njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

12. maj. 2014

Crna Gora primljena u EU preko reda zbog neglasanja za Rusiju na Eurosongu

Brisel oduševljen glasanjem crnogorskog žirija

Brisel oduševljen glasanjem crnogorskog žirija

BRISEL/PODGORICA, 12. maj 2014, (Njuz) – Crna Gora postala je od danas punopravna članica Evropske unije, odlučeno je na prepodnevnoj vanrednoj sednici u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju, Crna Gora je vanredno postala 29. država članica, jer crnogorski žiri na finalnoj večeri takmičenja za pesmu Evrovizije nije Rusiji dao nijedan poen.

Komesar za proširenje EU Štefan File čestitao je Crnoj Gori na članstvu.

– Iako je Crna Gora tek bila u fazi izrade Programa pristupanju Evrpskoj uniji za period od 2014. do 2018. godine, nakon odlučne odluke crnogorskog žirija da niti jedan glas ne da pesmi „Shine“ ruskih sestara Tolmačev, Brisel je odlučio da nagradi zvaničnu Podgoricu davanjem punopravnog članstva u Uniji – izjavio je File i dodao da, realno, niko u Briselu ni ne čita pažljivo sva dokumenta koja buduće članice dostavljaju EU, dok su svi pažljivo pratili ponašanje crnogorskog žirija na glasanju.

– Pred Crnom Gorom bila je prekretnica. Zvanična Podgorica je mogla da bira između davanja poena Rusiji ili punopravnog članstva u Evropskoj uniji. Zbog toga mi je veoma drago što mogu da konstatujem da se Crna Gora nije odrekla svojih evropskih integracija zbog tamo neke pesme – izjavio je File, koji je naveo da će EU ispitati spekulacije da je Srbija odustala od ovogodišnjeg učestvovanja na Pesmi Evrovizije iz straha kako će srpski žiri reagovati na rusku pesmu.

Kako javlja Njuzov dopisnik iz Podgorice, širom grada od jutros je veliko slavlje zbog pristupa EU i sve protiče u najboljem redu. Jedini manji incident je izbio kada je jedan vozač pustio rusku pesmu „Shine“, ali je nakon brze intervencije žandarmerije, pesma pauzirana, a izgrednik je priveden licu pravde.

Marko Dražić

INSPIRACIJA: Rusi posvađali Crnogorce: Publika dala 12 poena a žiri ih precrtao

 1. Mizantropikus kaže:

  Mi ulazimo na dan koncerta bradate austrijske cetnikuse.
  I nema Srpske spekulacije, prosto se nema para da zeljkom dobijemo i evroviziju i koncert na ravnoj gori.

 2. Strani Placenik kaže:

  Ovo je moglo da komotno bude udarna vest u KURIRU.
  Siguran sam da bi 100% ako ne i vise poverovalo u istinitost.
  Tako da upucujem kritike Njuz netu sto je ukrala udarnu vest Kurira.

 3. Djordje kaže:

  Šalu na stranu, evo kako su sestre pevale pre 7 godina na Crvenom trgu!
  http://www.youtube.com/watch?v=ivASIwtHALM
  A gde je bradonja bio pre 7 godina?

 4. scoby kaže:

  Ma kakvi Rusi, medju zecankama je ubedljivo najveci procenat brkatih zena. Mozda im sad narastu i brade zbog naglog prijema u EU?

 5. nizak udarac kaže:

  A sprdali ste se sa Crnom gorom kako ne moze nista Rusiji? Udario Milo tamo gde Rusa najvise boli.

 6. SNEZANA kaže:

  MA STA CE ONI JADNI KOME ONI TREBAJU

 7. Pedobir kaže:

  Kad ce nasi da shvate da se prilagodjavanjem evropskim zakonima takozvanim pregovorima se neulazi u eu,milo je to vec shvatio jednostavno ako su zeljni eu nek lepo pocnu da zastupaju njihove interese i naravno Srbija ce morati da prizna kosovo kao nezavisnu drzavu,ni hrvati nisu polovinu zakona prilagodili evropskim pa eno ih tamo,delom nagrada kao i slovencima za rasturanje jugoslavije,a delom i zbog zastupanja interesa eu i nemacke i clanstva u nato-u,da nije grcke danas bi i makedonija bila u eu sa hrvatskom,crna gora isto kao i Srbija do sad nije mogla da postane clanica jer je do pre 6 godina bila deo zajednice sa nama,ako neko udje u eu do 2020 to ce biti crna gora mi cak i kad bi ispunili sve uslove za eu i priznali kosovo nebi nas primili samo im jos treba milionska armija gladnih da im se doseljavaju u drzave,ovo danas politicare samo zavlace masu al jednom ce morati neko da odluci vec je dosadila ovaka politika,nece se kod nas nikad ziveti bolje pa cak i da smo u eu radili bi jos uvek kao i bugari za 200eura dok bi nas ti isti tajkuni kod kojih radimo drali cenama koje su i vise nego nego zapadu,nazad u socijalizam fabrike trebaju da rade u interesu drzave i zaposlenih,a ne da porobljavaju raju da radi za 200eu dok se pojedini tajkuni bogate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *