njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

09. apr. 2013

Dačić, Vučić i Nikolić otišli kod patrijarha da se malo odmore od politike

Političari često odlaze na opuštajući razgovor kod jedine osobe koja se ne meša u politiku

BEOGRAD, 9. april 2013, (Njuz) – Nakon iscrpljujućih pregovora i još napornijeg odlučivanja o tome da li da prihvate dogovor sa Prištinom, tri glavna srpska pregovrača Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić rešili su da malo predahnu od političkih problema i provedu neko vreme u razgovoru sa srpskim patrijarhom Irinejem, osobom koja uopšte nema veze sa politikom, saznaje Njuz.

– Kada ste ovoliko dugo i intenzivno u poslu koji se tiče odlučivanja o budućnosti nacije, može se desiti da vam politike bude preko glave. Srećom, tu je uvek utočište i predah u vidu razgovora sa patrijarhom Irinejem i ostalim crkvenim velikodostojnicima koji sa tim nemaju nikakve veze i nikada ne pominju politiku kada se sastanemo sa njima – kaže Dačić.

I ostali pregovarači se slažu da je, za promenu, bilo lepo sa nekim popričati o duhovnosti, teološkim pitanjima, čoveku, kao i “kontemplirati o smrtnosti, životu i poenti našeg postojanja na Zemlji.”

– Jeste da smo plaćeni da se bavimo politikom, ali ne smemo dopustiti da nam se posao pretvori u naš život, inače postoji opasnost da doživimo takozvani “burn-out”. Zato je dobro da postoje ovakve zone bez politike gde možemo da dođemo i “napunimo baterije”. Ljubav, humanost, razlika između spiritualnog i svetovnog, samo su neke od tema kojih smo se dotakli, i kažem vam, već se osećam kao nov – kaže Aleksandar Vučić.

Patrijarh Irinej kaže da je ovo nije prvi put da se ovako nešto događa i da je u Srbiji postala već tradicija da političari, kada su pred nekim velikim dilemama, dođu na opuštajući razgovor kod jedine osobe koja se ne meša u politiku.

Viktor Marković

 1. Malo ja sam kaže:

  Jos kada bi se zamonasili…

  1. Malo ja sam kaže:

   Ne vidim Dacica.
   Da se nija zaputio u Pec da vrati Arsenija Carnojevica, privremeno raseljeno lice od 1690. godine?

 2. Jan kaže:

  Bolje bi bilo da je on otišao do njih .

 3. Славко kaže:

  Да нису ишли да закажу дрифтовање?

 4. premijer iz senke kaže:

  Nisam znao da su u patrijaršiji otvoreni spa centar i kladionica!?

  1. aleksandar kaže:

   ….i da more da se loche….

 5. scoby kaže:

  Dobar štos – SPC kao izvor duhovne podrške! Bolje da su otišli kod šešelja (da evociraju tihovanje), jedino se on trenutno manje meša u politiku od SPC!

 6. Ja sam kaže:

  Вучић:
  -У интересу Србије и нашег народа, а по цену моје оставке или смене, дрхтећи од страха, ја ћу и даље ићи код Патријарха на ,,пуњење батерија”.
  После оваквих разговора осећам се пун себе.
  Или је у питању опстипација?

 7. ariela kaže:

  E znaaci doterasmo “cara do duvara”…jos samo Bog moze da pomogne i nadje spas za nas…doslo je dotle da se samo prekrste i da se ocita “oce nas”…nije ni trebalo u stvari ovoliko se muciti…na kraju sve je u Bozjim rukama…i Taci i Estonka a bogami i dosta nasih gora list su samo bozja iskusenja…u molitvi je spas!

 8. vladimir kaže:

  Vreme je velikog posta ljudi otisli da očiste telo i dušu, da se stave na duhovna iskušenja.Nikolić kao iskusan predvodi delegaciju u čistilištu.

 9. StakaZulu kaže:

  Pa mogli su da odu i kod Tadića da se odmore. Ni on se već 10 godina ne meša u politiku.

 10. Александар Хејтер kaže:

  Дачића нема на слици, сумњам и да је био. Окореле комуњаре одмах падну у стање сличном епилепсији чим се приближе храму.

 11. jelena kaže:

  bese li Srbija sekularna drzava?

 12. darinjo kaže:

  kako nema ivice na slici… Tu je mali debeli, nego je prvi stigao da automobila pa se ne vidi

 13. Tagore kaže:

  Što je hitno nije za odugovlačenje!

  Od druge polovine tekuće godine Hrvatska želi zaposliti 600.000 mladih Srba u celoj Krajini po ceni od 115 dinara po radnom času – javlja polusvetli vladika vranjski i dodaje da srpska cena rada i u inostranstvu mora biti poštovana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *