njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. okt. 2012

EU uvodi vize Srbiji zbog maturanta koji je razbio pikslu na ekskurziji u Parizu

EU ne može više da toleriše ispade srpskih maturanata

KRUŠEVAC/BRISEL/BEOGRAD, 16. oktobar 2012, (Njuz) – Evropska unija odlučila je da od 1. januara 2013. godine vrati na snagu vizni režim za Srbiju zbog Petra Dobrosavljevića iz odeljenja IV-6 kruševačke gimnazije, koji je tokom ekskurzije u Parizu razbio pikslu u hotelu “Regina”, saznaje Njuz iz izvora u Briselu.

Dobrosavljević je razbio pikslu do kristala vrednu 25 evra, posle čega je pokušao da prikrije svoj ispad tako što je ostatke piksle spakovao u svoj ranac i pokušao da iznese iz hotela.

Izvestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju i poslanik EP Tanja Fajon izjavila je danas da je situacija u vezi sa mogućnošću ponovnog uvođenja viza veoma ozbiljna i da, prema njenim saznanjima, zbog polomljene piksle većina zemalja članica EU smatra da ponovo treba uvesti vize Srbiji.

Saznanja Fajonove potvrđuje i izvor Njuza iz Brisela, koji smatra da bi se Srbija jako teško vratila na belu šengensku listu ukoliko bi sada bila izbačena sa nje, jer ovo nije prvi put da se slični incidenti dešavaju tokom ekskurzija srpskih maturanata.

– Sredinom prošle godine dvojica srednjoškolaca su cigaretom progoreli meblo na krevetu u hotelu u Frankfurtu, a početkom ove godine jedna srednjoškolka upovraćala je recepcionara koji je došao da je upozori na preveliku buku koja dopire iz njene sobe. Svaki put Vlada Srbije je upozoravana na problem bahatih srednjoškolaca i svaki put smo dobili uveravanja da će problem biti rešen, ali se to nažalost nije desilo, rekao je Njuzu briselski sagovornik.

Premijer Srbije Ivica Dačić je, sa druge strane, obećao da će Srbija platiti sve troškove koje su srednjoškolci napravili.

– Mi smo spremni da platimo svaku pikslu, mebl ili recepcionarsko odelo koje naši maturanti unište, kao i svaki peškir koji uzmu iz hotela za uspomenu jer je to za Srbiju mnogo manja šteta od ukidanja viza, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, uvek se može pretpostaviti koji učenici mogu biti problematični na ekskurzijama, ali da država još nema delotvoran mehanizam za njihovo obuzdavanje.

– Da izbacujemo pojedine srednjoškolce na granici iz autobusa, to ne bi odborila Evropska unija, zaključio je Ivica Dačić.

Nenad Milosavljević

 1. premijer iz senke kaže:

  … nesto se razmisljam.
  Sta smo imali ovde?
  Aham…
  – jedna razbijena piksla,
  – jedna razvijena zemlja…

  hmmm…
  sta sam ono hteo da kazem…

  1. sve vas mrzim kaže:

   ajde odjebi više smaraš za medalju. i nauči da pišeš

   1. premijer iz senke kaže:

    Hvala ti dragi sugradjanine na lepim zeljama i casu lepog vaspitanja i srpskog pravopisa.
    Lep pozdrav! :)

    1. sve vas mrzim kaže:

     …nešto se razmišljam.
     Možda je peder iz senke ustvari gej?
     A da nije kojim slučajem homoseksualac…
     mada, čekaj malo – zar to nije sve jedno te isto, nešto se razmišljam…

   2. sasa kaže:

    Kad ćemo već o pravopisu, mislim da bi trebalo da ova rečenica izgleda ovako:
    “’Ajde odjebi više, smaraš za medalju. I nauči da pišeš.” Dakle, fali svega nekoliko znakova interpunkcije da bi to bio srpski jezik.

    Leksički, ovo je propast srpskog jezika jer “odjebi više” je nebuloza. Postoji li “odjebi manje”? Takođe, izraz “smarati” nije književni jezik nego ulični sleng, a glagol “odjebati” ukazuje na izuzetno vaspitanog i uglađenog govornika.

    Lično, predložio bih ovom finom momku da rečenicu formuliše na sledeći način:
    “Hajde, nemoj više da dosađuješ. I nauči da sastaviš jasnu rečenicu.” Takođe, ne bih preporučio autoru da drugima ukazuje na pravopisne greške. :)

    1. sve vas mrzim kaže:

     Debilčino, ja nisam ni ukazivao na pravopisne već na gramatičke greške tvog seksualnog partnera, koje mi ne bi toliko smetale ukoliko on ne bi započinjao svako svoje dubokoumno izlaganje na potpuno identičan način, rečenicom koja nema apsolutno nikakvo značenje u srpskom jeziku – “nešto se razmišljam”. Razlog što u ophođenju sa mentalno zaostalim individuama poput vas dvoje ne koristim interpunkcijske znake i upotrebljavam ulični sleng je više nego očigledan: imbecilima se obraćam načinom izražavanja koji je ekvivalentan njihovoj inteligenciji i sposobnosti razumevanja, pa im time ukazujem i poštovanje koje zaslužuju.

     1. premijer iz senke kaže:

      Crno dete, koliko ti problema imas u zivotu!?
      Koliko agresije, koliko negativne energije!?!
      Imas li nekoga da porazgovaras o tome jer to moze na lose da ispadne…
      Na stranu sto se vidi da si lepo vaspitan i civilizovan.

     2. viduka kaže:

      mi tebe ne mrzimo

     3. slobodni strelac kaže:

      Budaletino, iš!

   3. viduka kaže:

    pa………..mi tebe ne mrzimo

 2. Ja sam kaže:

  Sta su vize prema presretacima i komuuunalcima Plusa Busa.
  Teze je doci do Nemanjine nego do Nemacke.

  1. Natalita kaže:

   Izuzteno!!!Nemas pare za bus plus …znaci nemas pare ni da odes do neke od doticnih ambasada predstavnica EU a kamoli za vizu i putne troskove….axaxxaxaxaxxaxa…..izuzetno….malo sarkazma nije na odmet!!!!

   1. Ja sam kaže:

    Nemam para ni za dinare a kamoli za vize i devize.

  2. sve vas mrzim kaže:

   To je zbog toga što Nemanja nije stigao do Nemačke kada je imao priliku.

 3. Stanarević kaže:

  Dragi prijatelji, znam da i bez ovoga što ću vam reći nisam baš omiljen medju posetiocima ovog sajta, ali savest i kućno vaspitanje mi ne dozvoljavaju da prećutim.
  Naime, veliki udeo u razlozima za ponovno uvodjenje viza Srbiji snosim i ja, jer sam 2010. privodjen u Koblenzu zbog remećenja javnog reda i mira (Störung der öffentlichen Ordnung) kada sam u pripitom stanju vredjao goste jedne pivnice, optužujući ih za fašističke aspiracije njihove vlade. Bez zajebavanja.
  Veliko izvinjenje svim žrtvama mog vandalizma :-(

  1. Kiki kaže:

   Znaci Nemci su te preziveli, ne znam samo kako cemo mi?!!!!! :p

  2. Александар Хејтер kaže:

   Можда си упропастио говор неког њиховог новог фирера, знаш да је и Хитлер кренуо од пивница, а не би ме чудило да је и Меркелова вежбала своје реторичке способности на сличним местима, баба ми делује као неопевани алкос.

   1. Shumsky kaže:

    ej bre, ma nisu pobratima Stanarevića uApsili zato što je ružno govorio o Merkelovoj, već zato što se pobio sa pola kavane, Emotivac :)
    respect momčino!

  3. Mirka kaže:

   A Stanimirovicu, bez tebe bi tako bilo dosadno! Meni si bas gotivan

   A moram ti priznati da sam i imala utisak da zivotaris po nemackoj, pijes pivo, vozis mecku i gajis labudove na kapiji :)

   1. Stanarević kaže:

    Slušaj Mitra ;-), ne vozim “mečku” (preferiram italijanske automobile), pijem vino i ne živim više u Nemačkoj. A labudove na kapiji neću ni da komentarišem!

    1. Mirka kaže:

     Oh pa sad razumem! Beluga, Henri Jayer Richebourg Grand Cru, Pagani Zonda, Traviata u La Scali, a labudovi plivaju po jezeru u Luzernu. Tako i ja :) :) :)

     1. Stanarević kaže:

      Ne, ja sam jednostavan čovek sa sela, najčešće uživam u domaćem vinu koje kupujem od proverenih ljudi, ne svidja mi se taj snobovski pristup koji su bez razloga ispleli oko ovog divnog napitka u kom treba jednostavno uživati, a ne koristiti ga za Geckenhaftigkeit i za kurčenje.
      Mogu da ti preporučim par dobrih proizvodjača, ako uredništvo otvori rubriku “Oglasi, preporuke i zahvalnice”.

 4. viduka kaže:

  Zbog te piksle ja svet necu videti, celu godinu mislim dal da kupim leba i pastete il da vidim Madjarsku. Uvek niske strasti pobede, stomak. Sada necu moci ni da sanjam. Sta ta deca ne sede kod kuce, sta ce on, pazi u PARIZU

 5. okvalS kaže:

  Dajte da skupimo lovu za tu pikslu i meblo, manja je steta od cekanja u redu.

  1. tzar kaže:

   Ne mogu oni uvesti viza koliko mi piksli i mebla mozemo sj**at.

 6. alekrajna kaže:

  Skoro niste imali ovako dobar tekst, baš u najboljoj maniri Njuz.-a, koji nije Blitz.

 7. Tagore kaže:

  Da, ali mi ”nepušači” bez pepeljare imamo bezvizni režim u autobusu ”Mimoza” do Preševa preko Bujanovca.

  (Ovaj bezvizni režim podrazumeva taksu za gume po debelom asfaltu širom zemlje Srbije i obavezno životno osiguranje. dok ti mlada pripadnica turističke, ”the guide of Serbia”, Ana'nautkina Shqiperić s osmehom poklanja kafu i zahvalno kaže ”merdita.ckemi mir”.)

 8. Jan kaže:

  Ovaj scenario me strašno podseća na pesmu Babe-Piksla od kristala . Ako nemate strpljenja za celu pesmu poslušajte deonicu od 3:35 pesme kako su polomili pikslu http://www.youtube.com/watch?v=LvJ3h2h_k8g

 9. Tagore kaže:

  Samodostojanstvena i suverena Srbija je ”by the self-sex contact” definitivno odustala na slobodnu Schengen zonu od Drine do Morače.

  ”We're the best in auto satisfaction survey” – ponavljaju uljem podmazani naprednjaci u srpskoj šećerani.

  1. sve vas mrzim kaže:

   cool story bro

 10. zexx kaže:

  Bez VIZE se moze u Srbiji,ali bez neke VEZE,e to je vec tragedija u najavi.

 11. Mirka kaže:

  Zato nas majka Rusija nece izneveriti! Oni nam nisu ni ukinuli vize, pa ne moramo da strahujemo da ce nam vratiti :) Jupi!

 12. e... kaže:

  sad na ekskurziju u kirgistan

 13. Mira kaže:

  Pa zar milite da je povod pepelara? Kako da u Evropi nema vandalizma! Problem
  su REDOVI!! Nece invaziju.

 14. Anastasja kaže:

  Koliko se iz teksta vidi, u pitanju su sve sami srednjoškolci. Pod hitno uhapsiti sve srednjoškolce, po potrebi zatvoriti sve srednje škole zbog korucije, mita ili ko zna već čega. Eto Vučiću prilike da najavljuje hapšenja bar još 10 godina.

 15. Obavezno Ime kaže:

  Preterani ste bre, ali preterani :)

 16. coa kaže:

  Ako smo mogli dati milionce za ono iz NY, mogli bi i za pikslu bar 25EU , a vize nam ne ginu.

 17. govornik kaže:

  Ne žele oni što nemaju iz čega da prezime da uvedu vize za građane Srbije, nego to insistira predsednik SPS-a. Problem je ako većina stanovništva Srbije uspe da pobegne u azil u druge države, od koga će moći naši političari da otimaju, koga će maltretirati? Ali ako Srbija postane veliki zatvor za njegove stanovnike(jer ne mogu nigde da odu), političari na vlasti će i dalje moći da se zabavljaju.

 18. darija kaže:

  Ma ljuda sta vam je, ne razumem vas? To nam je jedna briga manje, nema putovanja, podizanje kredita za ista. Tu si gde si, uzivancija:)

 19. Marica kaže:

  Ovo je definitivno znak da trebamo da se selimo odavde dok mozemo! Zar zbog jednog balavca ja necu vise moci da idem da radim preko? Jebala vas piksla, da li je jedna piksla koju je razbilo dete, dovoljan razlog da jedan citav narod stavite u kavez!? To je ta humana evropa, sram vas bilo!

  1. sve vas mrzim kaže:

   Tako je, reci ti njima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *