nazad na vrh

Zbog velikog interesovanja gradi se još jedan Beograd na vodi

Ranije se razmišljalo i o proširenju postojećeg Beograda na vodi

BEOGRAD, 12. februar 2015, (Njuz) – Prodaja stanova u Beogradu na vodi nadmašila je sva predviđanja pa su arapski investitor i Vlada Srbije doneli odluku o izgradnji još jednog ovakvog kompleksa.

Lokacija na kojoj će on biti izgrađen još je nepoznata, ali u vladi obećavaju da će svi detalji ugovora biti uskoro objavljeni.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je interesovanje kupca za stanove, čija gradnja samo što nije počela, premašilo sva očekivanja pa je odlučeno da bude napravljen još jedan Beograd na vodi.

– Prvo smo razmišljali o proširenju postojećeg, ali smo shvatili da bi njegovi kapaciteti bili premali za sve zainteresovane. Naši saradnici iz UAE su prepoznali potencijal ovakve investicije i pokazali spremnost da finansijski podrže ovaj projekat. Moram napomenuti da je ovo još jedan dokaz da je Srbija poslednjih godina mnogo napredovala i postala izuzetno atraktivna za investitore iz celog sveta – poručio je Mali.

Kako saznaje Njuz, vlada i arapski investitor će formirati zajedničko preduzeće, a vrednost celog projekta je oko tri milijarde evra. To znači da će u investitor zajedničku kasu uplatiti 22 000 evra, dok će Srbija, sa druge strane, obezbediti zemljište, infrastukturu i doneti poseban zakon o Beogradu na vodi dva.

Izgradnja ovog monumentalnog kompleksa počeće odmah po završetku radova na Beogradu na vodi, što znači da će biti gotov već za dve do tri godine, a najkasnije do 2075.

Bojan Savić

 1. Alo Njuz, malo trcite pred rudu. To ce bti objavljeno posle 27.februara :’) http://www.bizlife.rs/vesti/83911-slika-dana-predlazemo-savrseno-mesto-za-izlazak-27-februara

 2. Cujem da ce prednost pri izboru izvodjaca radova imati domaca preduzeca, pre svega ona koja zaposljavaju iskljucivo volontere a potom i ona koja redovno ne isplacuju minimalac.
  Ocekuje se zestoka konkurencija.

 3. Jedina prepreka za ovaj projekat je bila ta sto arapski investitori nisu imali srpski pasos. Cim su Vlasti taj problem ,,otklonile” oni su odmah ulozili svojih 22ooo i bilo je predvidjeno da VelikiVodja licno otvori projekat 1 aprila. Onda su svi zakljucili da termin nije bas najsrecniji pa je prebaceno na 23 april.

 4. Креманско пророчанство – одломак о Београду на води: Онијех година кад Срби буду лоптама владали свијетом, завладаће нама некакве фукаре и лопови, један Мали и један велики са великачкијем устима и малим могућностима, и некакав гробар или студент, мијеша ми се слика од ове ужичке мученице. Садиће некакво камење по Србији, казиваће да ће Моравом лађе пловити и још 300 неки будалаштина, ал ће бити људи који ће им вјеровати, а они ће их наквијем сомунима с пршутом ранити. Дружиће се са црнијем арапима и једним аустријанцем, не могу ти рећ име, оће ми издање цензурисат. Сачиниће пуно маленијех кућица и зграда, њима ће се играти и хајванима бајке причати. Васцијели ће Биоград у бару Венецију хтјети претворити, па ће с Биоградом на мору око ауторских права сукоб имати. Из некавих сокоћала са равнијем екраном по васцијели дан ће нешто трабуњати, уздисати и завађати народ, па ће га већ 2016. Србљи с власти оћерати и за нову будалу конкурс расписати…

 5. Konacno jedna realna i objektivna vest. Najpre ce biti izgradjen BgH20-2 ,a BgH2O – 1 , kao Retro. Nezvanicno kruzi i pra- verzija,
  Bg -Dron. To je Bg ni na nebu ni na vodi. Videli smo maketicu u vazduhu za vreme one utakmice.

 6. Idealna lokacija za BG@H2O2 – Deliblatska peščara.

 7. Mislim da je vreme da počnu da eksperimentišu i sa drugim agregatnim stanjima: Beograd na pari, Beograd na ledu… Beograd na plazmi.

 8. da se obnovi zaboravljeno!

 9. Drugi Beograd na vodi, ce da se nalazi tacno iznad Prvog Beograda na vodi i nosi ce ga dronovi nove generacije koji ce da se prave u fabrici dronova i cipova u Nisu. Tako da investitor ne mora da placa 22000 eura za zemljiste. Vec Srbija moze odmah da mu isplapti milijardu evra kao sto smo podpisali ono u aneksu.

 10. Gospodo, vi ste jedini čija duhovitost me natera da se slatko nasmejem, kao ludak sam u kancelariji. Samo naped!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix