Babićev advokatski tim smatra da je presuda prestroga
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. jan. 2020

Zoran Babić osuđen na doživotni status v.d. direktora Koridora

BOGRAD, 31. januar 2020, (Njuz) – Zoran Babić osuđen je na doživotni status v.d. direktora preduzeća Koridori Srbije zbog učešća u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi kod Doljevca u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Ova presuda je pravnosnažna i Babić nema pravo da se žali na nju, a sud je naložio da Babić odmah bude upućen na izdržavanje ove kazne.

Sam Babić nije želeo da komentariše presudu, a prema rečima njegovog advokatskog tima presuda je prestroga.

– Smatramo da je sud rešio da na jednom običnom, malom čoveku trenira strogoću. Zašto sud ovakvu, nazovimo je, hrabru odluku ne donese i u drugim slučajevima. Ovo je pravosudni presedan. Ako je ona doneta na primeru Zorana Babića, šta još običniji i manji ljudi mogu da očekuju – naveli su Babićevi advokati.

U obrazloženju presude, sud je naveo da se na ovako strogu kaznu odlučio pre svega zbog položaja i funkcije koju u javnosti ima okrivljeni.

– Zoran Babić je javna ličnost, funkcioner i zbog toga njegovi postupci imaju veću težini nego postupci drugih građana. Ova presuda je i poruka drugim javnim ličnostima i funkcionerima da će uvek biti kažnjeni i da će snositi posledice za svoje postupke – stoji u odluci suda.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Napredni se doselili. Da ih ne bi optuživali za uzurpaciju vlasti, postavljaju zamenike gradonačelnika, vd direktore, premijere vlade…..

 2. voya montoya kaže:

  Ma daleko je Euro-moreuz..?? .Pa mogu i Admirale da postavlaju, u zemlji bez mora , ali sa pjenom u MNG…!!!

 3. Gebo kaže:

  Čovek u pokušaju, imitacija boga ili đavola, postali smo eksperimentalna država za domaće i svetske zlikovce i bolesnike.

 4. amharac kaže:

  ovaj som sa tikvastom glavom treba da bude osudjen. bez daljnjeg

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *