Jelka je postavljena tri dana pre zaključenja ugovora sa dobavljačem
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

25. dec. 2017

Beogradskim vlastima laknulo pošto su saznali da tender za novogodišnju jelku ispituje tužilaštvo

BEOGRAD, 25. decembar 2017, (Njuz) – Čelni ljudi Beograda priznaju da su osetili veliko olakšanje pošto je tužilaštvo najavilo da će ispitati da li je bilo nepravilnosti prilikom nabavke novogodišnje jelke.

Cena jelke, kao i sumnje da je tender za njenu kupovinu bio namešten privukli su pažnju javnosti i uzburkale duhove u prestonici.

– Bio sam šokiran kada su mediji saznali koliko jelka košta i da je postavljena tri dana pre zaključenja ugovora sa dobavljačem – kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali – To je obična plastična jelka kakvu na Alibabi možete naručiti za par hiljada dolara i ne vidim razlog zašto bi je Beograd plaćao 83.000 evra kao što je bilo predviđeno ugovorom – objasnio je on.

Prema rečima gradonačelnika, čim je javnost burno reagovala zatražio je od gradskih službi da odmah raskinu ugovor.

– Iskreno, uplašio sam se da će se ovaj slučaj negativno odraziti na rad gradske vlasti, ali mi je laknulo kada sam saznao da je tužilaštvo preuzelo slučaj. Najvažnije je da sad pustimo institucije da rade svoj posao. Lično, ne sumnjam da će slučaj brzo biti rešen i da će tužilaštvo potvrditi da je sve bilo u okvirima zakonske procedure – poručio je gradonačelnik tokom obilaska Hercegovačke ulice koju je posetio tokom svog redovnog obilaska prestonice. 

Firma Keep Light je odmah po izbijanju afere odlučila da jelku pokloni Beograđanima za novogodišnje praznike pa će ona ostati na Trgu republike. U ovoj kompaniji smatraju da je ovo najbolji način da otklone sve kontroverze vezane za svoj rad i tako sačuvaju dobar poslovni imidž. Beogradske vlasti su pozdravile ovaj gest i u znak zahvalnosti, od iste firme, za jelku poručile ukrase u simboličnoj vrednosti od 200 000 evra.

Bojan Savić

 1. Mirjana kaže:

  Kuku si ga nama. Izlude me vlast. Ovo se vise ne moze trpeti.

 2. Mladen kaže:

  Koji ste vi kraljevi, najjača je rečenica svih kriminalaca zaštićenih zakonom: ” neka institucije rade svoj posao”.

 3. ZoinMihailo kaže:

  Tužilaštvo će da formira komisiju od članova koji veruju u Deda Mraza i koja će ispitati da li je opozicija podmetnula jelku uspešnoj vlasti.

 4. zeks kaže:

  Ne razumem zasto slucaj treba da ispituje tuzilastvo pored zivog Vucica,ali hajde u sustini dodje mu na isto…

 5. zivorad stankovic kaže:

  I sad mi je laknulo!

 6. milan (nisam odavde) kaže:

  Laknulo je njima kad su videli kako je uspešno prošla generalna proba u Pećincima. Jelka je poklonjena – nema trgovine nema priče!

 7. Ja sam kaže:

  Cemu lazi?
  Jelka ne kosta enormnih 83000 evra, vec znatno manje.
  Njena cena je 69000, a porez, carina i ostale dazbine 13 999,9999999999999999999999 evra.
  Znaci, cena jelke je samo 82 999,9999999999999999999999999999999999999…

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   Joj kako je jadan veliki, kad laže sa malim. Ako je jelka ,,dobavljena” tenderom, onda porez nije bitan jer ga je platio onaj ko ,,dostavlja”. E sad ako je taj što dostavlj nešto blizak velikom (a i malom) pa oni znaju ,,za detalje”, onda molim te izvini što sam ti se umešao u komentar!

 8. boljitak kaže:

  Vi kako hocete, ali ima lepih sendvica na jelki. Sa parizerom, tirolskom, virslom, ajvar i k.krastavac, dijetalni (prazni), s mocom…
  Nije ni cudo sto je tako skupa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *