njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. feb. 2013

Država izdvaja milion evra za komisiju koja će utvrditi kojim pacijentima je potreban novac za hitnu operaciju

Novi potez Vlade biće jasna poruka građanima da im je stalo do njihovog zdravlja

BEOGRAD, 22. februar 2013, (Njuz) – Vlada republike Srbije odlučila je danas da izdvoji milion evra iz budžeta za formiranje komisije čiji će posao biti da utvrdi kojim pacijentima je neophodan novac za hitne operacije.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović istakla je na svečanom ručku koji je ovim povodom održan za novinare da je jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade briga o zdravlju građana Srbije i da se neće žaliti novac kako bi se utvrdilo kome je novčana pomoć najpotrebnija.

– Ljudski životi nemaju cenu i zato smo rešili da reagujemo brzo. Nedopustivo je da zbog nedostatka novca nečiji život bude ugrožen i zbog toga smo izdvojili milion evra kako bi obezbedili eksperte koji će na osnovu svog znanja i iskustva napraviti najbolju procenu kome je novac za operaciju najneophodniji – napomenula je ministarka.

– Verujem da će novac koji smo izdvojili za fomiranje ove komisije biti jasan signal građanima da nam je njihovo zdravlje na prvom mestu i da, uprkos finasijskoj krizi, Vlada čini sve da svakom od njih obezbedi adekvatnu zdravstvenu negu – izjavila je Đukić Dejanović.

Na pitanje novinara o tome da li su članovi Vlade razmišljali da tih milion evra umesto za komisiju iskoriste kao novčanu pomoć za operacije ministarka je izjavila da je i ta varijanta detaljno razmotrena.

– Ne samo da smo o tome razmišljali, već je urađena i studija na tu temu u koju je uloženo 800.000 evra i pokazalo se da je opcija sa komisijom ipak finansijski daleko isplativija – rekla je ministarka.

Soko Sokolović

 1. Славко kaže:

  А експерти за усаглашавање са ЕУ-прописима? Зар ћемо тако у ЕУ, а датум само што није!
  Па агенције и дирекције за обрачун и исплату? Неће ваљда тако хитне ствари преко социјалног! И ко ће то да контролише?
  Није важно шта кошта, ради се о здрављу!

 2. ariela kaže:

  Bravo bravo…bez te komisije onaj sto je bolestan da mu treba novac to ne bi znao…vazno je da to komisija utvrdi a pare za lecenje?…svasta…pa skupice narod…kao i uvek…

 3. Malo ja sam kaže:

  Prvo sto treba da uradi ta Komisija je da ocisti liste cekanja od neodgovornih pokojnika, sa stazom mrtvaca duzim od 10 godina.
  Samo prave guzvu mladjima.

 4. Ja sam kaže:

  Сан сваког болесника је да не уђе на листу чекања.

 5. scoby kaže:

  Valjda ce u toj sumi biti i neke crkavice za par novih cipela ministarke Pufnice.

  1. Ja sam kaže:

   Мени она делује скоро па нормално.
   Једино што јој тешко пратим поглед када је захвате мини електро шокови.

  2. mamamimi kaže:

   O, naša draga Slavka Zdravka brine o nama i zna šta je najbolje za nas. Puna je majčinske ljubavi, nema šta. Ne sumnjam da će to milionče biti uzalud potrošeno.

   1. mamamimi kaže:

    U stvari, to što je za narod uzalud, nekome je pun pogodak !?

 6. Tetka kaže:

  Требало би да одлуке те комисије верификује Национални савет за хитне операције! Ако не постоји основати га, па ваља и за тако нешто издвојити довољно средстава (минимум дупло). А да би се све спроводило без грешке, како се, иначе, код нас ради, предлажем оснивање Агенције за хитне операције (почетни фонд: дупло у односу на средства Националног савета)…
  И, предлажем доделу националне пензије свима који који се “брину” о здрављу грађана, почев од министарке и Министарства здравља, фонда ПИО (посебно њиховим вештацима који најбоље знају да је свако ко може да мрда ножним прстима и да трепће у лежећем положају здрав и способан да се сам брине о себи), па све до наше Владе која не троши средства из буџета на фантомска путовања, на гараже у којима не паркирају аутомобиле, одричу се дневница за седнице на којима нису били, не испијају виски у скупштинском бифеу и не примају извесне даме у време када треба да раде за народ…него и сами прикупљају средства за болесну децу…

  (браво Њуз!)

  1. Malo ja sam kaže:

   Tetka, Vama ne gine mesto Zastitnika gradjana.

 7. aleksandar kaže:

  valjda prvo treba da se oformira agencija, ali nema veze… ovo je bas crn crnjak…

 8. premijer iz senke kaže:

  Kad moja vlada iz senke dodje na vlast utrosicemo dva miliona evra za ukidanje komisije koja će utvrditi kojim pacijentima je potreban novac za hitnu operaciju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *