Osumnjičeni je redovno gledao sve konferencije predsednika Srbije i prisluškivao šta on govori
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. jan. 2021

Čovek koji redovno gleda TV optužen za prisluškivanje Vučića

BEOGRAD, 8. januar 2021, (Njuz) – Predrag Parežina, šezdesetdevetogodišnji penzioner iz Beograda, optužen je za prisluškivanje Aleksandra Vučića nakon što je ustanovljeno da redovno gleda TV kanale sa nacionalnom frekvencijom.

Ministar unutrašnih poslova Aleksandar Vulin naveo je u izjavi za Njuz da je optuženi Parežina, zahvaljujući svakodnevnom praćenju programa Pinka, Hepija, Prve, B92 i RTS-a, do detalja bio upoznat sa svime što je predsednik Vučić izgovorio tokom poslednjih osam godina.

– Kod optuženog su pronađeni uređaji neophodni za svakodnevno praćenje predsednika Vučića – dva daljinska upravljača i dva TV prijemnika. Istragom je utvrđeno da je Parežina svakog dana po najmanje osam sati gledao programe televizija koje imaju nacionalnu frekvenciju što nedvosmisleno ukazuje na to da mu je jedini cilj bio da sluša razgovore predsednika države – objasnio je Vulin.

– Iako je tvrdio da je samo gledao TV ispitivanjem smo došli do saznanja da optuženi zna sve o predsedniku, čak i najbanalnije detalje poput toga koliko je bio težak kada se rodio, šta najviše voli da jede, kako se ponašao u mladosti, kada ima časove ruskog, šta čita pred spavanje, koliko radi, kako mu ide spremanje kolokvijuma, šta su mu u intimnim razgovorima saopštili najveći svetski državnici i koji su mu nadimci. Ostalo je samo da se utvrdi po čijem nalogu je Parežina sve to radio kako bi se na kraju došlo do motiva zašto je predsednik prisluškivan – rekao je ministar.

Povodom ovog događaja oglasio se i sam predsednik. On je novinarima saopštio da u svom posedu ima deo prisluškivanih razgovora.

– Imam snimke nekih emisija pomoću kojih sam prisluškivan. Čuje se i špica i najava reklama, ali ja to čuvam i nikada vam neću dati, a vi me hapsite, streljajte, baš me briga, ja ih neću dati. Uskoro ću se obratiti naciji ovim povodom, ali neću da kažem ni kada, ni na kojoj televiziji jer ne želim da olakšavam posao ovima koji me prate – dodao je Vučić.

Nenad Milosavljević

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Sumnjam da bi iko bio osumnjičen za praćenje TV izjava. Tu predsednik ima umetničku slobodu, pa svakog časa na svakoj televiziji izjavi nešto drugo. Nešto što mu, u tom trenutku, padne na pamet! Opasne su trake na kojima je registrovano šta stvarno misli! To On nikom neda!

  2. Vrač kaže:

    Dabogda ga grom iz vedra neba spalio.

  3. voya montoya kaže:

    Stenogrami , Predsednikovih obracanja na Radio Beogradu 1 ( uzivo ), su najveci dokazi prisluskivanja njegove dijagnoze , zbog koje je hodocastio severni deo Atosa…!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *