njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. apr. 2012

Čovekov život konstantno prekidan notifikacijama na Fejsbuku


Bane svaki put kada klikne na notifikaciju nema pojma gde će na kraju da završi

NIŠ, 26. april 2012, (Njuz) – Život Baneta Marinkovića (28), studenta ekonomije iz Niša, ponovo je juče negde oko 20 časova bio naprasno prekinut notifikacijom na Fejsbuku, da bi se nastavio tek četiri sata kasnije.

Umesto da nastavi da uči za ispit kao što je već započeo i završi fakultet, Bane je kliknuo na notifikaciju samo da bi video “šta ima novo”. Nažalost, život ovog studenta je pauziran u naredna četiri sata, nakon čega je već bio previše umoran, i pošto je već bilo kasno, rešio da nastavi sa učenjem sutra.

– Samo sam hteo da napravim malu pauzu, otišao na Fejsbuk, kliknuo na notifikaciju, a sledeće stvari kojih se sećam jeste da gledam slike nekih devojaka na Fejsu, tražim na Vikipediji gde i kad je rođena Suzana Mančić, i gledam neki video gde čovek dokazuje da je moguće poljubiti svoj lakat. Moram reći da to nije prvi put da mi se ovo desi nakon što vidim da sam dobio notifikaciju na Fejsbuku, kada potpuno zaboravim šta sam do tog trenutka radio – izjavio je Marinković.

Ovaj student tvrdi kako bi, “da nije tih obaveštenja o novim aktivnostima na fejsu, već odavno završio fakultet, možda već našao devojku, oženio se, imao decu i posao”, međutim dodaje da je “teško odoleti a da ne kliknete”.

– Nakon što kliknem na notifikaciju, teško je reći gde ću na internetu završiti i kada će mi se život ponovo nastaviti. Nekad to može da bude video klip “Top ten kafanskih pesama Bore Spužića Kvake”, nekad google pretraga “Ivana Banfić slike”, budu tu i fore na 9gagu, definicije na Vukajliji… Obično sve počne prilično naivno, neko na fejsbuku napiše neki komentar na neki status koji sam lajkovao, i to je sasvim dovoljno da upadnem u taj niz sajtova odakle nema povratka i samo u jednom trenutku shvatim da mi je nekoliko sati glava naslonjena na levi lakat dok desnom rukom samo klikćem i klikćem – kaže Marinković.

Profesor Živko Ilić sa Instituta za Internet u Sremskoj Kamenici tvrdi da Marinkovićev slučaj nije usamljen, i da se ljudima najčešće dešava da odu da provere šta ima na Fejsbuku baš kada su u sred nekog važnog

Viktor Marković

 1. klompepar kaže:

  Sremska nam Kamenica vrvi od instituta svake vrste :D

 2. okvalS kaže:

  Kako je moguće da kad sam pročitao tekst i počeo da kucam komentar obratim

 3. marko kaže:

  “covek po otvaranju Fejsbuk naloga shvatio da je vreme apstraktni pojam”

 4. Džoni kaže:

  Zaboravio je da pomene i njuz.ne :D

 5. Sax kaže:

  Ma decko se drogira def!!! :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *