njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

06. aug. 2014

Ciklon Branko prihvatio ponudu Vlade Srbije da preuzme upravljanje Agencijom za vanredne situacije

Branko svestan loše situacije u Agenciji za vanredne situacije

Branko svestan loše situacije u Agenciji za vanredne situacije

BEOGRAD, 6. avgust 2014, (Njuz) – Visinski ciklon pod imenom Branko izjavio je da je prihvatio ponudu premijera Srbije Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje sektorom za vanredne situacije Republike Srbije.

Branko će sledeće nedelje biti postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora tog javnog preduzeća.

– Ne znam da li ću biti izabran, ali nisam mogao da odbijem ponudu premijera Vučića. Kao neko ko je ima toliko iskustva u oblasti vanrednih situacija, bio bih krajnje nepošten prema sebi kada bih ovakvu ponudu odbio – rekao je Branko.

Na pitanje kako je odlučio da napusti više slojeve troposfere i preuzme ovaj sektor, Branko je rekao da ga je na to nateralo jezgro hladnog vazduha koje je sa svih strana okruženo toplim vazduhom.

– Cikloni poput mene najbolje znaju da je stanje u agenciji za vanredne situacije tako loše da možemo reći da je njihova aktivnost gotovo nepostojeća – rekao je Branko.

Izvor je naveo da će Branku jedan od prvih zadataka biti da drastično svojim delovanjem drastično poveća aktivnost ove agencije.

Isti izvor je naveo da je Branko za prihvatanje mesta u državnoj agenciji insistirao samo na tome da se zna kome podnosi izveštaje o poslovanju agencije i da jedino merilo uspeha bude šteta koju će izazvati pljuskovi, grad i oluja.

Viktor Marković

Bojan Savić

 1. celtic kaže:

  Branko, duni silno kroz Agenciju, neka dunu u dvojnice.
  P.S. Izvinjavam se Uredništvu zbog ovakvog vokabulara.

 2. Kreten kaže:

  Skandalozno, opet stranacko zaposljavanje.

 3. ehm kaže:

  Ako bude grada zvace ga Branko kockica

 4. aleksandar kaže:

  Konacno medju onolikim prdezima i jebivetrima u vladi jedan pravi ciklon!

 5. Ja sam mu dao ime i cela ekipa “Serbianmeteo” sajta i foruma. Prvi ciklon kom sam kumovao mi je pričinio ne vidjenu katastrofu. Izlio se posle gotovo 20. godina potok preko puta moje ulice i rečica Ljubostinja, takodje blizu mene u koju se potok uliva i napravili su opšti haos kod mene i u čitavom naselju. Svi podrumi, pa i moj su dupke puni. Da nismo posle majskih poplava nabavili veliku pumpu, vatrogasci bi’ ko zna kad došli i u njih nemam nikakvo poverenje. Zvao sam ih nekoliko puta, ali kažu da ne mogu da stignu. Šta da kažem? U Valjevu je bilo oko desetak snažnih oluja ove godine. Posle aprilskih i majskih poplava sam očekivao dosta oluja ove godine zbog ogromne vlage što u zemlji, što u atmosferi. Čim dodje do frontalnog prodora, vazdušni pritisak počne da pada, a onda zbog ogromne vlage u zemlji sledi veliko isparenje i naglo podizanje u atmosferu, pa kreće bujanje snažnih kumulonimbusnih oblaka i visok MLCAPE je gotovo redovno preko 1000j/kg. Pogotovo u Valjevu koje je ove godine stalno na udaru snažnih oluja. Kada god su neke nestabilnosti, počinje snažan razvoj iznad planine Maljen. Dok se ne uspostavi duže anticiklonsko strujanje i prekine se stalno doturanje vlage sa Atlantika na svu ovu vlagu od svih prethodnih padavina, bićemo stalno na udaru novih i novih ciklona i zemlja se ne može osušiti i smanjiti se vlaga u zemlji. Dok se ne uspostavi duže anticiklonalno polje iznad nas i ne smanji vlaga u zemlji, ovakvo vreme će se nastaviti i dalje. Elem, ciklonima smo počeli davati imena od početka ove godine zbog bolje orijentacije i zbog lakšeg analiziranja nekih prethodnih ciklonskih cirkulacija. To nije ništa neobično i nije tačno da imena ciklonima daju samo Amerikanci. Ta praksa u Evropi traje gotovo dvadesetak godina, a deset godina se ta praksa primenjuje i u susednoj nam Hrvatskoj.

 6. nadžak efendija kaže:

  E, j'b'g'a Branko. Pa šta će da radi sad crkva kad njega nema u kalendaru. Kud sad da metne Iliju Gromovnika, namesto Branka?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *