nazad na vrh

Mediji strahuju da će zbog Vučićevog odlaska sa vlasti morati sami da uređuju program

Premijer Vučić je poslove medija do sada obavljao besplatno

BEOGRAD, 8. mart 2017, (Njuz) – Vlasnici medija u Srbiji sa strepnjom očekuju rezultate predsedničkih izbora jer strahuju da bi poraz Aleksandra Vučića značio povratak u vreme kada su bili prinuđeni da sami uređuju program. Ovakav rasplet događaja bi primorao medije da angažuju veći broj saradnika i tako značajno povećao troškove rada.

– Poznato je da državna televizija već godinama kuburi sa finansijama. Dovijamo se kako znamo i umemo, a Vučićeva pomoć našoj informativnoj redakciji je izuzetno dragocena – priča generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević – Zahvaljajući njegovoj pomoći, uvek znamo koji prilozi treba da se nađu u vestima, koje političare zovemo u studio što svima nama olakšava svakodnevni posao. Ukoliko bi Vučić izgubio na predsedničkim izborima, a potom napustio i premijersku funkciju to bi bio veliki udarac za Javni servis. Bili bismo primorani da zaposlimo još urednika i spoljnih saradnika, a sve to prilično košta. Premijer Vučić sada sve te poslove obavljao besplatno, sa strašću i uz velika lična odricanja na koja, mislim, nije spreman nijedan kandidat na predsedničkim izborima – objasni je on razloge svoje zebnje.

Sa njegovim mišljenjem se slažu i urednici štampanih medija koji se nadaju da do ovakvog raspleta ipak neće doći.

– Novine u Srbiji posluju u veoma teškim uslovima i svaki novi udar mogao bi dovesti do kolapsa medijske scene. Vučićev doprinos uređivačkj politici je nemerljiv i znatno olakšava funkcionisanje većine redakcija. Promena vlasti u ovom momentu je nešto najgore što može da nam se desi jer bi većinu medija ostavio bez važnog oslonca i verovatno doveo do njihovog gašenja – ispričao nam je Ratko Dmitrović, generalni direktor Kompanije Novosti.

Većina vlasnika i zaposlenih na televizijama sa nacionalnom frekvencijom ističu da je za ovakvo stanje kriv aktuelni zakon koji im nalaže da predsednički kandidati budu podjednako zastupljeni tokom kampanje. Priznaju i da ih samo strah od zakonskih sankcije primorava da promovišu i druge kandidate, uprkos svojoj želji da Vučiću ustupe kompletan medijski prostor i tako mu osiguraju pobedu koja bi garantovala njihov opstanak na surovom tržištu.

Bojan Savić

Tagovi: , , ,
 1. Dnevnik a i kompletan informativni program RTS-a je mnogo gledaniji otkako ih je kupio PINK. Sto jrs jes.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Kako bi onda Informer objavio da je juče u jednom neimenovanom mestu svih 5 simpatizera SNS iz jedne cetvoroclane porodice dobrovoljno dalo blizu 40l krvi, što se smatra i najefikasnijom promocojom stranke…humanim širenjem zdrave i prekopotrebne naprednjačke krvi.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Gomila preplasenih, bezlicnih, bezumnih, bezkicmenih, silikonisanih, nadamacurisanig, leontinisanih, sarapisanih, amidzisanih, malosinisanih, vucicisanih, pinkisanih, milomirisanih,farmisanih, sorajisanih, vukstankovisanih idiota, sa karicevom zelenom salatom umesto mozga.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. E, a zamislite samo taj horor da upalite TV, a tamo nema Vucica i melodramatike.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Pa ovaj urednik ne zna o čemu priča, jer od kada je On bio ministar ,,za štampu”, a pogotovo od kada je ministar za sve, zakon i sve ostalo nikako ne mogu da se nadju u istoj rečenici. Ajde sasvim ozbiljno – da li iko može da se seti vremena pre njega i da li iko može da zamisli vreme posle njega?!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Strah je bespotreban.
  Dovesce Vucic pre njegovog odlaska Dragana J Vucicevica za Ministra informisanja.
  Bice nam kao u bajci.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Kamo srece da RTS ode u stecaj, a Pink da bankrota

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Imao sam prilicno visoko misljenje o vama u Srbiji dok vam nije dosao Vucic.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 9. kakvi ste vi obožavaoci gluteusnih mišića aleksandra v., naročito direktor javne kuće rts-a.vi ste sramota za novinarsku struku

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Nema raznoga za zabrinjavanje novi premije će preuzeti taj posao na sebe a moguće je da i stari ostane veoma aktivan

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 11. А шта је рекао Деран Млатић и чувени истраживачки новинар који је открио све Вучићеве афере, Брљкица Стенковић.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Bice dosadno bez Vucka. Volim da se dosadjujem.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 13. “I”nformer sve više i više podseća na pit-bula, koga gazda hrani isključivo sirovim mesom i koji polako prerasta i rasu i ogradu, koja ironično čuva naivne gradjane od besnog psa, iza koga lebdi zlobni smešak preko naočara, ispod obrva.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 14. Нема нм друге него да се солидаришемо и сви да гласамо за Вучића.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix