njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

05. okt. 2013

Bivši čelnici Zvezde oštetili klub za šest titula

Pored titula, Crvena zvezda oštećena i za nastupe u evropskim takmičenjima

BEOGRAD, 5. oktobar 2013, (Njuz) – Rukovodstva FK Crvena zvezda se u nalazima policijske istrage terete da su u periodu od 2008. do 2013. oštetila klub za šest titula prvaka države, saznaje Njuz.

Kako tvrde dobro obavešteni izvori u nalazima stoji da je Zvezda, pored titula, oštećena i za šest nastupa u ligaškom delu evropskih takmičenja, kao i za četiri kupa Srbije.

Prema saznanjima do kojih je došao Njuz, tokom prošle nedelje su sa sedmoricom nekadašnjih trenera Crvene zvezde i dvojicom sportskih direktora obavljeni informativni razgovori kako bi se utvrdilo da li su i njihove odluke u određenoj meri imali uticaja na loše rezultate kluba, ili su oni isključivo posledica rada uprave.

-U okviru provere rada Zvezdine uprave utvrđene su brojne nelogičnosti u transfer politici kluba. U Zvezdu su za novac dovođeni igrači i treneri koje klub sa šampionskim ambicijama nikako sebi nije smeo da dozvoli – rekao je za Njuz izvor iz policije.

-Tokom istrage u prostorijama kluba pronađen je veliki broj blanko saopštenja koja su potpisali članovi uprave i čija je osnovna namena bila da sakriju prave razloge neuspeha. Postoje i brojni dokazi da su svesno svoju odgovornost za sezone bez titula prebacivali na savez, sudije i lošu sportsku sreću – dodao je ovaj izvor.

Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević, Vladan Lukić i Dragan Džajić, predsednici Crvene zvezde u tom periodu, nisu želeli da za Njuz prokomentariše navode policije, već su istakli da će tim povodom izdati zajedničko saopštenje u kom će saopštiti ko je krivac za ovakve rezultate istrage.

Soko Sokolović

 1. Gagi kaže:

  Tole?

  1. Bajs kaže:

   Ole :P V

 2. celtic kaže:

  Ako niko od pomenutih nije obukao crninu, sad je vakat. 10, 9…

 3. aleksandar kaže:

  jutros, krmeljav, ladno sam procito:

  “Bivši čelnici Zvezde oštetili klub za šest nula”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *