nazad na vrh

SNS: Funkcija zaštitnika građana nepotrebna jer građane već štiti premijer Vučić

Vučić jedino ponekad ne štiti Pajtića i Živkovića kad ga baš iznerviraju/ FOTO: Danilo Peternek/TANJUG

BEOGRAD, 29. januar 2015, (Njuz) – Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je jutros da institucija zaštitnika građana i nije baš neophodna s obzirom na to da premijer Srbije Aleksandar Vučić 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini “štiti apsolutno svakog građanina ove zemlje”.

Premijer Vučić, navodi ta stranka, bdi nad svim građanima Srbije i brine o sudbini svakog od njih tako da oni uopšte ne treba da strahuju od eventualnog ukidanja funkcije zaštitnika građana.

– Svaki građanin, osim možda Bojana Pajtića i Zorana Živkovića ponekad kad baš iznerviraju premijera, uživa punu Vučićevu podršku i zaštitu u svakom trenutku. Institucija zaštitnika građana je relikt prošlosti iz vremena kad su vladali oni koji nisu imali premijera koji može da štiti sve građane zemlje, ali su ta vremena, na sreću, daleko iza nas – piše u saopštenju SNS-a.

SNS zaključuje da su kapaciteti Aleksandra Vučića neuporedivo veći od kapaciteta zaštitnika građana Saše Jankovića.

– Zaštitnik građana reaguje na pritužbe samo onda kada mu se građani direktno obrate, tako da je broj građana koje on štiti gotovo zanemarljiv. Aleksandar Vučić, sa druge strane, bez ikakvih problema odjednom može da zaštiti sve građane Srbije u bilo kojem trenutku, tako da je sasvim jasno kome treba poveriti taj ozbiljan i odgovoran posao – zaključuje Srpska napredna stranka i podseća da Aleksandar Vučić za posao zaštite građana ne prima “astronomsku platu kao neki” već to čini iz čiste ljubavi.

Nenad Milosavljević

 1. Vučić osim što je najbolji premijer u istoriji Srbije i štedi naš novac tako što će da poukida nepotrebne institucije, one u kojima ne može da zaposli svoje stranačke botove.

  • Hteo bih samo da dodam da sam jutros menjao neke dolare za evre.

   Da podsetim: kad onomad mladi i neiskusni Krstic pozajmi u brata arapina milijardu dolara uz bratsku kamatu, dolar je bio 226 forinti a evro 310. Sad je dolar 276 forinti a evro 312.

   Aleksandar Vucic je pozajmivsi milijardu dolara u vreme kada je dolar bio na istorijskom minimumu za sada izgubio u vetar nasih skoro pa dvesto miliona dolara.

   Peder.

   Sisač obrezanih kuraca.

  • Tačno tako. Da li je Janković ikad ikog zavejanog spasao iz smeta? Da li je neko, bilo kad na ovim prostorima izveo sledeće podvige:
   – dobio dozvolu lično od Putina da govori srbski u Srbiji?
   – omogućio građanima Srbije arapske stanove od 80 m2 po 300 (sada švajcaraca)/m2?
   – zaštitio radnike i penzionere od smrtnog greha pohlepe i bezumnog troškarenja, kroz smanjenje plata i penzija?
   – zaštitio novinare autocenzurom od njihovih poganih misli?
   – zaposlio toliko neukih, ali dobrih botova, uprkos zabrani zapošljavanja u državnom sektoru?
   – zaštitio advokate od besa ministra pravde?
   – zaštitio đake od pohlepnih i alavih profesora?
   – spasao zemlju od bankrota, enormnim zaduživanjem na tržištu novca?

 2. E konacno. pa mislim stvarno je to usteda, jos ako brani ves masinu od kamenca, da glasamo odma, a? necemo trositi valjda pare na izbore?!

 3. Sad svaki građanin Srbije da stavi na Fejsbuku status “… se oseća sigurno <3 Vučić". Ko se ne oseća sigurno, Mišković! Hahahahahaha Njegoševim stihom rečeno: "Greota je o tome i misliti."

 4. Sada znam ko.je ubio deda mraza i oduzeo mu moc biti svugde od jednom

 5. toliko je dobar da ga treba j..ti da se razmnozava

 6. Platu ombudsmana proslediti našem vođi, da ga s razlogom još više plaćamo!

 7. A sad jedno ozbiljno pitanje:
  Sta bi sa onim “Pepa prase” zakonom o bezbednosti u saobracaju…?

 8. Mislim da je gospodar Vučić ostao zgrožen saznanjem značenja reči “ombudsman” i da neko drugi obavlja tu funkciju za koju je mislio da rođenjem pripada samo Njemu, jednom i jedinom Zaštitniku građana.
  A uostalom, da mu je to u krvi može se lako dokazati DNK testom, gde se pažljivim posmatranjem može uočiti kako nukleotidi obrazuju te dve reči. Stefanović je možda slagao kada je to potvrdio jer iako misli da je pametniji kada nosi cvikere, zbog istih ne vidi baš najbolje, ali Vulin ih je video svojim očima!

 9. Ljudi, kao Boga Vas molim,
  ne vređajte Vođu. Pa on ustaje u 5 ujutru za naše dobro, pa on putuje diljem sveta za naše dobro. Hajde Vi ustanite u 5 ujutru za dobro Srbije. Mene su prekomandovali u tzv. Konzervu, gde samo botujemo, nema prozora, kalendara i satova na zidu. To sam sam sebi uradio, jer se ne pridržavah principa “Botuj diskretno, ali permanentno”.
  Ovo je čist botulizam, iz Konzerve ponikao, no pst! Ne želim da ispadnem bot-izdajnik.

 10. na svemu HVALA MUUUUUU

 11. Da li autor ovog glupavog teksta Nesa “Galija”?

 12. Ja zivim na selu i ne mi treba.

 13. E sad ce jadnik umesto 25 sati da radi 26 sati dnevni

 14. Šta reći a ne zaplakati?
  Ovaj delija, đida, junak,heroj, megdandžija od danas je glava moje porodice, ja ću sići u potkrovlje i zbunjeno sisati prst, a on neka prati NJUZnet, ostavlja komentare i scile i haridbe malim prstom “pegla”…
  Sad znam što sam za male pare na buvljaku kupio rumunski “koral” konac za heklanje,br.22,”prljavo-beli”, heklaću u potkrovlju…

 15. Ajde Acika , usno moja napucena , obuci gace kupace preko helankica, vezi mamin carsav oko vrata i razleti se po zemlji Srbiji , pokazi sta ti sve umes i znas. Evo sa Beogradjanke da poletis, mozes i sa tornja na Avali , bas se lepo vidi cela Sumadija, ajde Acika , Supermencino , diko , delijo nasa…..

 16. Znaci,
  Aleksandar, Aca, to jest On,
  nama dodje kao Qurton!

 17. Mislim da oko ove vesti ne morate ni da se trudite, samo je pustite u originalu.

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/530877/Vucic-I-pored-smanjenja-plata-prosecna-plata-porasla

  • Uf koliko botova na sajtu Blica, poraslo dete, osamostalilo se, krvavim botovanjem posteno hleb zaradjuje…

 18. Odavno se ne nasmejah ovako.. Sto zbog texta samoga, sto zbog komentara satvoga..

 19. Vest je inace prosla kroz tri razlicite forme koje sam zabelezio i jos par dok nisam ukapirao sta u stvari rade, da na konto negativnog komentarisanja naroda, menjaju naslov dok nisu dosli do konacnog koji i sad stoji, a razlika izmedju jedne iste vesti sa istog portala je u samim naslovima linkova.

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/530877/Vucic-I-pored-smanjenja-plata-prosecna-plata-porasla

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/530877/Vucic-Nisam-zadovoljan-smanjenjem-upotrebe-sluzbenih-automobila/komentari#ostali

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/530877/Vucic-U-Srbiji-znam-samo-jednog-partijskog-direktora-javnog-preduzeca

  i to u roku od sat vremena.

  Kada ozbiljni medij lansira vest, zar naslov kao ideja nije ono iza cega doticni medij treba da stoji?
  Mislim da se ovo zove silovanje, a ne gusenje medija.

 20. Enes iz stranke /lud zunjen normalan/ lepo kaže “ovo je za dobrobit naših stanara.”

 21. Ljudi , majke mi , ja vise nisam pametan…ovaj Aca me definitivno vraca u detinjstvo, u vreme kada sam citao dozivljaje Barona Minhauzena i knjigu o Janu Bibijanu, lomim se na koga li mi vise lici nas Acika ? Ubih se danima….

 22. Izgleda je napumpao usta.
  Jesu li ono obrve, il brkovi?

 23. Kad sve to cujem imam veliku dilemu zbog tog lika da se vratim u trecu dimenziju , jer sve funkcionise savrseno.Ponekad sam stvarno ljubomoran makar to nije dobra osobina.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix