njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

30. jun. 2013

Cevovod za med i mleko iz EU instaliran na granici sa Hrvatskom

Nekada su ovim cevovodom proticali ugalj i čelik

ZAGREB, 30. jun 2013, (Njuz) – Cev kojom će početi da dotiču med i mleko iz EU i zvanično je instalirana na hrvatskoj granici dan pre zvaničnog ulaska zemlje u evropsku zajednicu.

Cevovod koji iz Brisela vodi prema svim zemljema Evropske Unije u Hrvatsku će ući kroz Sloveniju, a prve količine meda i mleka se očekuju odmah po zvaničnom pristupanju Uniji.

– Prečnik cevi iznosi osam metara, da bi sva količina meda i mleka, negde oko milion tona na sat, mogla nesmetano da protiče u svim pravcima. Tvrdnja koja se ustalila u narodu da u EU ne teku med i mleko ne može biti dalja od istine, i to će se pokazati već sutra, kada će ove dve dragocene tekućine poteći Hrvatskom u potocima – kaže za Njuz Vesna Pusić, ministarka spoljnih i evropskih poslova i jedna od glavnih zagovornica uvođenja cevovoda u Hrvatsku -Mešavina meda i mleka je jedna od najvećih tekovina evropske civilizacije, a sad će napokon i Hrvatska moći da se napoji tom poslasticom – dodaje ona.

Građani Hrvatske će još nekoliko meseci morati da žive uz nestašicu meda i mleka, a lekari savetuju da se sa konzumacijom proizvoda ne sme preterivati u prvim danima jer su posledice dalekosežne i mogu dovesti do trajne zavisnosti od ovog proizvoda.
Cev kroz koju teče mešavina meda i mleka puštena je u pogon još daleke 1958. godine kada su kroz nju prvobitno pušteni ugalj i čelik. Nakon pridruživanja većeg broja članica i opadanja potražnje, ugalj i čelik su postepeno zamenjeni proizvodima koja i danas teku prema sve većem broju članica. Hrvatska se obavezala da neće praviti prepreku da cev sa medom i mlekom pređe preko njene teritorije kada bude došlo vreme da i ostale balkanske zemlje pristupe EU.

Viktor Marković

 1. Čaki kaže:

  Kakve smo sreće, neko ima da je zašvajsuje dok dođe do Srbije.

 2. Premijer iz Senke kaže:

  … ali ce zato kanalizaciona cev do septicke jame Srbija da se prosiri!

 3. babyface kaže:

  ”Mešavina meda i mleka je jedna od najvećih tekovina evropske civilizacije, a sad će napokon i Hrvatska moći da se napoji tom poslasticom”
  hahahah rasplakao se, carski :D

 4. Džoni kaže:

  Već se oseća, bolji život i standard prosto zrače iz komšiluka.

 5. Александар Хејтер kaže:

  Мед и млеко има само да прште, наши евроерекцијаши има да сврше кад дође до нас. Има да будемо срећнији од Грчке, Шпаније и Бугарске.

 6. slobodni strelac kaže:

  Ahahah…. Sada ladno možemo da sisamo bam-badava.

 7. ivan kaže:

  Islan je shvatio da je med i mleko loseg kvaliteta i ukusa i … prekinuo pregovore sa EU o postavljanju cevovoda.
  Da li je moguce da su samo oni pametni u celoj EU ????

 8. Ja ja ja kaže:

  Mogu hrvatci da odmah svrate do mene da sisaju iz moje goleme cevke, da vezbaju ulazak EU u njih! :D

 9. Mirjana kaže:

  Stizaće im mleko ludih krava. A mi smo ludi i bez toga, nama ne treba.

 10. scoby kaže:

  Ipak najsrecniji su toma gromar & mali aca, jer ce makar kroz Ogulin, Karlovac, Karlobag i Viroviticu poteci med i mleko.

  1. rada kaže:

   A kroz Sisak?

 11. Svantevid kaže:

  Ako mislite da je to tako divno i krasno, pokušajte vi hodati kroz potoke meda i mlijeka… nema cipela koje izdrže više od stotinjak metara.

 12. ariela kaže:

  Da da teci ce med i mleko sigurno…a evritji ce lopatom da se skupljaju…ma bice sad mnogo jasnije neke stvari kao npr i odgovori na mnoga pitanja…moj komsija dosao usplahiren kod moje majke i pita je:Gospodjo kazite mi jel istina da vasa cerka u Austriji ima deset hiljada evra platu mesecno?…keva zgranuta kaze ma idi bre odakle ti to…to nema ni predsednik…ajoj moja tasta me napala da idem u inostranstvo kaze vidis kako se tamo zaradjuje a ti si jedan lenjivac i totalno nesposoban…tasta izgleda cula da ovamo tece med i mleko potocima…dovoljno da se sagnes i otvoris usta…

 13. Kiklop kaže:

  Prema istoku proširujemo kanalizaciju,,komšije pripremite se da primite veću količinu EU govana….barem slijedećih 10 godina dok traju pregovori o vašem ulasku u EU :-)))

  1. VladaR kaže:

   Нека комшија, немој се трудити. САчувајте их ваше потребе јер кад покусате оно мало меда и млека са површине, мораћете наставити са говнима. А како сте алави неће вам бити доста

  2. aleksandar kaže:

   jel znas kako zovu kiklopa koji opet oce jaje na oko?

 14. Nesa kaže:

  To sad kad krene sverc meda i mleka iz Hrvatske i Srbije,al ce biti zarade.

 15. zexx kaže:

  Koliko znam nama svima u svetu u svakoj drzavi tece med i mleko odavno,i to mnogo naprednom tehnologijom-bezicno/zicno…putem naprave namenjene za to, a zvana je TV-a.
  Kakve cevi vi spominjete ovde?Vracate nas u 18. vek?
  Cak su i sirotinji na Tibetu razvukli tu mrezu.
  Ko nema TV taj nema ni med i mleko,a ko ima SMART TV,u sta tom sve tece,preliva se!?
  Deca socijalzima,mi bi i dalje sve preko cevi i lopate,cccc.

 16. Jos uvek bez dobrog imena kaže:

  Kad mi udjemo u EU ima da tece medovaca ;)

  1. scoby kaže:

   valjda tomovaca?

 17. Патриота са интересом kaže:

  Видеће они кад нама стигне прдеж (метан) из Русије кроз “Јужни ток”!

 18. Славко kaže:

  Од тога се после крв пиша.

 19. Facko Acković kaže:

  Nekom Juzni tok a nekom med i mleko…

 20. celtic kaže:

  A šta ako neki Hrvat, sposoban građanin koji zna svoja prava, hoće jogurt i pčele na česmi, a ne ovu nezdravu, gotovu hranu?!

 21. Ajar kaže:

  Не знате ви како је нама од јутрос добро: пробудили смо се сретни што смо ионако уобичајену јутарнју ерекцију Еуропи утјерали до јаја (само они тога још нису потпуно свјесни). Тко с нама тикве сади…:оP

 22. Nikola kaže:

  Kiselo grozdje, vidim ja…

 23. Tagore kaže:

  Šta su med i mleko?
  ”Vetari kad mirišu, ljubiš me ljubiš ti” – a Dubrovnik ”nije srpsko selo”?!

  Poseidon dade ime sinu po ostrvu EOL i Odiseju (Ulysse) preporuči da na ostrvu EOL čuva ”Zafir”. Odisej zarobi sve druge vetrove u kožnoj torbi i sačuva ”Zafira” da mu svira.

  Zafir je zapadni vetar, koji preko Atlantika duva u šuplje srpske cevi, a sve je povezano, i Priroda Majka i Bogovi su jedni te isti.
  Zafir sve krši i lomi, često i ubija, a istovremeno poklanja ”med i mleko”, dok na čarobnom ostrvcetu EOL leči od brojnih predrasuda i od nekih šovinjarskih bolesti.

  1. Tagore kaže:

   Od jutra duvam iz šupljeg u prazno novonastalog ”cevovoda”.
   Može li neko da mi objasni kako da zapušim devetu rupu na ”Zafiru”?

   1. vulkanizer kaže:

    Pa, turi ga u tu devetu rupu!

 24. Sasa kaže:

  A odavde gasovod u mimohodu.

 25. Tagore kaže:

  CAMOVER – pobunim se ja!
  Taj ”cevovod” već godinama satelitima špijunira moj lift do 47 sprata, sve prozore moje i moja ulazna vrata, a u staroj kući na selu i kadu u kupatilu mi slika i snima.
  I tako sam počeo da farbam sve cevovode mleka i meda u ”invisible” nevidljive boje, a magare je počelo da njiče i da vrišti aka naša draga Monika Seleš po pašnjaku prirodno-zelenog troskavca Kalifornije.

  Neki nepoznati izdajnik profesionalnih tajni, Edward Snowden, je mojim kokicama obećao da će privatnost njihovih snošenih jaja biti sačuvana.

  – Nema da se brineš za tvoj korov; lisice ne jedu salatu od troskavca – javljaju mi neki prolazni lešinari.

 26. ApSOLuT kaže:

  Mi se prikljucujemo tek kad pocnu da distribuiraju MEDOVINU, a med samo u kombinaciji sa mljevenim orasima.

 27. […] Cjevovod koji iz Bruxellesa vodi prema svim zemljama Europske unije u Hrvatsku će ući kroz Sloveniju, a prve količine meda i mlijeka se očekuju odmah po službenom pristupanju Uniji”, stoji u satiričnom tekstu objavljenom na Njuz.netu. […]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *