njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. jan. 2023

Zlatiborci praznike proveli u krugu najbližih građevinskih mašina

ZLATIBOR, 9. januar 2022, (Njuz) – Većina stanovnika Zlatibora je i pored bogatog umetničkog programa za novogodišnje i božićne praznike odlučila da ostane kod kuće i radost podeli sa porodicom i najbližim građevinskim mašinama.

Najposećenija srpska planina je i ove godine oborila sve rekorde kada je broj turista u pitanju. U lokalnoj turističkoj organizaciji trljaju ruke i najavljuju nove ambiciozne projekte.

– Broj gostiju koji svake godine dolazi na Zlatibor konstantno raste što pokazuje da dobro radimo svoj posao – kaže Živan Božović iz TO Zlatibor. – U takvoj situaciji prirodno je da lokalni stanovnici žele da provedu praznike u nešto intimnijem okruženju. Svi dosta radimo ovih dana, preumorni smo, pa nemamo snage ni volje za noćne izlaske. Slično kao moji sugrađani i ja sam praznike proveo sa porodicom, par najbližih prijatelja i građevinskih mašina iz komšiluka. Zahvljajući okolnim zgradama koje su prigušile zvuk sa koncerta u centru, mogli smo potpuno da se opustimo i uživamo u toploj, idiličnoj atmosferi – zaključio je Božović.

Zlatiborci sa kojima smo pričali dele ovo mišljenje i priznaju da im ponekad nedostaje mir koji na ovoj planini vlada van turističke sezone.

– Možda sam ja malo stariji, pa me više ne privlači noćni život, ali čini mi se da su ovi praznici, pogotovu Božić, vreme koje treba provesti sa najbližim – priča Sredoje Kutlešić, trgovac sa Zlatibora. – Zato sam se i ove godine odlučio na kućnu varijantu. To znači porodica, par najbližih kranova, buldožera, bagera i to je dovoljno za lep provod. Vidim da je bilo dosta gostiju na Zlatiboru, da su organizovani koncerti na trgu, ali, iskreno, meni je gužve preko glave. Uostalom, turisti dođu i odu, a kranovi i bageri ostaju sa nama tokom cele godine – objasnio je ovaj Zlatiborac.

Miroslav Vujović

  1. Владимир Николић kaže:

    Уништише Златибор са бетоном, перу се парице.

  2. Патријота kaže:

    Паре да узму то им не смета ал’ нас им је преко главе.. Пази, бога ти!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *