nazad na vrh

Ministarstvo ugrađevine u novoj Vladi Srbije

Ministarstvo za ugrađevinu neophodno je već godinama

BEOGRAD, 13. april 2011. (Njuz) – U rekonstruisanoj Vladi republike Srbije, pored nedavno najavljenog Ministarstva za rijaliti program, biće uspostavljeno i još jedno novo ministarstvo pod nazivom Ministarstvo za ugrađevinu, saopšteno je danas iz kabineta premijera Cvetkovića.

– Ovo ministarstvo baviće se jednom od najznačajnijih privrednih grana u državi, a to je ugradnja – navodi se u sopštenju – Kao što je potrebno ogromno znanje da se nešto kvalitetno i dobro sagradi, potrebno je da se isto tako kvalitetno i dobro ugrade svi koji učestvuju u procesu izgradnje.

Ministarstvo ugrađevine i njegovi nadležni organi biće zaduženi za nadgledanje procesa svih javnih radova, nabavki i tendera. Nijedan predsednik opštine, tržišni inspektor, upravnik katastra, pa čak ni radnica na šalteru ne smeju biti izuzeti iz procesa ugradnje, jer je to preduslov za blagostanje društva i prosperitet građana, rekao je naš izvor iz Vlade Srbije.

– Danas sve češće imamo slučaj da se dešavaju javni radovi gde u lancu između izvođača radova i države ne postoji nijedan jedini čovek, što je skandalozno – ocenila je Ljiljana Martić, direktorka Instituta za evropske integracije – Poštenim direktorima i njihovim rođacima i kumovima sve je teže da prežive, a o tome dovoljno govori i podatak da je u prvom kvartalu ove godine prodaja BMW X5 džipova opala za čak 20 odsto. Iskreno se nadamo da će  novo Ministarstvo za ugrađevinu rešiti ovaj problem koji direktno ugrožava najbogatije slojeve našeg društva.

U saopštenju Vlade navodi se da će misija i vizija novog ministarstva biti Srbija u kojoj svi građani mogu lagodno i mirno da žive od svoje ugradnje. Na pitanje novinara Njuza ko bi u tom slučaju zaista nešto konkretno i radio, odgovorili su da je to problem za druga ministarstva.

Istok Pavlović

 1. E ovo je ono sto smo godinama cekali i napokon docekali:))) Valjda ce da objave neki kokurs za zaposlenje u tom ministarstvu:))

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Kako su to Nadrealisti uradili :)
  http://www.youtube.com/watch?v=AO0IJIaXfxo

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Без уградње,нема ни изградње:Ни коридора,ни стамбених блокова,па чак ни обданишта.О уградњи вештачког кука,да и не говоримо!

  Само тако Србијо!У светлу будућност без школоване омладине али зато с виталним пензионерима,владиним чиновницима,општинским одборницима и њиховим меценама.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Sve je to lepo….. a, gde sam tu ja od prodaje vaših majica?
  Samo čekam da proradi ministarstvo, pa da pošteno zemim svoj deo…..

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Glupost, šta će nam osamnaesto ministarstvo sa istim resorom?!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Konačno da se uvede red i u ovu oblast. Ne može neko da uzima 10 posto a neko 25 posto. Osim toga, od poreza na profit ugrađivača moći će se podići plate u prosveti, zdravstvu i kulturi, tako da neće više biti štrajkova.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 7. A za prvog ministra će biti izabran političar koji najubedljivije izgovori rečenicu: ”I koliko sam ja tu dobar?”, za vreme sednice Narodne Skupštine, a svi punoletni gledaoci sa pravom glasa će glasati SMS-om.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Što bi rekao lik koji komentariše tenis na SportKlubu:

  “SjAjno!”

  :)

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Ova vest je pravi primer dobre ugradnje. Autor se ugradio skoro sto posto u ostvarenje Nadrealista. Svaka čast, tako se to radi! ;)

  (Kliknuti na link komentatora Scele)

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Tek sada vidim ovaj klip od Nadrealista, očigledno je ugradnja jedna od glavnih privrednih grana u celoj Ex-Yu.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Ja predlažem Zvetlanu Ražnjatović za ministarku ekonomije, Miroljuba Labusa za prognozu snega u avgustu i japanski sos ‘WASABI’ iz Fukušime na mesto rena za:
  “Srbija će 2012.imati najveći privredni rast u Evropi”
  http://pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/157884/Srbija+%C4%87e+2012.imati+najve%C4%87i+privredni+rast+u+Evropi.html
  Za_tucanu papričicu ljutu, snalazite se sami!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 12. I da moj komentar ne čeka uredivanje, glasam da Nicolas Hulot (TV-Ushuaia) bude Pre'sednik i da Gospa Brigitte Bardot postane Prva Ministarka.
  (Njeno magare čuvamo na jedanaestom podzemlju parkinga kraj Ajfelovog tornja.)

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 13. Dan tuge u Ministarstvu mlade Vlade Srbije?
  Netačnim izveštajem Haga Gotovina je osuđen na samo 240 godina zatvora.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 14. pa naravno, svaka je gradnja kod nas kao zidanje skadra na bojani

  nema zidanja dok se neko ne “ugradi”

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 15. Upravo sam saznala da naša vlada osniva i Ministarstvo za doživotno obezbeđivanje bezvrednih kadrova http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/253808/Svi-bivsi-ministri-i-dalje-na-drzavnim-jaslama :P

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix