njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

16. mar. 2014

Četnici sa Krima prvi glasali iz dijaspore

Trojica glasača greškom su glasala za Putina, ali je greška kasnije ispravljena/FOTO: AFP

Trojica glasača greškom su glasala za Putina, ali je greška kasnije ispravljena/FOTO: AFP

SEVASTOPOLJ, 16. mart 2014, (Njuz) – Četnici sa Krima imali su privilegiju da od cele srpske dijaspore prvi iskoriste svoje biračko pravo i to dan pre zvaničnih izbora u Srbiji, javljaju ukrajinski mediji.

Organizatori referenduma za pripajanje Krima Rusiji omogućili su četnicima da u glavnom gradu ovog crnomorskog poluostrva glasaju za nekog od svojih favorita iz Srbije.

– Izbori su protekli bez incidenata, a odziv srpske dijaspore na Krimu bio je stoprocentan – rekao je Milutin Mališić, vođa pet četnika koji su došli na Krim da bi ga, kako kažu, odbranili od Evrope – Koliko smo mogli da čujemo, ruske lokalne vlasti su nakon našeg glasanja dobile ideju da organizuju referendum za pripajanje Krima Rusiji, koji će se, iz pijeteta prema svim četnicima, održati istog dana kada i izbori u Srbiji – izjavio je Mališić koji je imao čast da prvi ubaci glasački listić na biralištu u jednom vrtiću na periferiji Sevastopolja – Čini mi se da su Krimljani pomalo zavidni što je nama omogućeno da glasamo pre njih – dodao je on.

– Nažalost, neki od nas nisu razumeli da se radi o izborima za srpski parlament, pa su glasali za Putina, ali nadam se da će Krimska izborna komisija (KIKS) imati u vidu naše emotivno stanje i pripisati te glasove srpskim partijama koje se bore protiv evopejizacije Srbije. Srećom, samo nas troje je pogrešno glasalo – objasnio je vođa srpskih četnika sa Krima, koje su ovde iz milošte već počeli da zovu čekrimci.

Po rečima čekrimaca, kao uslov za glasanje bilo je dovoljno posedovati dugu bradu ili šubaru sa kokardom, a jednom od njih koji ima kratku bradu dozvolili su da glasa tek kada je pokazao veliki kuhinjski nož.

Miroslav Vujović

 1. Saša kaže:

  Ovo je poprilično slab fazon za standarde njuzneta

  1. celtic kaže:

   Nije, samo samo treba čitati polako i na ukrajinskom.

 2. pravda kaže:

  europeizacija je pocela bombardovanjem, a zavrsice nestankom napacene drzave.

 3. Ja sam kaže:

  Malisicevi cetnici su na glasanje nosili plakat :
  ,,Koljemo po kucama bratskih zemalja”.
  Inace, nije bilo belih listica, vec crvenih od krvi poklanih kokosaka.

 4. celtic kaže:

  1. “Krimska izborna komisija – KIKS”
  2. “…referendum za pripajanje Krima Rusiji, koji će se, iz pijeteta prema svim četnicima, održati istog dana kada i izbori u Srbiji.”

  Bravo, Uredništvo!!!!

 5. gradjanin kaže:

  Jesu li to veštačke brade? Takva brada na slici raste godinu dana. Jesu li onda četnici još pre godinu dana znali da će biti sranja na Krimu?

  1. Strani Placenik kaže:

   Ma neee..!
   Oni su po zanimanju Cetnici.

  2. vita-brevis kaže:

   Ma, neee… Oni se takvi radjaju. To su, u stvari, njihovi neuroni i njihov (postavljen nešto niže, no što je to uobičajeno) neokorteks, (sedište misli) centar koji spaja i shvata ono što su čula primila. Odgovoran je za strategiju i dugoročno planiranje, nijansiranje emocionalnog …

 6. zexx kaže:

  Na tom Krimu su svi Krimosi…ako je po americki i po Jelku Kacinu.
  Ako je po naski i dalje su Krimosi,al: Pomoz Bog junaci!

  Meni mozete da pricate sta god hocete o cetnicima,da su najveci izrodi,ali nikad me necete ubediti da ime Draze Mihajlovica ne treba da se zna u svetu pre nego Che Gevara.Jer ovaj nas je ustao(he, kapirate paradoks u igri reci…cetnik,a ustao?!kapirate?!) prvi protiv sile koja je umalo ceo svet stavila pod tamo neku budisticku izokrenutu svastiku!.Ako za nista drugo,a ono za toliko ludilo ili mu*a(zaivisi od percepcije,i to opet da li je iz ugla nasih Krimosa ili Jelka Kacina) jer za mene to je vece ludo-mudovanje od Chea!Posle je Draza i komunizam odje*ao,ako je Che ucitelj o revolucijama i simbol antidiktatura ,onda je Draza vrhovni Bog revolucije i insitucija koje je Che simbol!
  Ali to je moje misljenje,u sustini svi od reda su Krimosi kojima je bilo dosadno i hteli su neke svoje `pravedne` referendume…sa kojima se Jelko Kacin sigurno ne bi slagao da su zivi i talasaju.
  Sto navodi na to da je Jelko najveci revolucionar nad revolucinarima!Zar nije tako?!

 7. pups kaže:

  Ovaj centraljni je moj drugar Veljko ‘Ajdučić, a ja Kordunaš, običan uskok, redovno investiram u stočarstvu istočnog Zagorja.
  Od Titove crvene knjižice “kraj srca u zadnjem džepu” bežali smo uzvodno preko Dolinke, Bohinjke i slapa Savice.

  8. marta 1921. na Dan ruskih žena koje su se borile protiv carističke diktature Romanova, drugar Vladimiri Ilič nas je proterao iz Lenjingrada.
  8. marta 2014. u 1.07 ujutro, po lokalnom vremenu, “Malezija erlajns” nas je prevez'o iz Kuala Lumpura na Krimu da kao nezavisni posmatrači iz cele Srbije razgledamo prirodne lepote i divljinu.

  Srpske lepote su niže:
  http://www.blic.rs/data/images/2014-03-03/441512_krusevac02-ulaz-u-zgradu-u-cupicevoj-4-u-kojoj-je-ziveo-ubijeni-zubar-foto-s.milenkovic_f.jpg

  1. Stanarević kaže:

   Cenim da si ti Tagoreov teča ili tako nešto, da li sam u pravu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *