nazad na vrh

Devojke se plaše da neće moći da se udaju ako ne budu služile vojsku

U Srbiji onaj ko nije služio vojsku nije ni za posao ni za brak

CELA SRBIJA, 5. avgust 2017, (Njuz) – Sve više devojaka strepi da će imati problema prilikom traženja životnog partnera ukoliko ne budu služile vojni rok, pokazuju najnovija istraživanja rađena posle najave ministra odbrane Aleksandra Vulina da će u Srbiji biti sprovedena opšta vojna obuka za oba pola.

– Od kad je najavljeno da će i žene služiti vojsku strašno sam zabrinuta – priznaje Jasna Nedeljković iz Loznice. – Znate i sami da u Srbiji onaj ko nije služio vojsku nije ni za posao ni za brak. Odmah da kažem da želim da idem u vojsku, radujem se ranom ustajanju i dizanju zastave, jedva čekam da naučim da rasklapam pušku i pucam iz nje, ali me muči neizvenost da li ću proći regrutaciju. Nemam specijalnih zdravstvenih smetnji, samo su mi tabani malo spušteni, ali znam da kriterijumi umeju da budu izuzetno oštri pa se plašim da ću biti odbijena. Zamišljam taj momenat kada porodici saopštavam da nisam sposobna za vojsku, njihovo razočaranje i žig sramote koji će nas uvek pratiti. Strah me je da ću biti izopštena iz društva jer neću imati šta da kažem kada drugarice pokrenu razgovor o dogodovštinama iz vojske, a ne smem ni da pomislim kako bih nekom budućem dečku saopštila da nisam služila vojsku – iskrena je ova mlada devojka.

Ministar Vulin kaže da ga raduje veliko interesovanje za služenje vojnog roka i da će njegovo ministarstvo učiniti sve kako bi prijem novih regruta bio dobro organizovan.

– Opšta vojna obuka je dokaz da se Srbija zalaže za mir i da neće dozvoliti da neko ugrozi njenu bezbednost. U ovim sudbonosnim danima po našu otadžbinu najvažnije je da svi nauče kako se rukuje puškom, bombom, minobacačem, pravilno kockaju krevet i kaseta, čiste čizme i jede dvopek. Naša vojska je u prethodnom periodu uspela da razvije najsavremeniju opremu, a ubrzano se radi na uzgajanju pasulja kojim ćemo podmiriti sve potrebe budućih vojnika. Služenje vojnog roka je velika čast za svakoga i zato potpuno razumem one koji se plaše da će biti odbijeni, ali vlada će već naći neko rešenje i za njih. Uostalom, ni ja nisam služio vojsku, pa šta mi fali – zapitao se ministar Vulin.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Sta reci, osim, bravo Bojane!

 2. Pet puta sam se želimo, puno dece i unučadi stekao, starosnu penziju dobija a zamislite vojsku nisam služio.
  Šta fali Ministru odbrane, što je služio u Babajelinom puku, i kao HIPIK živio, dok nije AV upoznao.
  Nebojj se Ćero UDAĆEŠ SE TI, poroditi decu, a za penziju ti negarantujem

 3. Po prvi put moram da se saglasim sa otrcanom napredjačkom forom – ,,krivi su oni predhodni!”. Da su jednog kretena, devedesetih, naterali na odsluženje vojnog roka možda bi ga obuka bar malo urazumila, pa mu ne bi baš svaki idiotizam padao napamet!

 4. Моћи ће преко интернета, као дописна школа. Само ти пошаљи кинту. Коме треба. €•¡•€

 5. A je li znate, devojke, da za brijanje imate samo tri minuta?

  • Pa to će samo da pogodi ,,Ćosavu maju”! A eto, zorana na primer, će da obrije njih deset za tri minuta – onako na suvo, bez voska!

   • zorana ima povrsšnu tela ravnu vepru od 187 kg.
    A ti sada vidi koliko je vremena potrebno da se on ošuri. I to ne voskom, već brenerom.
    P.S.
    Milane, osta ti bez pesme. Koleginica ispod, buduca fazanka, ti je preote. Sta će tek na obuci da čini?

 6. Ih sto nisam mladjaaaa…pa ispracaj da mi naprave…onako srpski pod satorom s muzikom, da peva Era ili Mitar Miric…one stare “vojsko moja ne zovi me sada”…”dovidjenja drustvo staro”… a moze I ona: “moja Ariela kad u vojsku podjes”…ja sva ponosna sluzim domovini…nije sala…a na odsustvo dodjem…decko me veran ceka…uh al se prolupah…al tako je bilo priznacete lepa vremenai eto sad novi ministar preokrenuo stvari…pa drage moje sta cekate…odbacite stiklice navlacite cokulice…otadzbina zove…

 7. Suplji bataljoni sirom Srbije…Od Premijera do kaplarica 1300…A jedino Predsednik ima muda!A Ministar mudoser vojni…Buduci Spa Admiral…!!!Sofer je bio bolji…!!!

 8. E a zamislite svadbu posle vojne obuke.Venčanica u military stilu,jabuku gađa mlada da pokaže kako je usavršila gradanje,a na pesmu “kalašnjikov ” izvadi svako svoj.

 9. Sta je sa maljama? Da li ce u vojsci biti obavezno brijanje svako jutro i da li ce i nama zenama biti dozvoljeno kao i muskarcima da nosimo brkove?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix