njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. jun. 2022

Zvezda i Partizan traže finansijsku pomoć od države da bi mogli da plate porez

BEOGRAD, 15. jun 2022, (Njuz) – Fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan uputili su apel državnim organima kojim su zatražili novčanu pomoć kako bi podmirili poreski dug. Ovi klubovi ukupno duguju oko 25 miliona evra za porez, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

– Svesni smo svojih dugovanja prema državi i želimo da taj problem rešimo što pre kako bismo mogli da se posvetimo sportskim obavezama – kaže generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić. – Iza nas je rezultatski uspešna sezona koje sigurno ne bi bilo bez podrške državnih organa. Poreske obaveze jesu velike, problem je nastajao godinama, pa je nerealno očekivati da ih platimo iz sopstvenih sredstava. Zato smo odlučili da pomoć tražimo od države, a porez ćemo platiti čim nam novac legne na račun, obećava Terzić.

Sa njegovim stavom slažu se i predstavnici Partizana, koji ističu da je ovo dobar primer kako veliki rivali mogu da postignu konsenzus oko pitanja važnih za dobrobit srpskog sporta.

– Crvena zvezda i Partizan su srpski brendovi prepoznatljivi u celom svetu i logično je da država stane iza njih u teškim i nepredviđenim okolnostima – kaže predsednik FK Partizan Milorad Vučelić. – Želimo da, svojim primerom, pokažemo da poštujemo državu i njene organe i da smo uvek spremni da ispunimo svoje obaveze. Verujemo da se država neće oglušiti o naše molbe i da ćemo vrlo brzo dobiti novac neophodan za plaćanje poreza – rekao je predsednik FK Partizan Milorad Vučelić

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *