njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. nov. 2019

Zbog zaplene velike količine marihuane Srbiji preti nezapamćen bedak

STARA PAZOVA, 28. novembar 2019, (Njuz) – Policijske akcije koje su rezultirale zaplenom velikih količina marihuane mogle bi da dovedu do nezapamćenog bedaka u celoj Srbiji, tvrde stručnjaci.

– Svi pokazatelji govore da se talas bedaka nezaustavljivo približava Srbiji i da njegov prvi udar možemo osetiti već narednih dana, kaže Mihailo Popović iz Republičkog tetrahidrokanabinološkog zavoda koji je proglasio crveni alarm uzbune zbog nastupajuće nepogode.

– Već sada možemo reći da će posledice biti jako ozbiljne, a proces oporavka dug i neizvestan – upozorava ovaj stručnjak koji priznaje da je i sam prilično smoren zbog ovakvog razvoja situacije, naveo je on.

Prema njegovim rečima, povremena pojava bedaka nije neuobičajena, ali njegov ovoliki intezitet još nije zabeležen.

– Po svemu sudeći, ovo će biti najveći i najduži bedak otkad postoje njegova statistička merenja. Teško je pretpostaviti šta će ostaviti iza sebe, ali prognoze su prilično mračne. Ne bih da spekulišem, ali ne piše nam se dobro – zaključio je ubedačeni Popović.

Građani ozbiljno shvataju ova upozorenja, već uveliko spremaju zalihe, ali neizvesnost i strah koje donosi budućnost ne mogu se sakriti.

– Obišao sam ceo grad da bih obezbedio količine neophodne za prevazilaženje bar prvog naleta bedaka, ali se plašim da su nedovoljne. Pričao sam sa drugarima iz ostatka Srbije i svuda je situacija ista – zabrinuto priča Marjan Đorđević iz Beograda – Po onome što čujem, svuda se tražio paket više, ali teško je podmiriti potrebe ovolikog tržišta. Sad nam ne preostaje ništa drugo sem da gledamo u nebo i nadamo se da bedak neće potrajati – poručio je on i dodao da mu jedinu nadu daje nedavno otopljavanje odnosa sa Albanijom i mogućnost prelaska njene granice samo sa ličnom kartom.

Bojan Savić

  1. Радојица kaže:

    Бедак, дабоме, кад је и то препуштено увОЗНичкој мафији, уместо да се одржава домаћа у народној радиности. Ал’ нема везе. Биће боље. Кад наш кукољ престане да мрзи своје жито, него се ,,мало” преобрази, па почне да поштено ради свој посао за који га је дао Бог.

  2. voya montoya kaže:

    Ma hajte molim vas..!!.Kakav bedak,kada imamo jos 500 zem. zadruga,pod okriljem Posta Srbije…Ima tu jos plastenika,sa organskim proizvodima…Samo da ih agro-strucnjaci MUP-a obidju…a po pozivu uzbunjivaca…Zemljotres u Albaniji,je sansa za nase preduzetnike u sektoru organske proizvodnje..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *