nazad na vrh

Beograd gradi male žičare preko svih rupa na ulicama

Žičarice preko rupa privući će brojne turiste u Beograd

BEOGRAD, 19. april 2016, (Njuz) – Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će Beograd do kraja godine izgraditi nekoliko hiljada malih žičara preko svih rupa na gradskim ulicama.

Vesić je najavio da će ovaj projekat, u saradnji sa republičkom vladom, biti gotov do kraja godine i da će malim žičarama Beograd jednom za svagda rešiti problem udarnih rupa.

– Naši tehničari u rashodovanom jugiću već špartaju gradskim ulicama i gde god naiđu na rupu, oni tu stave mali bilbord na čačkalicama kako bi obeležili gradilište. Ove gondolice će nežno prevoziti automobile preko rupa, tako što će automatski obuhvatati točak na čijem putu se nađe rupa. Prve žičare biće izgrađene u ulicama oko Kalemegdana, a u planu je i podizanje malih gondola na rupama novog mosta koji planiramo da izgradimo od Beton hale do šetališta na tvrđavi, a koje će se verovatno pojaviti već nakon prve kiše – otkrio je Goran Vesić i dodao kako će žičarice sigurno privući veliki broj stranih turista koji će, gde god da se okrenu, moći da vide ove atrakcijice po kojima će Beograd postati jedinstven grad na svetu.

Gradski menadžer je najavio da će zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim u narednim danima otvoriti nekoliko gradilišta malih žičara širom Beograda.

– Mali i ja ćemo na najpoznatijim beogradskim rupama položiti kamene temeljčiće lopaticama i obeležiti početak gradnje žičarica – otkrio je gradski menadžer Goran Vesić.

Miroslav Vujović

Tagovi: , , ,
  1. Zrno po zrno -pogaca, kamen temeljcic po kamen temeljcic -2 kamena.

  2. Pa dobro ljudi opet Bgd,može li neka zicara i u Čačak ?Mislite da samo vi imate rupe?

  3. Jasno je da je projekat ,,bogus”, čim nije najavljeno da će kamen temeljac da zakopa najveći ,,zakopavac kamenja temeljaca” u istoriji srpske države!

  4. A kada ce preko onih rupa na novoizgradjenom autoputu?

  5. Eto prilike da “svrcani” rade i zarade svoje decije dodatke, opremiti ih koficama i lopaticama

  6. ne može to tako. prvo maketa (maketica) pa onda slikanje sa malim arapinom (finansijerčićem) na konferenciji za štampu sa malim klečećim novinarčićima. sve po ustaljenom redosledu … e onda ostaje da sačekamo dve, najviše dve i po godinice.

  7. Zasto nije u potpisu gradski menadzercic?

  8. Deo programa Čedine stranke za ekstremne pešake je postavljanje trambolina ispred rupa na trotoarima.

  9. Koliko ce tek ovde biti “kamen temeljaca” !

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix