarije naprave glupost pa se samokažnjavaju.Što se mene tiče stvar je jasna,prijatelj moga neprijatelja je moj neprijatelj.

 4. Upravo tako,clanovi nase vlade su prekinuli medjusobne diplomatske odnose,sada upraznjavaju samo one druge odnose…

 5. Uvescemo nam sankcije,pa posle mozemo da pusimo..svilu!

 6. Mere su počele da se primenjuju i pre nego što je doneta odluka.
  I, to:
  – Funkcioneri će ići do granice sa Kosovom, pokloniće se i vratiti se u Beograd! Isto onako kako su učinli Marko Djurić i Šarčević.
  – Funkcineri neće smeti da pevoze beli prah na Kosovo u automobilima Vlade RS, osim brašna i šećera u kocke!
  – Pravoslavni voz za Kosovo biće prefarban u voz za Vojvodinu, ponovo oslikan i ispisano ‘Vojvodna je Srbija’.
  – Marku Djuriću biće zabranjeno da saopštava rezultat. Pokazalo se da je za nas najopasnije, kad vodimo 5:0!

  e

 7. Ne ne ne za tri meseca vec za nove izbore, oni ce uskoro za mesec dana, tada nekako uvek zgodno ispadne prilika da se navrati i tada nekim cudom na granici budu dobre volje pa puste i Djurica da prodje

 8. Oooo pa to znaci da vise necemo znati koliko je stepeni Celzijusa u Pristini?…tri meseca…bas se ubedacih…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix