nazad na vrh

Zbog velikog interesovanja gradi se još jedan Beograd na vodi

Ranije se razmišljalo i o proširenju postojećeg Beograda na vodi

BEOGRAD, 12. februar 2015, (Njuz) – Prodaja stanova u Beogradu na vodi nadmašila je sva predviđanja pa su arapski investitor i Vlada Srbije doneli odluku o izgradnji još jednog ovakvog kompleksa.

Lokacija na kojoj će on biti izgrađen još je nepoznata, ali u vladi obećavaju da će svi detalji ugovora biti uskoro objavljeni.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je interesovanje kupca za stanove, čija gradnja samo što nije počela, premašilo sva očekivanja pa je odlučeno da bude napravljen još jedan Beograd na vodi.

– Prvo smo razmišljali o proširenju postojećeg, ali smo shvatili da bi njegovi kapaciteti bili premali za sve zainteresovane. Naši saradnici iz UAE su prepoznali potencijal ovakve investicije i pokazali spremnost da finansijski podrže ovaj projekat. Moram napomenuti da je ovo još jedan dokaz da je Srbija poslednjih godina mnogo napredovala i postala izuzetno atraktivna za investitore iz celog sveta – poručio je Mali.

Kako saznaje Njuz, vlada i arapski investitor će formirati zajedničko preduzeće, a vrednost celog projekta je oko tri milijarde evra. To znači da će u investitor zajedničku kasu uplatiti 22 000 evra, dok će Srbija, sa druge strane, obezbediti zemljište, infrastukturu i doneti poseban zakon o Beogradu na vodi dva.

Izgradnja ovog monumentalnog kompleksa počeće odmah po završetku radova na Beogradu na vodi, što znači da će biti gotov već za dve do tri godine, a najkasnije do 2075.

Bojan Savić