njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. mar. 2011

Audi ponudio sponzorski ugovor SPC

Ako SPC prihvati ugovor, ovakve fotografije neće više biti privilegija pojedinaca

INGLŠTAT, 14. mart 2011. (Njuz) – Nemački proizvođač automobila Audi poslao je Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) ponudu o sponzorskom ugovoru, po kojem bi svi sveštenici SPC dobili na korišćenje vozilo ove kompanije, potvrđeno je u sedištu Audija u Inglštatu.

Portparol kompanije Fric Šulc izjavio je da Audi već neko vreme planira da pojača kampanju na srpskom tržištu i da je razmatrano više opcija ko bi bio najbolje zaštitno lice ovog vozila.

– Znamo da narod u Srbiji voli sport, tako da je prvobitna ideja bila da kontaktiramo srpske tenisere. Od nje smo ipak odustali, jer oni najveći deo godine borave van zemlje, tako da naša kampanja ne bi imala dovoljno jak efekat – rekao je Šulc, prema čijim rečima je menadžment ove kompanije sasvim slučajno na Internetu naišao na fotografije raščlanjenog Vladike Artemija u Audijevom vozilu.

– On nam je delovao kao idealna osoba za reklamiranje našeg vozila, i želeli smo s njim da stupimo u kontakt, ali smo odustali kada smo saznali za sukob koji ima sa zvaničnom crkvom. Ipak, nedugo zatim naišli smo na još mnogo fotografija sveštenih lica u našim vozilima, a kad smo počeli da vršimo dodatna istraživanja, shvatili smo da dobar deo građana Srbije i povezuje Audi sa SPC-om, što će u mnogome olakšati posao našoj kampanji – kaže Šulc, koji smatra da bi pozitivan odgovor mogao da poveća poslovanje Audija u Srbiji za preko 40 odsto, zbog velikog autoriteta koji SPC ima u narodu.

Iz SPC još uvek nije stigao nikakav odgovor, a o ponudi Audija biće reči na narednom Saboru. Do novinara su već strigle informacije da se pojedine eparhije zalažu za prihvatanje ugovora, dok neke smatraju da je to kršenje suštine Hrišćanstva.

Njuz nezvanično saznaje da je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović poručio da se ne treba zaletati dok BMW ne iznese svoju ponudu, dok je zvoničko-tuzlanski Vladika Vasilije Kačavenda izjavio da je “ispod časti voziti Audi”.

Marko Dražić

Bojan Bošković

 1. Mara kaže:

  Kao i uvek, oduševljeni smo marketinškom strategijom jednog ovakvog giganta. Bolji način za promovisanje ova marke automobila u Srbiji jednostavno ne postoji. Ipak, trebalo bi razmotriti činjenicu da se gospodi iz SPC pruži neka novčana nadoknada za ovakvu promociju, jer se ne sme zaboraviti da su se isti, u sjedinjenju sa bogom, odrekli svega materijalnog i da se verovatno natežu i pretežu zbog neimanja novca i za gorivo (koje, uzmimo u obzir, bezdušno poskupljuje).

 2. epice kaže:

  Zvuči sasvim realno.

 3. perica kaže:

  A maserati?
  Sto su onda dali grigoriju maserati quattroporte, ako ce audi da pokupi sve zasluge?
  :P

 4. Nikola kaže:

  a ovakve mantije samo sa duzim rukavima se razmatraju u sluchaju potpisivanja ugovora http://siamtradingpost.com/cubecart/images/uploads/Audi_Sport_Pit_Shirt_Black_Red.jpg

 5. scoby kaže:

  Trebalo je izabrati Patrijarha nakon trke u njihovim vozilima oko Kalemegdana. Pošto SPC drži do tradicije, poznato je da je to najstariji poligon za auto trke, otkako srbi koriste tu đavolsku napravu. U trci, Aritmije bi nadmoćno pobedio, pa nebi bilo nikakvih trzavica u SPC.

 6. Tagore kaže:

  Ovaj bradati sam ja: (Azija je… hahaha…)…
  “I ostavi nam dolgi našja, jakože i mi ostavljajem dolžnikom nažim; i nevovedi nas vo iskušenije…”
  Od tri lepotica dnevno, branio sam se do prvog iskušenja !

 7. Darko kaže:

  :D pa da, ispod casti je voziti audi.

 8. Xtro2 kaže:

  Uz toliku kajlu idu i fina kolica.

 9. Elektro kaže:

  Vladika Pahomije vozi JEEP od 20.000 eur

 10. Alex kaže:

  “dok je zvoničko-tuzlanski Vladika Vasilije Kačavenda izjavio da je „ispod časti voziti Audi“.”
  A ja ga vidio u audiju osmici novom neki dan….

 11. Jordan kaže:

  Kako bi u Juga ugurao, rezervnu mantiju, trenerku, par slavskih kolaca, par litara svete vodice, kilo – dva tamjana i kamaru ostalih sitnica koje se koriste za krstenja, vencanja, slave, uzemljenja, osvestavanja kojecega…
  Kako bi sa Jugom stigao na sva mesta na kojima treba da uzme kintu za gore navedeno?
  Kakav stereo ima Jugo, sa kojeg moze da se produhovljuje slusajuci duhovnu muziku?
  Maserati je taman, eto i Audi bi mozda prosao, ali sve manje od toga je ponizavajuce i potpuno neprakticno.

 12. Dzoni kaže:

  U Audiju su bliže Bogu, tačnije više se osećaju kao bogovi.

 13. kaže:

  Ču Kačavenda loše pričao o Audiju, ima dva, jednu šesticu za svoje podređene a on fura osmicu od 3300 ccm, mislim da će on biti glavni za pregovore u Ingoštatu

 14. Bogdan kaže:

  Zasto se ne sjete NJEGOVE SVETOSTI PATRIJARHA PAVLA?

 15. Lektor kaže:

  Pravopisna greška u naslovu?

  Zar ne bi trebalo da piše:
  ”Audi ponudio sponzorski ugovor SPC-i”
  umesto:
  ”Audi ponudio sponzorski ugovor SPC-u”

  : )

 16. Maja kaže:

  Trebalo bi da piše samo Audi ponudio sponzorski ugovor SPC. Nepravilno je dodavati dodatke na skraćenice. Kod čitanja sam čitalac treba da ubaci u odgovarajući padež.

  1. urednistvo kaže:

   Hvala Majo, ispravljeno

 17. dragan kaže:

  Ma ne svestenstvo SPC treba da jase na magarcima a fukara da se vozi u audi…prokleti srbi, kad meni nije dobro nikome neka ne bude,los covjek u svemu vidi zlo a dobar u svemu vidi dobro.

  1. Sinisa kaže:

   pogledaj molim te moj komentar

 18. Sinisa kaže:

  Dragane sine.. kao sto pametan decko u prvom komentaru naveo to su svestena lica oni su se odrekli svega materijalnog i njih ne zanimaju zadovoljstva ovozemaljskog zivota. Normalno tako bi trebalo da bude ali kao sto vidimo iz prilozenog to su jedni obicni ljudi podlozni zadovoljstvima koje pruza danasnja tehnologija.. prikrevni maskom BOZJIH sluga nedostojni crkvenog-monaskog zivota koji bi trebalo da posluze nama kao primjer da nije sve u novcu da srecu pronadjemo u jakom duhu koji odrzava i gaji nasu ljubav prema BOGU kao jedinom pravom ocu. Svi vi koji branite ove nazovi “popove, vladike..” i pored ovakvih ociglednih primjera njihove materijalne i jadne politike dokazuje koliko mi Srbi smo zatucan narod i vjerujemo silu na sramotu u nesto sto nije vrijedno paznje ni vremena koje posjecujemo, samo zato jer je to nase. Sto se tice nihovih potreba sve bi se to moglo zavrsiti daleko skromnijim kolima i ne mozete njih da uporedjujete sa politicarima po Bogu imate li vi imalo mozga??? Pozivam sve da okrenemo ledja ovim protogonistima dok na dodje neko slican kao NjEGOVA SVETOST PARTRIJAH PAVLE. Do tada cu da se molim sam u svojo sobi jedinom uzvisenom OCU BOGU. AMIN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *