Brisel zabrinut zbog količini pojedene ruske salate
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

02. jan. 2018

EU traži od Srbije manje konzumiranje ruske salate

BRISEL, 2. januar 2018, (Njuz) – Evropska unija zatražila je od Srbije da smanji konzumiranje ruske salate na godišnjem nivou, a posebno tokom novogodišnjih praznika, navodi se u dokumentu koji je iz Brisela stigao u Beograd, a u koji je Njuz imao uvid.

Kako se navodi u dokumentu, smanjenje konzumiranja ruske salate postaće uslov na putu Srbije ka EU i razmatraće se u okviru poglavlja 31 koje ima naziv “Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika”.

– EU izražava zabrinutost zbog uticaj i okrenutosti građana Srbije ka ruskoj salati što je u suprotnosti sa spoljnom politikom koju EU ima ka Rusiji. Udeo konzumiranja drugih salata, poput francuske, nemačke ili mađarske, je na nivou statističke greške što otvara pitanje iskrenosti Srbije na putu evrointegracija – stoji u obrazloženju.

– Kada Srbija već nije htela da uvede sankcije Rusije, EU zahteva da makar uvede sankcije ruskoj salati – navode iz Brisela.

 

U Vladi Srbije za sada ne žele da komentarišu novu zahtev iz Brisela, ali kako nezvanično saznajemo, već se radi na strategiji.

– Dve opcije su u igri. Prva, da Srbija vodi politiku konzumiranja neutralnih salata, druga, da se vodi politika “I EU i ruske salata” – kratko objašnjava izvor Njuza i navodi da za sada ne razmatraju da rusku salatu stave u preambulu Ustava.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Srpski političari nisu objasnili da se u Srbiji ruska salata pravi samo od par originalnih ruskih sastojaka. Celokupna proizvodnja, većina komponenti i samo kuvanje je skroz u Srbiji i namenjena je isključivo domaćem tržištu!

 2. Dzordz Hrebeljanovic kaže:

  Sta nam radi ovaj zli zapad, auuuuuuu!

 3. Радојица kaže:

  И даље стара недоумица: еу-руска или еу-РОПСКА салата. За шта ли би се одлучио г.Референдум?💣

 4. Malo mnogo kaže:

  Sedeći na dve stolice konzumiraćemo malo rusku salatu malo americke palačinke dok nam se ne smuči.

 5. voya montoya kaže:

  Ma ako treba ,opet cemo jesti korenje..!!!.Tako govorase politicari iz jedne od Loze nasih Drzavnih tvorevina…!!!

 6. Strani Placenik kaže:

  Jesu li i Bugarski gosti za novu godinu jeli rusku salatu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *