nazad na vrh

Cevovod za med i mleko iz EU instaliran na granici sa Hrvatskom

Nekada su ovim cevovodom proticali ugalj i čelik

ZAGREB, 30. jun 2013, (Njuz) – Cev kojom će početi da dotiču med i mleko iz EU i zvanično je instalirana na hrvatskoj granici dan pre zvaničnog ulaska zemlje u evropsku zajednicu.

Cevovod koji iz Brisela vodi prema svim zemljema Evropske Unije u Hrvatsku će ući kroz Sloveniju, a prve količine meda i mleka se očekuju odmah po zvaničnom pristupanju Uniji.

– Prečnik cevi iznosi osam metara, da bi sva količina meda i mleka, negde oko milion tona na sat, mogla nesmetano da protiče u svim pravcima. Tvrdnja koja se ustalila u narodu da u EU ne teku med i mleko ne može biti dalja od istine, i to će se pokazati već sutra, kada će ove dve dragocene tekućine poteći Hrvatskom u potocima – kaže za Njuz Vesna Pusić, ministarka spoljnih i evropskih poslova i jedna od glavnih zagovornica uvođenja cevovoda u Hrvatsku -Mešavina meda i mleka je jedna od najvećih tekovina evropske civilizacije, a sad će napokon i Hrvatska moći da se napoji tom poslasticom – dodaje ona.

Građani Hrvatske će još nekoliko meseci morati da žive uz nestašicu meda i mleka, a lekari savetuju da se sa konzumacijom proizvoda ne sme preterivati u prvim danima jer su posledice dalekosežne i mogu dovesti do trajne zavisnosti od ovog proizvoda.
Cev kroz koju teče mešavina meda i mleka puštena je u pogon još daleke 1958. godine kada su kroz nju prvobitno pušteni ugalj i čelik. Nakon pridruživanja većeg broja članica i opadanja potražnje, ugalj i čelik su postepeno zamenjeni proizvodima koja i danas teku prema sve većem broju članica. Hrvatska se obavezala da neće praviti prepreku da cev sa medom i mlekom pređe preko njene teritorije kada bude došlo vreme da i ostale balkanske zemlje pristupe EU.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Kakve smo sreće, neko ima da je zašvajsuje dok dođe do Srbije.

 2. … ali ce zato kanalizaciona cev do septicke jame Srbija da se prosiri!

 3. ”Mešavina meda i mleka je jedna od najvećih tekovina evropske civilizacije, a sad će napokon i Hrvatska moći da se napoji tom poslasticom”
  hahahah rasplakao se, carski :D

 4. Već se oseća, bolji život i standard prosto zrače iz komšiluka.

 5. Мед и млеко има само да прште, наши евроерекцијаши има да сврше кад дође до нас. Има да будемо срећнији од Грчке, Шпаније и Бугарске.

 6. Ahahah…. Sada ladno možemo da sisamo bam-badava.

 7. Islan je shvatio da je med i mleko loseg kvaliteta i ukusa i … prekinuo pregovore sa EU o postavljanju cevovoda.
  Da li je moguce da su samo oni pametni u celoj EU ????

 8. Mogu hrvatci da odmah svrate do mene da sisaju iz moje goleme cevke, da vezbaju ulazak EU u njih! :D

 9. Stizaće im mleko ludih krava. A mi smo ludi i bez toga, nama ne treba.

 10. Ipak najsrecniji su toma gromar & mali aca, jer ce makar kroz Ogulin, Karlovac, Karlobag i Viroviticu poteci med i mleko.

 11. Ako mislite da je to tako divno i krasno, pokušajte vi hodati kroz potoke meda i mlijeka… nema cipela koje izdrže više od stotinjak metara.

 12. Da da teci ce med i mleko sigurno…a evritji ce lopatom da se skupljaju…ma bice sad mnogo jasnije neke stvari kao npr i odgovori na mnoga pitanja…moj komsija dosao usplahiren kod moje majke i pita je:Gospodjo kazite mi jel istina da vasa cerka u Austriji ima deset hiljada evra platu mesecno?…keva zgranuta kaze ma idi bre odakle ti to…to nema ni predsednik…ajoj moja tasta me napala da idem u inostranstvo kaze vidis kako se tamo zaradjuje a ti si jedan lenjivac i totalno nesposoban…tasta izgleda cula da ovamo tece med i mleko potocima…dovoljno da se sagnes i otvoris usta…

 13. Prema istoku proširujemo kanalizaciju,,komšije pripremite se da primite veću količinu EU govana….barem slijedećih 10 godina dok traju pregovori o vašem ulasku u EU :-)))

  • Нека комшија, немој се трудити. САчувајте их ваше потребе јер кад покусате оно мало меда и млека са површине, мораћете наставити са говнима. А како сте алави неће вам бити доста

  • jel znas kako zovu kiklopa koji opet oce jaje na oko?

 14. To sad kad krene sverc meda i mleka iz Hrvatske i Srbije,al ce biti zarade.

 15. Koliko znam nama svima u svetu u svakoj drzavi tece med i mleko odavno,i to mnogo naprednom tehnologijom-bezicno/zicno…putem naprave namenjene za to, a zvana je TV-a.
  Kakve cevi vi spominjete ovde?Vracate nas u 18. vek?
  Cak su i sirotinji na Tibetu razvukli tu mrezu.
  Ko nema TV taj nema ni med i mleko,a ko ima SMART TV,u sta tom sve tece,preliva se!?
  Deca socijalzima,mi bi i dalje sve preko cevi i lopate,cccc.

 16. Kad mi udjemo u EU ima da tece medovaca ;)

 17. Видеће они кад нама стигне прдеж (метан) из Русије кроз “Јужни ток”!

 18. Од тога се после крв пиша.

 19. Nekom Juzni tok a nekom med i mleko…

 20. A šta ako neki Hrvat, sposoban građanin koji zna svoja prava, hoće jogurt i pčele na česmi, a ne ovu nezdravu, gotovu hranu?!

 21. Не знате ви како је нама од јутрос добро: пробудили смо се сретни што смо ионако уобичајену јутарнју ерекцију Еуропи утјерали до јаја (само они тога још нису потпуно свјесни). Тко с нама тикве сади…:оP

 22. Kiselo grozdje, vidim ja…

 23. Šta su med i mleko?
  ”Vetari kad mirišu, ljubiš me ljubiš ti” – a Dubrovnik ”nije srpsko selo”?!

  Poseidon dade ime sinu po ostrvu EOL i Odiseju (Ulysse) preporuči da na ostrvu EOL čuva ”Zafir”. Odisej zarobi sve druge vetrove u kožnoj torbi i sačuva ”Zafira” da mu svira.

  Zafir je zapadni vetar, koji preko Atlantika duva u šuplje srpske cevi, a sve je povezano, i Priroda Majka i Bogovi su jedni te isti.
  Zafir sve krši i lomi, često i ubija, a istovremeno poklanja ”med i mleko”, dok na čarobnom ostrvcetu EOL leči od brojnih predrasuda i od nekih šovinjarskih bolesti.

 24. A odavde gasovod u mimohodu.

 25. CAMOVER – pobunim se ja!
  Taj ”cevovod” već godinama satelitima špijunira moj lift do 47 sprata, sve prozore moje i moja ulazna vrata, a u staroj kući na selu i kadu u kupatilu mi slika i snima.
  I tako sam počeo da farbam sve cevovode mleka i meda u ”invisible” nevidljive boje, a magare je počelo da njiče i da vrišti aka naša draga Monika Seleš po pašnjaku prirodno-zelenog troskavca Kalifornije.

  Neki nepoznati izdajnik profesionalnih tajni, Edward Snowden, je mojim kokicama obećao da će privatnost njihovih snošenih jaja biti sačuvana.

  – Nema da se brineš za tvoj korov; lisice ne jedu salatu od troskavca – javljaju mi neki prolazni lešinari.

 26. Mi se prikljucujemo tek kad pocnu da distribuiraju MEDOVINU, a med samo u kombinaciji sa mljevenim orasima.

 27. […] Cjevovod koji iz Bruxellesa vodi prema svim zemljama Europske unije u Hrvatsku će ući kroz Sloveniju, a prve količine meda i mlijeka se očekuju odmah po službenom pristupanju Uniji”, stoji u satiričnom tekstu objavljenom na Njuz.netu. […]

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix