Prizor matorca sa flašom piva obradovao sve komšije
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

29. mar. 2018

Alkos ispred dragstora najavio proleće

BEOGRAD, 29. mart 2018, (Njuz) – Čovek srednjih godina, čiji identitet još uvek nije utvrđen, viđen je juče oko podneva kako pije pivo ispred dragstora na Karaburmi, što prema tradicionalnom verovanju i zvanično označava početak proleća.

Ljudi koji žive u komšiluku kažu da se ova zima baš odužila i da su svakodnevno gledali u pravcu dragstora u nadi da će videti lokalne alkose.

– Delovalo je u nekoliko navrata da se vreme popravlja i da je zima gotova, ali kako nismo videli nijednog alkosa, znali smo da još uvek nije došlo proleće i da nam ne gine još neki sneg – izjavio je komšija Zdravko.

Prodavačica u dragstoru kaže da je lokalnu ekipu alkosa viđala u nekoliko navrata kako ulaze i taman kada bi se ponadala da će tražiti nekoliko flaša zidarskog piva, ili “unuče” vinjaka ili votke, oni bi zatražili neku namirnicu koja nema nikakve veze sa dolaskom proleća, poput hleba ili WC papira.

– Kada mi je juče rekao ‘jedno pivo’ i da će vratiti flašu za pola sata, samo što ga nisam izljubila. Odmah sam znala da mogu da spakujem zimske stvari – kaže prodavačica Rada Obradović.

Ona navodi da se i ove godine potvrdila istinitost ovog veorovanja i da je već jutros osetila sve znake dolaska proleća, čula je cvrkut ptica, videla prve maslačke i osetila miris urina iza dragstora.

Marko Dražić
Jovana Lakić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Obzirom na ,,malo uvećane cene (akcize i nameti)” bilo je logično da će proleće malo kasniti ove godine. Problem će biti kad goli i bosi Srbi budu morali da udju u sledeću zimu! Al ko u Srbiji misli na budućnost!

  1. Коко Шанер kaže:

   Један алкос не чини пролеће.

 2. Bpro kaže:

  Ako alkos ugleda svoju senku ispred dragstora, produžiće se zima…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *