njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. jun. 2012

Firma iz Niša praviće GPS navigaciju sa glasom Mirka Alvirovića

Korisnici GPS-a moći će da čuju i gde su skretanja za kafane

NIŠ, 6.  Jun 2012, (Njuz) – Firma Nais Elektrik iz Niša objavila je da će uskoro na tržište lansirati svoj novi GPS uređaj u kome će vozače navoditi glas legendarnog voditelja emisije SAT, Mirka Alvirovića.

Đorđe Stanišić, PR firme Nais Elektrik izjavio je da je saradnja sa Mirkom Alvirovićem inicirana nakon iznenađujućih rezultata istraživanja tržišta.

– U procesu istraživanja tržišta, saznali smo da većina vozača u Srbiji nema, ali i ne planira da u narednih godinu dana nabavlja GPS navigacioni sistem za auto. Većina ljudi je izjavila da im GPS nije potreban jer sve što treba da znaju kada kreću na odmor mogu saznati gledajući SAT patrolu do grčkih letovališta, dok se pojedini informišu i iz SAT revije – objašnjava Stanišić  – Jedini način da naš napredni GPS navigacioni sistem bude konkurentan na tržištu Srbije bio je da kontaktiramo gospodina Mirka Alvirovića i ponudimo mu saradnju što je on sa zadovoljstvom prihvatio”.

Mirka Alvirovića nismo mogli da kontaktiramo jer se prilikom pisanja ovog teksta nalazio u Grčkoj na snimanju SAT patrole za Krf, verzija 2012, ali nam je iz pres službe SAT-a rečeno da mnogo očekuju od ove saradnje i da im je veoma drago što učestvuju u razvoju servisa najnovijih tehnologija.

Kako saznajemo, GPS navigacioni sistem powered by Mirko Alvirović biće ponuđen u tri verzije. Osnovna verzija će sadržati samo navigaciju gde će korisnike navoditi smireni glas Mirka Alvirovića.

U naprednoj verziji, korisnici će moći da saznaju i u kojim kafanama bi mogli da ručaju usput kao i cene pića u njima, a konstantno će im biti skretana pažnja na bezbednost u saobraćaju.

Najbogatija, Unlimited verzija GPS softvera sadržaće i mnoge druge podatke koji će vam olakšati put u inostranstvo. Recimo jedna od tih informacija je i zakonska odredba u Grčkoj da svi vozači koji nose naočare za vid moraju da poseduju i rezervni par naočara inače će dobiti kaznu od 150 EUR. Kupci sve tri verzije GPS navigacionionog uređaja imaju pravo na besplatanu nadogradnju softvera jednom kada se završi Koridor 10.

Miloš Mileusnić

 1. slobodni strelac kaže:

  Fenomenalan potez!
  Mogli bi ubaciti i glas, sina mu Mladena, pa žene, svastike…

 2. Dusan kaže:

  Zezanje ili ne, meni je vise znacio SAT do mora nego moja navigacija sa IGO mapom, koja umalo dva puta da me odvede 2 sata daljim putem.

 3. ariela kaže:

  meni se ovo svidjaaaa…On je redak covek koji zna sve rupe po putu na sve cetiri strane sveta iduci od Beograda…sacuvacemo amortizere a i “kamenje u bubrezima” pominjano pre izvesnog vremena o stanju na nasim putevima…

  1. scoby kaže:

   Naravno. Kad vam pukne poluosovina zbog rupe na “autoputu” smirice vas nezni glas g.Mirka sa vaseg GPS-a, dok drzite tocak u rukama.

 4. mIKI kaže:

  EVO! Postovani gledaoci!

 5. rob_ljuti kaže:

  vrh,
  ha,ha,ha
  evo narucujem 100 komada da dam komsijama

 6. Dejan kaže:

  Milose Mileusnicu koji si ti Kralj.

 7. Bane kaže:

  Prodaja će da ide odlično! Ako ga razbiješ svaki put kad te iznervira, pa moraš da kupiš nov…

 8. Vreme kaže:

  Epa genijalno i savršeno ovog puta!

 9. S kaže:

  kazu da ce biti moguca i nadogradnja softvera koji ce obavestavati na kojim pumpama se toci tecni naftni gas.

 10. Ivan kaže:

  GPS se ukljucuje i iskljucuje uz poruku : ” U ime oca i sina i RTS-a – SRECAN PUT !”

 11. alibaba kaže:

  Ahahaahaha….
  -GPS (Mirko): Nastavljamo put dobro obelezenim kolovozom… Na 124. kilometru od Beograda imate restoran sa svezom prasetinom, a na 125. kilometru pazite se odrona.
  -U medjuvremenu stizem tacno do 125. kilometra od Beograda, a GPS se prodere:”Evo postovani gledaoci!” :D

 12. Laki kaže:

  Trebalo bi na GPS uređaj ubaciti i dugmad “Like” i “Dislike”, tj. u Mirkovoj izvedbi se zovu “Pohvaljujemo” i “Zameramo”. Pa kad zasedneš u neku kafanu koju je Mirko toplo preporučio ili ako prođeš deonicom puta na kojoj je Mirko kudio putare, da možeš da možeš da daš svoj sud.

 13. Sagacity kaže:

  Samo GPS navigacija sa njegovim glasom…?
  Očekivala sam neki nov saobraćajni znak sa njegovim likom kraj puta, kao signal da je Mirko baš tuda prošao i da možemo biti bezbedni….

  1. celtic kaže:

   Sad hoćeš i njegovu sliku, nije ti dosta što dobijaš upgrade čim se izgradi novi koridor ;-)

 14. Vasoli kaže:

  Ovo i ne izgleda kao toliko losa ideja :)

 15. Milan kaže:

  Ima li informacija, dali ce svremena na vreme na ekranu navigacije
  izlaziti poruka “UPOZORAVAMO!!!”
  i dali ce u Ultimate verziji biti informacija o “kolotrazima!” ?

 16. Akka kaže:

  Predlazem da za glas uzmu Caneta iz Partibrejkersa…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *