njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. maj. 2012

Analitičari o TV duelu Tadića i Nikolića: Finale kupa je bilo zanimljivije

Analitičari složni da je finale Kupa proteklo u duhu fer pleja

BEOGRAD, 17. maj 2012, (Njuz) – Nakon jučerašnjeg TV duela predsedničkih kandidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, analitičari su saglasni u oceni da je direktan prenos finala fudbalskog kupa Srbije između Crvene zvezde i čačanskog Borca, bio daleko zanimljiviji i sadržajniji.

Analitičari ipak smatraju da pobeda Zvezde neće imati nekog značajnijeg uticaja na birače.

– Činilo mi se da je Tadić na samom početku bio precizniji, određeniji i informativniji od Nikolića ali je sve to spadalo pod kategoriju već viđenog, pa sam vrlo brzo promenio kanal i posvetio se utakmici Zvezde i Borca, baš u trenutku kada je igrač Čačana pogodio prečku. Međutim, čak i da je Borac tada došao do vođstva ta prednost ne bi bila ona prednost koja bi odlučila pobednika kupa – utisak je političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića nakon trećeg po redu televizijskog duela Tadića i Nikolića.

Urednik časopisa ”Nova srpska politička misao” Đorđe Vukadinović ocenio je da sučeljavanje predsedničkih kandidata, kao što je i bilo očekivano, nije donelo prednost ni Tadiću ni Nikoliću pa se uključio u prenos utakmice na samom početku drugog poluvremena, u momentu kada je Zvezda vodila i imala terensku inicijativu.

-Duel kandidata je protekao u atmosferi mučnine i neprijatnosti, videlo se da je lična netrpeljivost Tadića i Nikolića izraženija nego ranije dok je, nasuprot njima, utakmica bila interesantna i protekla je u duhu fer pleja. Čak je i vizuelno delovala daleko bolje nego što je bilo očekivano – smatra Vukadinović.

– U sinoćnom TV duelu najubedljiviji je bio voditelj koji je svojim držanjem i nastupom pokazao kako se zaista komunicira na javnoj sceni – rekao je psiholog Žarko Trebješanin – Ono što je na mene ostavilo daleko veći utisak je konfuzija koja je u pojedinim momentima vladala u Zvezdinoj odbrani i ona katastrofalna reakcija Maksimovića u prvom poluvremenu.

Trebješanin smatra da su i Tadić i Nikolić sinoć poslali nedvosmislenu poruku građanima su svi oni koji nemaju kablovsku televiziju i veći izbor programa na neki način osuđeni na emisije sličnog kvaliteta i sadržaja.

Soko Sokolović

 1. Aleksandar kaže:

  Evo jedne sprdnje na temu drugog kruga izbora za predsednika! :)
  http://www.zadruznikonj.rs/sibicarsko-finale/

 2. snezana kaže:

  Pa kad su u duelu dva grobara

  1. Bane kaže:

   A mi smo, nažalost, mušterije

 3. mamamimi kaže:

  Još malo, pa će da nam lakne, počinje predizborna ćutnja. Da se i mi malo odmorimo.Ne vredi kablovska kad je izbor nikakav. Na našim kanalima lokalni političari , ili neko od ove dvojice pretendenata na “presto”. Alternativa su debele Amerikanke sa decom koju povlače po onim izborima za mis, poneki film i malo sporta. Sreća, pa ima crtanih filmova, mada i to mora da prođe ozbiljnu roditeljsku cenzuru. Valjda će i kiša uskoro stati, pa nam TV više neće trebati.

  1. mamamimi kaže:

   Zaboravih da pomenem ove tugovanke od TV novela sa svih meridijana.

 4. Aleksandar kaže:

  Bolje da je Merkelova sama dosla u emisiju i procitala ceo scenario, umesto sto je poslala ovu dvojicu netalentovanih sibicara.

 5. trabant kaže:

  Crk'o mi TV pre 15 dana,dešavalo se to i pre ali se nikada do sad nisam iskreno obradovala.

  1. celtic kaže:

   Dijelim vaše mišljenje i radost, lady….

 6. Jan kaže:

  …oni koji nemaju kablovsku televiziju i veći izbor programa na neki način osuđeni na emisije sličnog kvaliteta i sadržaja ……a još moramo i plaćati rtv pretplatu za to (što ne gledamo) .

 7. rogre kaže:

  Gorčin je gledao TV duel.

 8. Гвозден kaže:

  Ауууу, то сам замерио РТС-у, ненормалнооо, а већ су ми били на танком леду…ЗВЕЗДА ОДЛОЖЕНИ ПРЕНОС…па докле бре ви Србију да зај..вате!!! Јаооо што ће неко да плати!

  1. Гвозден kaže:

   Ова земља је изгубила све приоритете, дефинитивно су уздрмане све традиционалне и праве вредности, ал’ неће моћи, неко се мноооогооо осилио, неће изаћи на доброоо!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *