nazad na vrh

EU traži od Srbije manje konzumiranje ruske salate

Brisel zabrinut zbog količini pojedene ruske salate

BRISEL, 2. januar 2018, (Njuz) – Evropska unija zatražila je od Srbije da smanji konzumiranje ruske salate na godišnjem nivou, a posebno tokom novogodišnjih praznika, navodi se u dokumentu koji je iz Brisela stigao u Beograd, a u koji je Njuz imao uvid.

Kako se navodi u dokumentu, smanjenje konzumiranja ruske salate postaće uslov na putu Srbije ka EU i razmatraće se u okviru poglavlja 31 koje ima naziv “Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika”.

– EU izražava zabrinutost zbog uticaj i okrenutosti građana Srbije ka ruskoj salati što je u suprotnosti sa spoljnom politikom koju EU ima ka Rusiji. Udeo konzumiranja drugih salata, poput francuske, nemačke ili mađarske, je na nivou statističke greške što otvara pitanje iskrenosti Srbije na putu evrointegracija – stoji u obrazloženju.

– Kada Srbija već nije htela da uvede sankcije Rusije, EU zahteva da makar uvede sankcije ruskoj salati – navode iz Brisela.

 

U Vladi Srbije za sada ne žele da komentarišu novu zahtev iz Brisela, ali kako nezvanično saznajemo, već se radi na strategiji.

– Dve opcije su u igri. Prva, da Srbija vodi politiku konzumiranja neutralnih salata, druga, da se vodi politika “I EU i ruske salata” – kratko objašnjava izvor Njuza i navodi da za sada ne razmatraju da rusku salatu stave u preambulu Ustava.

Bane Grković

 1. Srpski političari nisu objasnili da se u Srbiji ruska salata pravi samo od par originalnih ruskih sastojaka. Celokupna proizvodnja, većina komponenti i samo kuvanje je skroz u Srbiji i namenjena je isključivo domaćem tržištu!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Sta nam radi ovaj zli zapad, auuuuuuu!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. И даље стара недоумица: еу-руска или еу-РОПСКА салата. За шта ли би се одлучио г.Референдум?💣

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Sedeći na dve stolice konzumiraćemo malo rusku salatu malo americke palačinke dok nam se ne smuči.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Ma ako treba ,opet cemo jesti korenje..!!!.Tako govorase politicari iz jedne od Loze nasih Drzavnih tvorevina…!!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Jesu li i Bugarski gosti za novu godinu jeli rusku salatu?

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix