Država ne može da isprati stopu kriminala sa postojećim kapacitetima kućnog pritvora
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. jul. 2019

Zbog velikog broja kriminalaca grade se novi kućni pritvori

CELA SRBIJA, 18. jul 2019, (Njuz) – Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je da će u Srbiji u naredne dve godine biti izgrađeno novih 20.000 kvadrata kućnog pritvora.

Prema rečima ministarke ta kvadratura biće dovoljna za smeštaj 400 budućih osuđenika.

– Stopa kriminala u Srbiji je u porastu, a mi sa postojećim kapacitetima kućnog pritvora ne možemo da je ispratimo. Država je zbog toga odlučila da izdvoji značajna novčana sredstva za izgradnju 20.000 kvadrata najsavremenijeg kućnog pritvora kako bi osuđenici izdržavanje kazne podneli što lakše – izjavila je ministarka za Njuz.

– Ovi kapaciteti će biti namenjeni osuđenicima koji izdržavaju najteže kazne, poput nošenja nanogice u trajanju od 12 meseci i biće izgrađeni u svim većim gradovima Srbije. Želim da istaknem da se nećemo zaustaviti na ovim kapacitetima kućnog pritvora, imamo u planu i nove radove po završetku ovih, jer je interesovanje ljudi za ovaj vid izdržavanja kazne zaista ogromno – dodala je Kuburovićeva.

Ona je napomenula da će sve dok novi kućni pritvori ne budu izgrađeni svi osuđenici morati svoju kaznu da izdržavaju na slobodi.

Viktor Marković

  1. Spomenka kaže:

    Dugo ce izdrzavati na slobodi. Do onii to izgrade, mozda potraje 200 godina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *