njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. maj. 2012

Čovek zaboravio za koga je hteo da glasa za vreme izborne tišine

Za koga ono beše....?

JAGODINA, 4. maj 2012. (Njuz) – Božidar Miljković (47) poslastičar iz Jagodine, već prvog dana predizborne tišine zaboravio je za koga je želeo da glasa, saznaje Njuz. Božidar kaže kako se “taman odlučio kojoj političkoj opciji će dati glas u nedelju, kada je počela predizborna tišina i potpuno ga omela u donošenju odluke”.

– Trebalo mi je mnogo vremena da se opredelim za jednu stranku na ovim izborima, jer sam po prirodi temeljan i volim sve dobro da izanaliziram. Nisam se slagao sa mišljenjem mnogih da su svi političari isti, pa sam se na kraju čvrsto vezao za jednu političku opciju, ali je problem što sad ne mogu da se setim koja stranka stoji iza nje – kaže za Njuz Miljković i dodaje kako se nada da će mu se do nedelje povratiti pamćenje, ali “da je mnogo lakše bilo uz predizborne spotove jer je baš nakon jednog od njih i presekao”.

Veljko Popović iz nevladine organizacije “Glasaj-ne talasaj” pozvao je Božidara da se što pre priseti za koga je želeo da glasa, jer bi njegova neodlučnost rezultirala rasipanjem glasova, što nije dobro za velike stranke, već odgovara malima “koje je ionako teško popamtiti kako se sve zovu”.

– Velika je stvar što je Božidar doneo odluku da glasa, a ne da apstinira ili ubaci beli listić – kaže Popović. – Ali, to je samo pola posla. Da bi zaokružio ceo proces prisećanja, moj savet mu je da krene od boje, jer se one najlakše pamte. Ako se priseti koje boje je njegova stranka, tu je već završio pola posla, jer može biti samo crvena ili plava, ili baš ona treća boja, mešavina te dve. Ako se još priseti da li je lider stranke visok ili nizak, izbor je još suženiji, a rešenje je na domak ruke – objašnjava ceo proces Popović.

Božidarovi ukućani, iako tvrde da znaju za koga se opredelio, kažu da ne mogu da mu pomognu jer je u toku predizborna tišina i da se samo mole Bogu da mu se pamćenje vrati što pre, jer bi ih u suprotnom komšije mogle optužiti “da im je lepo čim neće da glasaju”.

Miroslav Vujović

 1. Pera kaže:

  Bozidare, brzo na bicikl i u obilazak grada! Posteri i bilbordi na sve strane, sve odjekuje usled predizborne tisine, ma setices se sigurno!

 2. himalajac kaže:

  gde je ovde demokratija?
  pod hitno ukinuti predizbornu tisinu!

 3. ariela kaže:

  Ovo je samo zatisje pred buru…pravi sou nas tek ocekuje u nedelju uvece…

 4. Bane kaže:

  Sad kad ste mu objavili puno ime i prezime, čas posla će Palma da ga opredeli…

 5. scoby kaže:

  Poslasticara izJagodine zeza onaj švaba Alchajmer, mada za jagodince nema dileme oko vlasnika točka formule 1.

 6. slobodni strelac kaže:

  Božidare crni! Pa Palmu glasaj Božidare. Ima da nosoroga zapatite tamo u Jagodini

 7. Neverni toma kaže:

  Dobri su vam ovi tekstovi u predtišinskoj redaljci, što bi rekao Oliver Mandić u svojoj pesmi “I smejem se, smejem se, smejem se, a plakao bih”

 8. AstroDream kaže:

  Vala svaka cast onome ko izmusli ovu tisinu

 9. sloboda(n) kaže:

  a jel zna neko sto je izmisljena ta tisina? sem naravno zbog dobrobiti naroda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *