nazad na vrh

Vučić napisao 700 strana unutrašnjeg dijaloga

Vučić kaže da je reč o najvažnijem unutrašnjem dijalogu u novijoj istoriji Srbije

BEOGRAD, 2. avgust 2017, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je napisao 700 strana unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Vučić je istakao da je pisanje unutrašnjeg dijaloga preuzeo na sebe kako taj teret ne bismo ostavili potomcima jer bi to pokazalo našu neodgovornost.

– Noćima ne spavam jer pišem unutrašnji dijalog, ali nije mi teško i ne žalim se zbog toga jer to radim za moj narod i za moju zemlju. Napisao sam već 700 strana na karo papiru, napisaću sigurno barem još 300 jer je reč o najvažnijem unutrašnjem dijalogu u novijoj istoriji Srbije i veoma je važno da na pravi način obuhvatim svaki detalj i da se dotaknem svake teme – objasnio je Vučić u izjavi za Njuz.

– Verujem da sam pravi čovek za ovaj posao jer pisanje unutrašnjeg dijaloga zahteva glavu vruću od stalnog razmišljanja, srce koje je hladno na preterane emocije i ruke uprljane kompromisima. Moji prethodnici nisu imali ni snage, ni hrabrosti da se upuste u ovakav poduhvat. Najlakše je bilo čekati da to neko drugi uradi umesto njih i kritikovati. Ti stručnjaci čak ne bi mogli ni da prekucaju 700 strana unutrašnjeg dijaloga, a kamoli da ih noćima pišu– rekao je predsednik.

On je napomenuo da je pisanjem unutrašnjeg dijaloga o Kosovu ispunio sve svoje lične ambicije.

– Bio sam najmlađi poslanik, zatim najmlađi ministar i premijer, pa najmlađi predsednik, a sada sam i najmlađi pisac unutrašnjeg dijaloga – napomenuo je Vučić.

Soko Sokolović