Varvari će ubuduće morati da nose crveno-bela obeležja i zvaće se Delije
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

16. apr. 2018

Čović predložio Budućnosti da Evroligu igra u Beogradu pod imenom Crvena zvezda

BEOGRAD, 16. april 2018, ( Njuz) – Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović odlučio je da pomogne ekipi podgoričke Budućnosti, predloživši im da sledeće sezone igraju u Evroligi u Beogradu pod imenom Crvena zvezda.

Podsetimo, još pre nego što je Budućnost osvojila ABA ligu, pojavile su se vesti da zbog manjeg kapaciteta dvorane Morača ovaj tim neće moći da igra u Evroligi, pa je Čović odlučio da pokuša da reši ovaj problem.

– U Beogradu imamo dve hale koje se uklapaju u evroligaške standarde i ekipa Budućnosti može da bira da li želi da igra u hali Aleksandar Nikolić ili Štark areni. Sve što treba da urade jeste da, osim grada, promene ime, grb i klupske boje, sve ostalo bi bilo kao i do sada. E da, umalo da zaboravim, i navijače Budućnosti, popularne “Varvare”, ćemo zamoliti da nabave crveno-bela obeležja i da se tokom ovih utakmica zovu “Delije” – kaže naš sagovornik blizak Čoviću, koji je tražio da ostane anoniman.

On napominje da će Budućnost imati u Beogradu možda i veču podršku nego u Morači.

– Ne treba zaboraviti da se popularni Pionir nalazi svega na par minuta od Pravnog fakulteta, što znači da bi nekoliko hiljada crnogorskih studenata posle predavanja mogli da prošetaju na utakmicu – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Čović je predložio i novo zvanično ime za ovaj klub Crvena zvezda Budućnost Beograd Podgorica.

Marko Dražić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    E sad, kad bi se i predsednici zemalja izmenjali. Jedan bi ponovo morao da prizna (što mu ne bi bilo teško, jer je već priznao), a drugi bi došao na već priznato (što bi mu bilo super, jer bi bili krivi oni pre njega a to mu je osnova politike). Čović je ipak vrhunski strateg, godinama proveren!

  2. ovo je samo pitanje kada ce se i dogoditi, jer buducnost ne ispunjava uslove za evroligu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *