Oldrin naglasio beogradskim vlastima da ne zaslužuje spomenik
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

10. apr. 2018

Baz Oldrin poručio Srbima da nikada nije bio na Mesecu

VAŠINGTON, 10. april 2018, (Njuz) – Baz Oldrin, bivši američki vojni pilot i astronaut, poručio je danas građanima Srbije da on nikada nije bio na Mesecu i da nema nikakve potrebe da dobije spomenik u Beogradu.

On je prilikom razgovora sa novinarom Njuza istakao da ne samo da nije kročio na mesec, već i da u svemiru nije proveo ni jedan jedini minut.

– Građani Srbije, pogotovo gradske vlasti Beograda, treba da znaju da je sletanje na Mesec bilo prevara i da uopšte ja nisam drugi čovek koji je kročio na Mesec, već drugi čovek koji to nije uradio. Zbog toga smatram da zaista niko ne treba da razmišlja o tome da mi podigne spomenik u Srbiji. Za sve srpske vajare ja sam samo običan čovek, koji ni po čemu nije poseban i nema potrebe da bilo kome padne na pamet da zbog mene pravi bilo kakav spomenik – istakao je Oldrin.

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da mu je jako žao zbog Oldrinovog priznanja jer je planirano da spomenik Baza Oldrina postane novo obeležje grada.

– Zahvalan sam gospodinu Oldrinu zbog toga što nam je ukazao na ove činjenice. Skupština grada je pre ovih saznanja odobrila podizanje spomenika. Glava je već urađena, jer oko nje ima najmanje posla, ali ćemo u dogovoru sa nadležnim institucijama odlučiti za šta ćemo je iskoristiti. Hteo bih još da istaknem da se gospodin Oldrin na sopstvenu inicijativu obratio gradskoj vlasti, što dovoljno govori o tome kakav ona ima ugled u svetu, za razliku od prethodne koju niko nikada nije kontaktirao ovim povodom – rekao je on.

Vesić je dodao i da se sa „Karić fondacijom“ vode razgovori o podizanju spomenika grupi Đogani Fantastiko jer su pesmom „Idemo na Mars“ dali ogroman doprinos srpskom svemirskom programu.

Soko Sokolović

 1. Баш Рђа kaže:

  Одма* споменик и Лајки, ипак су прве “речи” које је “изговорила” у бестежинском стању биле АВ АВ, иницијали човека чије речи немају никакву тежину.

  1. Баш Рђа kaže:

   П.С.: Нисам имао намеру да увредим Лајку, добро и паметно куче, није махало репом да би добило сендвич.

 2. voya montoya kaže:

  I AV,AV se stalno vrti u orbiti,doduse medijskoj orbiti…Nadam se, da ce kao i Lajka ( nazalost ),uskoro otputovati u Kosmos…A mi cemo neku zvezdu,nazvati po Nj.E. iz pijeteta…

 3. Samo konstatujem kaže:

  Da se kojim slučajem Vesićeva glava u prirodnoj veličini našla na postamentu, isti bi se usled težine pomenute raspao u hiljade komada.

 4. zex kaže:

  ovo nije lazna vest , niko nikad nije ni bio na mesecu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *