nazad na vrh

Zoran Babić osuđen na doživotni status v.d. direktora Koridora

Babićev advokatski tim smatra da je presuda prestroga

BOGRAD, 31. januar 2020, (Njuz) – Zoran Babić osuđen je na doživotni status v.d. direktora preduzeća Koridori Srbije zbog učešća u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi kod Doljevca u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Ova presuda je pravnosnažna i Babić nema pravo da se žali na nju, a sud je naložio da Babić odmah bude upućen na izdržavanje ove kazne.

Sam Babić nije želeo da komentariše presudu, a prema rečima njegovog advokatskog tima presuda je prestroga.

– Smatramo da je sud rešio da na jednom običnom, malom čoveku trenira strogoću. Zašto sud ovakvu, nazovimo je, hrabru odluku ne donese i u drugim slučajevima. Ovo je pravosudni presedan. Ako je ona doneta na primeru Zorana Babića, šta još običniji i manji ljudi mogu da očekuju – naveli su Babićevi advokati.

U obrazloženju presude, sud je naveo da se na ovako strogu kaznu odlučio pre svega zbog položaja i funkcije koju u javnosti ima okrivljeni.

– Zoran Babić je javna ličnost, funkcioner i zbog toga njegovi postupci imaju veću težini nego postupci drugih građana. Ova presuda je i poruka drugim javnim ličnostima i funkcionerima da će uvek biti kažnjeni i da će snositi posledice za svoje postupke – stoji u odluci suda.

Viktor Marković

Tagovi: , ,
  1. Napredni se doselili. Da ih ne bi optuživali za uzurpaciju vlasti, postavljaju zamenike gradonačelnika, vd direktore, premijere vlade…..

  2. Ma daleko je Euro-moreuz..?? .Pa mogu i Admirale da postavlaju, u zemlji bez mora , ali sa pjenom u MNG…!!!

  3. Čovek u pokušaju, imitacija boga ili đavola, postali smo eksperimentalna država za domaće i svetske zlikovce i bolesnike.

  4. ovaj som sa tikvastom glavom treba da bude osudjen. bez daljnjeg

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix