njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

04. dec. 2018

Botovi za godinu dana na internetu ostavili 50 miliona pravopisnih grešaka

SRBIJA, 4.decembar 2018, (Njuz) – Aktivisti Srpske napredne stranke su tokom ove godine ostavili pedeset miliona pravopisnih grešaka na internetu, saznaje Njuz iz dobro obaveštenih krugova. Ova impozantna brojka je rezultat svakodnevnog rada svih odbora partije, među kojima su se najviše istakli oni iz Vojvodine, pokazuju podaci do kojih smo došli.

– Pre nekoliko dana na skupu Srpske napredne stranke u Čačku iznet je podatak da su njeni članovi od početka godine ostavili 10 miliona komentara na različitim vestima i portalima. Po našim podacima, prosečan član SNS-a pogreši pet puta tokom pisanja komentara pa je ukupan broj pravopisnih i gramatičkih grešaka iznosi oko pedeset miliona – priča Nikola Dejanović, internet analitičar. – Najčešće su standardne greške, pisanje da li i ne znam spojeno, mešanje je l’ i jer, a često je i pogrešno korišćenje znakova interpunkcije – navodi on rezultate svog istraživanja. – Ovaj trend traje već nekoliko godina što neminovno dovodi do promena na internet pretraživačima koji sve teže prepoznaju ispravno napisane fraze. Ukoliko se nešto ne promeni, internet i svakodnevni život će biti prinuđeni da se prilagode botovima i njihovom načinu izražavanja – poručuje Dejanović.

Aktivisti SNS-a uglavnom izbegavaju razgovor o ovoj temi. Kažu da im posao u javnim preduzećima oduzima mnogo vremena i da zbog toga ne mogu da pričaju sa nama. Obećali su, ipak, da će, čim nađu vremena, našoj redakciji odgovoriti pisanim putem.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa u Vojvodini ima puno novonadošlih, pa je ustvari i pohvalno da ovoliko treniraju da bi, bar u pravopisu, dostigli Vojvodjane!

 2. ariela kaže:

  Negde sam greskom napisala “neznam”… Presekoh se od straha da nisam pocela da pisem kao bot ili ne daj boze mislim…ali nadam se da je to bio samo jedan trenutak dekoncentrisanosti… Bilo ne ponovilo se…

 3. voya montoya kaže:

  Pa ceo zivot se uci…a njihov stranacki zivot tek pocinje…Misle da su plod stelt tehnologije Nj.E.,koja ce uskoro i letece automobile,navoditi na izgubljene teritorije…tj. na alternativne pravce,jer je velika guzva u politickom spicu

 4. scoby kaže:

  Da li znate da je počela sa radom čuvena Akademija za opismenjavanje botova i njihovu pripremu za rukovodeće funkcije. Ovu vest su objavili ozbiljni portali, ali više liči na vaše maslo. Na kursu od 3 dana, budući intelektualci se obučavaju u veštinama komjuterske i opšte pismenosti, znanju stranih jezika, kulturnom ophođenju prema strankama, itd. Podrazumeva se da je AV rektor ove Akademije, koja će potisnuti Sega Mega Trend, čija je osnovna mana da traje predugo (uveče prelistam, ujutru zablistam).

 5. nova kaže:

  Eh, da je to jedina šteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *