njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

04. mar. 2015

Zbog uvođenja dualnog obrazovanja dr Nebojsa Stefanović započeo rad na novom doktoratu

Novi doktorat pomoći će Stefanoviću da spremno dočeka reforme obrazovnog sistema

Novi doktorat pomoći će Stefanoviću da spremno dočeka reforme obrazovnog sistema

BEOGRAD, 4. mart 2015, (Njuz) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović započeo je rad na novom doktoratu, nakon najave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija od 2017. uvesti sistem dualnog obrazovanja, saznaje Njuz.

Novi doktorat omogućiće dr Stefanoviću da spremno dočeka reformisani obrazovni sistem.

– Mi političari moramo da poslužimo kao primer građanima, da ne bi strepeli od reformi i promena koje uvodi premijer Vučić. I rad na jednom doktoratu je dug i mukotrpan, a kamoli na dva, ali na kraju se sav taj trud isplati – istakao je dr Stefanović.

Ministar Stefanović je izjavio da još uvek ne zna temu svog drugog doktorata, ali da ne isključuje mogućnost da će se u njemu baviti upravo dualnim obrazovanjem.

– Upravo razmišljam o dobrim naslovima, jer ako smislite dobar naslov, već ste uradili pola posla. Za sada sam najbliži tome da naslov bude “Nova uloga dualnog obrazovanja u upravljanju lokalnom samoupravama (primer grada Beograda)” – zaključio je dr Stefanović.

Da su i ostali funckioneri ozbiljno shvatili najavu premijera Vučića, potvrđuje i saznanje Njuza i o drugim doktoratima u pripremi. Predsednik Tomislav Nikolić je najavio upisivanje još jednog fakulteta, gradonačelnik Beograda Siniša Mali takođe radi na novom doktoratu, a i bivši poslanik DS Aleksandar Šapić takođe razmišlja da dualizuje svoju doktorantsku diplomu.

Prof Mića Jovanović, rektor Megatrenda najavio je da nema planova da piše još doktorata, jer “je njegovo obrazovanje već dualno po tom pitanju”.

Viktor Marković

 1. Ja sam kaže:

  A svima ce Vucic biti Mentol.

  1. Ja sam kaže:

   A Vulin sprema po jedan doktorat za svakog sebe.
   Znaći… pe-šes komada.

  2. Mickey kaže:

   Šešelje tili si

  3. nisam bezobrazan kaže:

   Naravno i ovaj doktorat ce braniti kod cika Mice (Jovanovica).

 2. Sremac kaže:

  Evo jedne savremene teme za dr Slinu: ‚‚Kako uhvatiti načelnika okruga Kraljevo kako tapka ulaznice za teniski meč Srbija Hrvatska

  1. stefan_mi kaže:

   opaaa, pala prozivka

 3. Mizantropikus kaže:

  Mogao bi ti nazad u prvi razred na casove matematike.
  Ako spalis doktorat i steknes jos jedan onda 0 + 1 = 1 a ne 2

 4. bot.volonter kaže:

  Skraćeni Bot kurs za osnovce, citat:
  “Duali su blizanci u matematici”.
  Ima li blizanaca Ministra Uvaženog?

  1. bot.volonter kaže:

   Sad mi pade na pamet: i Poštovanog!
   p.s. koliko da bude M.U.P.

 5. MyTeacherThinkImSlowButMyMommaThinkImSpecial kaže:

  Ovo je odlična vest za srpsku privredu, sada je pravo vreme da se investira u nove univerzitete. Ko ima neku ušteđevinicu u šteku i hteo bi da otvori kakav privatni bizmis, ne bi bilo loše da razmisli o otvaranju privatnog fakulteta. Za početak mu ne treba preveliki prostor, dovoljna je kancelarija (može i stan) i nekoliko prijavljenih vanrednih profesora (ovi masteri i dr-ovi sa kupljenim diplomama su povoljni), po 100e mesečno svakom i to je to. Dakle, rashodi su 3-4k evra max, plus neka reklamica na radiju, flajeri, možda čak i sajt. A što se prihoda tiče – master diploma 500e, doktorska diploma 1000e, dovoljno je desetak prodatih mesečno i profit je zagarantovan. Kasnije kada se razvije bizmis, mogu da se iznajme učionice neke srednje škole vikendom pa da se organizuju predavanja, ili čak da se investira u neku zgradicu sa pravim amfiteatrom. U tom slučaju školarine mogu da pokriju sve rashode, a diplomice su čist profit.

 6. Ja sam kaže:

  Da pojasnim šta to znaci dualno obrazovanje na primeru gospodina Premijera.
  Elem, on po vazdugi dan teoretiše, drži govore i onaniše po narodu, a onda, u smiraj dana to isto primeni u praksi na poludualnog doktora Nešu.

  1. Monika kaže:

   Nešto kao Šuvarovo usmereno obrazovanje.

   1. voya montoya kaže:

    Sve mi diraj samo ne Stipa,(moj te p…. )

 7. patrijota bez iskustva kaže:

  Ovo je primer kako se sve kreativne ideje premijera pogrešno razumeju medju elitom. Kad je rekao ‘dualno’ on je mislio ‘u dvoje’. Dakle, imajući u vidu prosečnu neobrazovanost našeg čoveka i zaostajanje za najrazvijenijim zemljama on je preddložio da jedan doktorat rade dve osobe, čime će on dobiti na kvalitetu i na brzini. Time neće više biti problema sa utvrdivanjem originalnosti, a vrlo brzo ćemo udovstručiti broj doktoranata. Ako to ipak, ne bude dalo rezultata, treba uvesti i mogućnost da tri ili četiri osobe rade na jednom doktoratu. Pa biće više doktora, a njihov rad će biti kvalitetniji. I, umesto neprijateljske, sterilne i nekreativne elite dobićemo mladu sposobnu elitu, i, nadasve zadovoljnu brzim napretkom. Za početak Stefanović i Šapić mogu da urade jedan zajednički pilot doktorat.

 8. duh kaže:

  To brate to je ono sta osecam a neznam da se izrazim , dualno bas lepo.
  Evo lepo preko dana radis u pecenjari pa kad skupis pare malo teze , al ajde kupis na kraju brzinskim kursom nocnu diplomu i bog da te vidi uz adekvatnu stranku naravno.

  1. scoby kaže:

   Tema novog Slininog doktorata vec se primenjuje u gradu Beogradu (samo je treba “naucno” obraditi). Novi gradski upravljacki kadrovi imaju zavrsene “Moje Univerzitete” Maksima Gorkog + Sega-Mega Univerzitet kod Dr.Mice.

 9. iva kaže:

  Pa i bilo je krajnje vreme da neko doktorira na vodomeru.

 10. Teoretičar zavere kaže:

  Pošto je svoj prvi doktorat spalio, doktor Stefanović sa ovim drugim koji piše može da uradi sledeće:
  -Da ga upotrebi umesto papirnih maramica za brisanje nosa.
  -Da njime prekrije stvari u sobi kada kreči.
  -Da ga proda kao stari papir i uzme neki dinar.
  -Da ga objavi kao roman pod nazivom “Naučio me tata da živim od plagijata!”
  Bilo šta od ovih stvari da uradi sa svojim doktoratom biće dobro i za njega i za nas.

 11. gradjanin kaže:

  Jasno je da je naš premijer nedavno bio kod psihijatra koji ga je ubedio da promeni mišljenje o ukidanju prosvete na koju se troše velike pare iz budžeta.

  Trebao bi opet da ode kod psihijatra jer mu on nije objasnio da ljudima koji nađu posao u inostranstvu ne priznaju doktorate sa naših Megatrend univerziteta te da iz tih razloga treba da radi na tome da ukine sve škole kao bespotrebne jer će đaci u budućnosti svakako morati ići u inostranstvo i zbog obrazovanja.

  1. gradjanin kaže:

   “Dualno” obrazovanje je nov način robovlasništva u Srbiji u kojoj treba i decu od 10 godina naterati da besplatno rade za SNS i za našeg vođu.

 12. zoran kaže:

  У случају др слине ради се о дуоденалном стицању обр(е)азовања, у њега ће ” лично он ” ући до дуоденума (дванаестопалачног црева), ректални образовни приступ је превазиђен…

 13. Ministar kaže:

  Biće tu i sabrani doktorati by Vulin & Vulin & Vulin +…+ n+1. Teme: Program Alekovog kompjutera, Soba sa kvakom 23, Pojest ću sve kolačiće Alekovog kompjutera, Mi smo lažljivi,…

 14. voya montoya kaže:

  Kakva masturbacija dualna edukacija…

  1. Monika kaže:

   Takva, da od nje rastu dlake na rukama i suši se kičma!

 15. dzon smith kaže:

  ljudi moji, uzmite se u pamet! umjesto da ste srecni sto imate ovako finog i uredjenog ministra vi se s njim sprdate nazivajuci ga “slinom”! covjek to sigurno nije i ako je ljigavac, to je nesto sasvim drugo i u politici sasvim uobicajeno. dobro, svaka vlast nekako iznjedri veci ili manji broj takvih i kada je zasicenost prevelika, da bi se moglo napredovati, normalno i ljigavost proporcionalno raste. a jos kad na vrhu piramide naidjete na “ljigu vulgaris-a” licno, potpuno je razumljivo da ce te morati prevazici samog sebe jer bi sve drugo bilo zapravo nepristojno. zato cini mi se da bi srbima najbolje bilo da u toku molitve koju provode svako vece pred spavanje mole za dug zivot i svu srecu ne samo njegovog gazde nego i ovog malog stefanovica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *