njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jun. 2021

Zlatibor i ove turističke sezone najpopularnije gradilište u Srbiji

ZLATIBOR, 28. jun 2021, (Njuz) – Uprkos epidemiji korone, Zlatibor je tokom prethodnih godinu dana zabeležio impresivne rezultate za jedan turistički centar i potvrdio status najposećenijeg gradilišta u Srbiji. Ovaj trend raduje tamošnje turističke radnike koji veruju da će sezona pred nama potvrditi da su na dobrom putu.

– Epidemija se jeste negativno odrazila na posetu, ali i pored toga možemo reći da je iza nas još jedna dobra godina. Bez obzira na sve, pad broja gostiju je dosta manji nego u drugim turističkim centrima, a Zlatibor je ostao najpopularnije gradilište u Srbiji – kaže Milan Petrović iz Turističke organizacije Zlatibor.

Osetan pad broja gostiju iz inostranstva jeste donekle pokvario planove zlatiborskih turističkih radnika, ali su taj gubitak u priličnoj meri nadomestili domaći turisti.

– Kao i ranijih godina, najveći procenat naših gostiju čine domaći gosti. Raduje me što smo uspeli da zadržimo stare i privučemo nove građevinare iz cele Srbije, ali i regiona, pre svega Bosne i Crne Gore. Na Zlatiboru ima dovoljno sadržaja za sve, od onih koji žele aktivan odmor do onih koji samo vole da grade uživajući na čistom vazduhu i predivnoj prirodi – ističe Petrović.

Zaljubljenici u najposećeniju srpsku planinu potvrđuju ove navode i ne štede reče hvale opisujući bogatstvo turističkih sadržaja.

– Zlatiboru se rado vraćam, a on me uvek prijateljski dočeka i prijatno iznenadi – priča Nedeljko Urošević, avanturista i građevinski preduzimač iz Beograda. – Taman kad pomislite da ste videli sva njegova gradilišta, pojavi se neko novo, veće i lepše od ostalih. Ljudi moraju razumeti da Zlatibor nije samo centar. Predivnih gradilišta ima i po okolnim selima. Potrebno je samo malo izaći iz zone komfora i prošetati nepreglednim prostranstvom, zaviriti u tajnovite planinske kutke koji će vas iznenaditi veličanstvenom lepotom svojih kranova, bagera, mešalica, skela i betona – ushićeno nam je ispričao ovaj zaljubljenik u planine i građevinarstvo.

Bojan Savić

 1. Zlatibor, nikad više kaže:

  Građani Kaluđerice se nose mišlju da tuže iste zbog plagijata,i ne samo to,i već zbog preuzimanja nezaslužene titule “Haos gradnja”

 2. Sredo Savkic kaže:

  Nije dobro sto se ovoliko gradi po Zlatiboru to vise nece biti stari planinski centar nego grad.Skoro sam preko Autorent agencije posetio Staru Planinu mnogo mi se dopada bolja je za odmor nego Zlatibor.

  1. Raankk kaže:

   Cutiiii druze…. Nemoj da dajes ideje… Samo cuti:)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *