nazad na vrh

Zrenjaninci pokrenuli peticiju da im se “žuta pijaća voda” preimenuje u “muzgavu pijaću vodu”

Zrenjaninci smatraju da su se stekli svi uslovi za promenu imena vode

ZRENJANIN, 3. mart 2018, (Njuz) – Stanovnici Zrenjanina zahtevaju promenu imena svoje pijaće vode iz “žuta” u “muzgava”, jer im je dosta tekovina nekog bivšeg vremena, saznaje Njuz.

Prema lokalnim izvorima, potreba za promenom imena pijaće vode postoji već duže vreme, a sada deluje da su se za preimenovanje konačno stekli i uslovi.

– Dosta smo pili odvratnu žutu vodu. Hoćemo da pijemo odvratnu muzgavu vodu – kaže jedan od stotina komentara iz peticije – Svi vide da voda nije žuta nego muzgava, i vreme je da se to preimenuje. Ovaj sadašnji naziv je vreme jednostavno pregazilo, kaže se u drugom komentaru.

Stanovnici Zrenjanina se slažu da to što piju žutu vodu šteti imidžu grada već decenijama.

– Kada neki ljudi dođu u Zrenjanin po prvi put, ne mogu da veruju da iz naših slavina teče voda koja nije providna. Oni svi odu i šire glas o nekoj žutoj vodi, što šteti imidžu grada. Vreme je da se stvari nazovu pravim imenom. Ta voda je uvek bila muzgava, pre nego što je pomodarski nazvana žutom – kaže T.M. (66) iz Zrenjanina.

Kako se saznaje, organizatori peticije se nadaju da će menjanje imena pijaće vode “poetski rečeno, konačno sprasti ljagu sa muzgave tekućine.”

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
  1. I Matija je tu vodu pesnicki osvestao, kao i vladika. Bice to
    sveta vodica naseg carskog Zre…pardon, Petro..pardon, stuc..
    Hik !
    To mora da je od vode, u tom Patkovgradu !

  2. Sasvim je jasno da Zrenjaninci, kao i sva ostala mesta u Srbiji, imaju samo jedan problem – kako da im se voda zove! Svi ostali problemi su razrešeni, ili ih tako ubedjuju vlasti. Još je jasnije da će vrlo brzo problem biti razrešen tako što će se svima dostavljati samo jedna voda sa istovetnim imenom ,,napreDNA”, prema tipu izvora sa kojeg se crpi! Naravno postoji mala šansa da se, koliko sutra, izvori počnu čistiti al su se ,,komunalni policajci” i ostali ,,čuvari izvora” već pobrinuli da do toga ne dodje!
    Ipak je osnovni problem da li da voda bude žuta ili muzgava!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix