njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

18. apr. 2014

Zbog velikog interesovanja građana za učlanjenje u SNS naprednjaci formiraju još jednu SNS

...

BEOGRAD, 18. april 2014, (Njuz) – Zbog velikog interesovanja građana da postanu članovi Srpske napredne stranke, naprednjaci su odlučili da formiraju još jednu Srpsku naprednu stranku, saznaje Njuz.

Član predsedništva SNS Zoran Babić kaže da je procedura osnivanja još jedne Srpske napredne stranke već počela i da je više razloga za ovaj potez.

– Samo u poslednja dva meseca u SNS se učlanilo 60.000 građana čime je broj članova naše stranke narastao na 417.000. SNS je projektovana na kapacitet do 450.000 članova, a ovim tempom učlanjenja taj broj će ubrzo biti prevaziđen – kaže Babić.

On ističe da se ne radi ni okakvoj novoj Srpskoj naprednoj stranci.

– Članovi ove Srpske napredne stranke biće ravnopravni naprednjaci kao što su to i članovi prvoformirane Srpske napredne stranke. Jedina razlika, ali ponavljam jedina razlika, biće prilikom zapošljavanja članova. Blagu prednost imaće članovi prvoformirane Srpske napredne stranke i na ovaj način sprečavamo da se u SNS učlanjuju ljudi kojima je jedini motiv da se lično okoriste – objasnio je član predsedništva i poslanik SNS.

Babić dodaje da SNS na ovaj način uspostavlja još jedan mehanizam samokontrole.– Još jednom pokazujemo da mi nismo ovde zbog vlasti, već zbog građana. Na ovaj način sami sebe sprečavamo da izrastemo u preterano dominantnu političku stranku. Takođe, sprečavamo mogućnost da u Srbiji nastane jednopartijski sistem – rekao Babić.

On je napomenuo i da je još rano govoriti o tome da li će Srpska napredna stranka i novoformirana Srpska napredna stranka zajedno ili samostalno izaći na neke naredne izbore.

Bane Grković

 1. jednopartijski sistem kaže:

  Srpska naprednapredna stranka

 2. MRVOjed kaže:

  To su napravili zbog clanova ostalih partija koji bi da predju u SNS, pa ih onda narod pogrdno naziva “preletaci”. Sad imaju mogucnost da predju u SNS a da im se ne prikaci taj pogrdni naziv jer su presli u SNS.

 3. scoby kaže:

  Sta se desava sa sajtom, za neke “vesti” komentar i glasanje su onemoguceni? Nisu valjda novoj generaciji SNS botova ugradili i hakerske funkcije?

 4. Dronjak kaže:

  Prenapredna stranka

 5. vita-brevis kaže:

  Kakav je status radikalskih “prvoboraca”? Anti-evropljana, anti-demokrata, anti-reformista, anti-PRAID-ista, anti-antista…

 6. monthy kaže:

  Mene zanima mogu li ja da se uclanim u obe napredne stranke?

 7. deda Dragan kaže:

  Ja sam već uplatio 100 kom.članarina,dok ne poskupe.

 8. gradjanin kaže:

  Ako svi građani Srbije budu članovi SNS stranke, uštedet ćemo pare za budžet jer se neće morati ići na izbore.

 9. čukamenicaja kaže:

  Registracija je zakazana za JUL.

 10. Goran Pančić kaže:

  Jel ovo šala?

 11. Goran Pančić kaže:

  Jedna pre-paid i jedna post-paid SNS! :)

 12. Ivek kaže:

  Srpsak Napregnuta Stranka…

 13. Ivek kaže:

  Srpska Napregnuta Stranka…

 14. Snezana kaže:

  Zelim da pitam kako se uclaniti u stranku Aleksandra Vucica hvala

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *