njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. okt. 2010

EKSKLUZIVNO: Na derbi u parovima

Razrešio Gordijev čvor

BEOGRAD, 21. oktobar, (Njuz) – Kako Njuz saznaje iz izvora blizu vrhuški FSS-a, danas je, nakon višednevnih sastanaka i pregovora postignut kompromis kada je organizacija narednog, 139. “večitog derbija” u pitanju. Iako ni jedna strana nije htela da popusti od svojih zahteva, uz veliko angažovanje ministra Dačića, pronađeno je kompromisno rešenje koje su sve strane spremne da prihvate.

Rešenje koje je ministar predložio podrazumeva da navijači kupuju vaučere, koje će pred početak utakmice moći da zamene za karte uz koje će dobiti bele zastave. Navijači neće smeti da nose nikakve oznake kluba za koji navijaju. Brilijantni detalj ovog plana koji je bio ključ uspeha je to da će prilikom zamene karata, svaki navijač dobiti nasumično odabranog para, i biti smešten na nasumično određeno mesto na tribinama, a svaki par biće vezan lisicama “ruku za ruku” i dobiće pratioca u vidu uniformisanog policajca koji će voditi računa o ponašanju.

Osim bezbednosti koja će na ovaj način biti obezbeđena u potpunosti, ovaj potez će, smatra Dačić, uticati i na smanjenje socijalnih razlika, zbližiće ljude i stvoriti mnoštvo novih prijateljstava.

Najave su da će pre početka utakmice biti pušten i golub mira, i to iz ruku Vladimira Stojkovića, a na poluvremenu je predviđen mali rege performans u kome će istaknuti muzičari pevati miru i pozivati na ljubav.

I.M.

 1. Insajder kaže:

  Moj poverljivi izvor me je obavestio da se oglasio i Odbor za rodnu ravnopravnost. Digao je glas protiv stereotipa čildresica – mladih i lepih devojaka, što starije ženske osobe dovodi u neravnopravan položaj.
  Zato je doneta odluka da igrače pred meč, pardon utakmicu, pozdrave mame, tetke , bake i strine na tradicionalni način, sa pogačom i solju, a u poluvremenu sa slatkim i vodom.
  Rasprava se jedino vodila oko vrste slatka. Nakon duže diskusije, prisutni su se konačno usaglasili da to bude slatko od šljiva. Krunski argument – šljiva je srpski brend, koji je i Dobrica Erić opevao u pesmi “Oj Srbijo među šljivama”.

  1. Sudija kaže:

   Dobrica Erić nije napisao te stihove. A i piše se “čirlider…”

 2. Mirko Kontić kaže:

  Istini na volju to je takodje jedno od vrlo pametnih i progresivnih rešenja. Ipak ne bih se čudio da Helsiinški Odbor za Ljudska Prava oštro kritikuje takav oblik naprednog socrealizma.

 3. Zdravko kaže:

  Tokom poluvremena Rajo Bozovic ce prisutnima deliti suvenire sa ratista kao opomenu sta im se moze desiti ako prekinu utakmicu pre ili posle zakazanog termina (oko 55. -og minuta)

 4. Insajder kaže:

  @Sudija

  Eto dokaza da informacije insajdera nisu baš u svemu pouzdane.
  Ali, zato imamo sudije da kažu po pravdi.
  Tačno, Oj Srbijo među šljivama je napisao Oskar Davičo, al ju je sjajno govoriio Dobrica Erić, pa sam bila ubedjena da ju je on i napisao. Bruka, moja.
  A i ko me tera da navodim autora, kad ne znam pouzdano (priznajem da sam se dvoumila, mrzelo me da guglam, al Dobrica to tako dobro interpretira..)
  A one čildresice, želim da ih tako izgovaram, ne lomim jezik, kao što masa kaže travestit, umesto transvestit.
  Sigurno da i nije neki argument, ali, uostalom insajderi nikad nisu savršeni…

 5. Ja kaže:

  hahahaha, zavezi grobara i deliju lisicama i pusti im reggae da se ne biju. Ako uspe ja skachem iz padobrana.

 6. j@ kaže:

  Neka stave grobara i zvezdasa zajedno, pa nek se poubija stoka medjusobno, da pocrkaju lepo svi i da zivimo u miru. Ja nisam losh chovek i ne zelim nikom zlo, ali rech stoka je pohvala za ovakve ljude i uvreda za pravu stoku (krave, ovce itd…)

 7. MakiMK kaže:

  super je ideja Daciceva….samo umesto 12 miliona eura, kostača bi duplo toliko. Ali, sta nas briga, zaduzicemo se sa 50 miliona evrica dnevno, i vuk sit i koze na broju…..ne lipsi magarce do zelene trave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *