nazad na vrh

Dnevna soba Jovana Ćirilova u trci za Evropsku prestonicu kulture

Ponosan na dnevnu sobu

NOVI SAD, 2. mart 2011. (Njuz) – Dnevna soba poznatog teatrologa, filozofa i književnika Jovana Ćirilova postala je danas i zvanično pretendent na titulu “Evropska prestonica kulture” za 2014. godinu.

Projekat kandidature dnevne sobe Jovana Ćirilova za evropsku prestonicu kulture jednoglasno je podržala Skupština grada, uz ocenuda dnevna soba Jovana Ćirilova ima veće šanse da ponese tu titulu od grada kao što je Beograd.
– Beograd, iako prilično kulturan grad, ima neke delove koji se i pored svog truda, nikako ne mogu dovesti u vezu sa kulturom, poput recimo Banjice ili Mirijeva, dok se za dnevnu sobu gospodina Ćirilova može sa sigurnošću reći da je u potpunosti odiše kulturnim znamenitostima i zbivanjima – izjavio je za Njuz Aleksandar Peković, predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu stvari.

Soba u kojoj gospodin Ćirilov provodi veliki deo dana pišući kulturne kolumne za nedeljnike, pozorišne kritike, kao i selektujući pozorišne komade za Bitef, dobila je podršku Ministarstva kulture, ambasadora zemalja članica EU, uprave stanara zgrade, kao i predsednika kućnog saveta.

Gospodin Ćirilov je izjavio kako je “počastvovan nominacijom moje dnevne sobe za ovu prestižnu titulu”, kao i da to “predstavlja veliku čast, ali i odgovornost pred ostatkom stana i zgradom”.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Za Mirijevo mi naduvate jaja.

 2. Odavno ne procitah ovako uvlakacki tekst. Tuzno u sta se ovaj sajt pretvara.

 3. Pravda za ostatak stana i zgradu!!!!

 4. pa bas mu je kulturna soba. ako pocne ledeno doba, moci ce da se greje na knjige bar 3 godine (a onda ce valjda poceti pregovori o pregovorima za eu)

 5. Lako je vama da se šalite a što meni puca plafon od njegove dnevne sobe to nikom ništa. Moraću da ga tužim sudu u Strazburu

 6. Cula sam ja da mu je dnevna soba jJelene Karleuse opasni konkurent na ovom izboru…JK pise knjigu koja ce kulturan svet ostaviti bez daha…

 7. Mene Karleuša ostavlja bez daha otkad sam je prvi put puj puj daleko bilo-čula.
  Ako Gosn Ćirilov postane medijski eksponiran ne isključuje se neki duet. Na Pinku, naravno. Pa gostovanje kod Leeee Kiš zvane Lea Mala pa kod Sanje Živilakoahranisezdravo Marinković pa…neka počne praviti raspored na vreme.

 8. Nesto ovde nije kako treba, ali da ne zalazimo sad u to

 9. O ana predji na veliko A ,glupo je da se potpisujes kao ja!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix